Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

четвъртък, 7 август 2014 г.

АКВАМАРИН – БЕЗЦЕНЕН АНГЕЛ ХРАНИТЕЛ




Аквамарин името на този удивителен камък идва латинското aqua marina – морска вода, което и се позовава на своя искрящ океано подобен цвят. Бледо синият прозрачен кристал е член на семейството Beryl - Берил. Цветът му понякога е синьо зелен, причинен от железни оксиди в химическия състав на камъка.  Още древните атланти са го считали като камък на прозрението под влиянието на Луната. Във вид на кълбо Аквамарин оказва много силно магнитно влияние. Тъй като има пряка връзка с Луната и този магнетизъм се увеличава многократно при пълнолуние.

Аквамарин предизвиква чистотата на кристални води, успокояващ камък. В древните шумери са го считали като съкровището на русалките.  И до ден днешен той се смята за основен пазител на моряците. Също така Аквамарин е наречен „камъка на вечната младост и щастие“.


Метафизични свойства на  Аквамарин:

Свързан с гърлената чакра, Аквамарин спомага за преодоляването на страх от говорене, и е отличен камък за учители и лектори.  Също така позволява на своя притежател да говори ясно и без гняв в трудни ситуации.

Аквамарин ускорява процесите интелектуалните разсъждения и подобрява способността за бърза реакция, дарява постоянство, дисциплина, светлина и добросърдечност.

Аквамарин излъчва нежна и състрадателна енергия, насърчаване на умереност и отговорност, вдъхновява осъдителните хора да бъдат по-толерантни, и помага на онези, които са претоварени с много отговорности , за да настъпи ред.

Като любовен кристал,  Аквамарин  насърчава изгубената обич да се завърне, помага на партньорите за да живеят заедно в хармония, и намалява ефекта на чувствителни въпроси, които предизвикват кавги. Като акростих е като романтичен маркер, предоставен като пръстен  увеличава ангажираността и верността "толкова дълго, както водите на потока от земята."



Аквамарин – лечени свойства


Аквамарин е камък на дихателните пътища и белите дробове. Той може да лекува синусите предпоставки за честа кашлица, сенна хрема и други хронични алергии, облекчава  остро вирусните инфекции.

Аквамарин хармонизира хипофизата и щитовидната жлеза, регулира растежа на хормоните. Изключително полезен за зъбите и венците.

Аквамарин  въздейства за зарастването на възпалителните заболявания на всички видове, и успокояващо средство при  екзема, уртикария, розацея и псориазис. Аквамарин може също да бъде включен при лечението на херпес зостер.

Уморените очи и някои проблеми със зрението могат да бъдат освободени, ако Аквамарин се поставя върху клепачите за 20 минути всяка нощ. Поставен върху слънчевия сплит, ще се успокои нервните спазми.

Аквамарин е камък на елемента - Вода, мощен за прочистване на емоционалното тяло и отваряне на фините канали. Неговата нежна енергия носи емоционални модели до повърхността и помага при разбирането на причината за провеждане върху стари мисли или модели, които ограничават движението напред. Той също така посочва, къде точно  егото е причина човек да се разгневи, да се превърне в  жертва на своите негативни емоции.

Аквамарин е отличен кристал за медитация и пробуждането на паранормални способности. Той е  полезен за предизвикване на откровения, както и някои древни традиции твърдят, че е възможно да видите вашия ангел-пазител.  


Източник: CrystalAgeEzoArt
------------------------------- © 2010, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved! споделяне в социални мрежи