Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

понеделник, 11 август 2014 г.

ЧЕТИРИТЕ ЕЛЕМЕНТА В МИНЕРИЛИ И КРИСТАЛИ





В тази публикация бих желал да ви дам повече яснота за минерали и кристали, техните тонове и елементи. При работа с камъни е необходимо да се свържат с четирите елемента. Всеки един минерал има своят елемент, както всеки човек има своят елемент от групата – Земя, Въздух, Огън и Вода.

Това обаче не означава, че в случаят например Аметист свързан с елемента Въздух и даден индивид също е с елемента Въздух, личният камък на човекът да е Аметист. Всеки елемент има своята роля за човешкият организъм и дух.


Памела дава следните обяснения :  „ Връзката ми с водата всеки път е различна и когато прояви качествата си, съм способна да получа това, от което се нуждая. Елементите лекуват на всички нива, защото са ОСНОВНИ носители на животворната енергия.

На физическо ниво получавате Земна енергия чрез храната , която поемате . От елемента Земя ние се учим да приемаме свещената отговорност, която имаме като служители на Майката .

Моите опити и анализи, както и на колегите ми литотерапевти дават следното заключение : Колкото повече имате прием на необработена храна, толкова повече получавате така необходимата енергия. Чрез елемента земя можете да се научите да хармонизирате себе си, за да запазите концентрация и баланс по пътя, който следвате.

Водата се използва за външно пречистване. Тялото е изградено с над 70% вода. Приета вътрешно като билков чай, водата засилва енергийното ниво. Приемът на изворна вода, структурирана вода от минерали и кристали, чисти – не опаковани плодови сокове са безценни за тялото и духовността.

При сливане с елемента Вода е възможно да възприемате начини за интеграция на своята чувствителност чрез емоционалното тяло. Можете да се освободите от условните реакции , от натрупаният досегашен опит и да се придвижите към безусловната любов , и към по – отворено възприемане на самите себе си, и околните. По този начин ще усетите чувството, което съществува отвъд физическото ниво , даващо възможност за разширяване на сетивата.

Неправилното дишане води до необратими процеси, трябва да използваме Въздухът вливащ се в нашите бели дробове максимално. Енергиите на въздуха са освобождаващи и тонизиращи

При сливане с елемента Въздух ние се научаваме да бъдем духовно разумни и да използваме енергиите на ума за висшето благо на хората. С него преминаваме от състояние „аз” / егото ни / до състояние, обгръщащо безкрайната цялост на Всичко, което е.

Слънчевата светлина, така нареченият Огън на физическото ниво ни зарежда със серотонин и витамин  Д – В централната нервна система серотонинът играе важна роля при регулирането на „Гняв“, агресивност, телесна температура, настроение, , повръщане и гадене, загуба на апетит.

Ниските нива на серотонин предполагат нарастване на агресивното поведение, клинична Мигрена, раздразнителен стомах и различни нервни разстройства.  Недостигът на серотонин може да доведе до нарушения в съня и да демотивира човека. Хормонът възниква от аминокиселината л-триптофан в различни тъкани на тялото, включително и в мозъка

Примерно разполагането с минерала Рутилов кварц, който е с елемента Огън, вие можете да овладеете и насочите вашите мисли в правилна насока. Има минерали, които притежават и по два елемента / както и при хората /, като например Сапфир имащ силите на елементите Огън и Въздух.

Именно тук е мястото да ви спомена, за камъните отговарящи на …определена зодия

Например елементарното предлагане, че зодия Скорпион е с елемента Вода и нейният камък е Опал. Но това не е така, Опалът е с елемента на Огън!  Или пък зодия Телец отговаряща на елемент Земя, „експертите” препоръчват Аквамарин… Докато Аквамарин е с настройката на елемента Вода.


Четирите елемента са жизненоважни за нашият физически живот тук на планетата Земя, и когато сме объркани, изгубени в неяснотата идват на помощ минерали и кристали чрез които ние придобиваме онова, което всъщност сме пропуснали.


------------------------------- © 2010, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved!
споделяне в социални мрежи