Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

петък, 10 октомври 2014 г.

ЗЕОЛИТ – ЧУДОТО В БИОМЕДИЦИНАТА






Зеолит  (Клиноптилолит или Клиновит) е българското чудо в недрата  от Родопите. Достатъчна е една водна чаша структурирана вода от Зеолит дневно за да подсилите имунната си защита

Силата на целебните камъни е невероятна. Само трябва да ги познаваме и да знаем как да ги използваме.
Неслучайно животните попълват силициевия си запас, като ядат мъх и кората на дърветата, които са богати на този елемент. Хора и животни охотно ядат глина. В много страни в Азия и Африка глината се смята за всекидневно лакомство и лекарство. Много опити показват, че употребата на лесноусвоими силициеви препарати е полезна за бременни, кърмещи, болни и здрави деца, за хора от всички възрасти, особено за старците.

Силицият е основен елемент в минералните камъни.

Полетата, бедни на силиций, дават слаба реколта. Животът на човешкия организъм затихва, ако съдържанието на силиций в него намалява и не се попълва своевременно чрез храненето.


“Високо в планините плачат каменните великани. Техните сълзи се втвърдяват и образуват целебния балсам – лекарството срещу всички болести. Рядко някой намира сълзата на великана, но ако я намери, става най-здравият и най-силният...”


Така гласи легендата.

През 1756 г. шведският минералог Аксел Ф. Кронщадт открил, че Стилбитът (една от разновидностите на зеолита) – минералът от семейство хидратирани алуминиеви силикати, увеличава обема си при нагряване. Затова той въвел термина “зеолит”- “врящ камък”.

Думата “зеолит” произтича от гръцкото “зео” – “кипя, вра”, и “литос” – “камък”, защото при нагряването започва да кипи и дълго време се отделят мехурчета.

Зеолитите са семейство минерали, водосъдържащи алуминосиликати; наричат ги “философският камък на 21-ви век”. Той е своеобразен порест кристал, който може да обменя йони с околната среда. На този ефект се дължат неговите абсорбционни свойства. В семейството на зеолитите влизат около 50 вида.

Те са много популярни сред литотерапевтите, тъй като имат ярко изразени способности да очистват човешкия организъм от всякакъв вид отрови и могат да минимизират вредното въздействие на различни вещества. Езотерици твърдят, че зеолитът въздейства на коронната чакра и създава около нея защитен енергиен купол, който неутрализира всяко негативно въздействие. Освен това зеолитът може да усилва лечебния потенциал на повечето минерали.

Зеолитът е един от водещите минерали в биомедицината.

Зеолитите се срещат най-често близо до вулкани, особено които се намират близо до солен воден басейн или на остров. Следизригването на вулканите част от лавата и вулканичната пепел се наслагват на морското дъно.

Зеолитите се формират благодарение на химичната реакция, при която вулканичните продукти влизат в допир със солената вода. Такива реакции се извършват и в алкалните подпочвени води. Най-често се срещат природните зеолити птилолит, хейландит, филипсит, хармотом, стилбит, ломонтит, сколецит, натролит, томсонит, хабазит и аналцим.

За зеолита твърдят, че излъчва вълни с определена дължина. Това е един “мек” вълнови поток (поле), който по свойствата си е близък до живата материя, включително и до организма на човека. Електропроводимостта в тъканите на здравия човешки организъм е равна на електропроводимостта в зеолитовия камък.

Заради лечебните му свойства от зеолита се изработват пирамиди, медальони, обеци, гривни, колиета.

Специалисти по накута за камъните твърдят, че най-благоприятно върху здравето на човека влияят пирамидите от зеолит.


Изследванията и използването на веществата, които съдържат зеолит, в САЩ, Япония, Англия и Съветския съюз започнали през 60-те години на миналия век. В края на 70-те и началото на 80-те години десетки научно-изследователски институти потвърдили високата ефективност в използването на зеолита в много отрасли.

Пикът на интереса към него настъпил в Съветския съюз след Чернобилската катастрофа. Тогава били проведени нови изследвания, които потвърдили свойствата на зеолитите - те обезвреждат радионуклидите.


Всъщност интересът към зеолита възникна, когато стана ясно колко е замърсена околната среда. Един от основателите на съвременната физиология – Иля Мечников, преди повече от сто години посочва, че най-важният фактор, който съкращава човешкия живот, е самоотравянето на организма с токсините на гнилостната микрофлора в червата. Веществата, които поглъщат токсините в червата, се наричат ентеросорбенти.

Запаси от зеолити има в САЩ, Куба, Япония, Южна Африка, Русия, Словакия, България, Турция, Италия, Украйна (Сокирницкото находище в Закарпатска област).

По състав зеолитите са близо до силикатите. Те съдържат елементите калий, натрий, калций, барий, алуминий, силиций, кислород.

Порестата им структура, която съдържа активни катийони, определя уникалните им адсорбционни свойства. Зеолитът може да абсорбира катийоните и молекулите на различни вещества; на това свойство се дължи благоприятното му въздействие върху живите организми. Зеолит  може подобно на гъба да изсмуче и задържи различни замърсители.

Моля за внимание, изискайте сертификат издаден от БАБХ. На пазара се предлага Зеолит- клиноптилолит , който не е пречистван и е предназначен за подхранване на почвата. Това може да ви навлече неприятности в здравословен план!

В публикацията е използван източник



------------------------------- © 2010, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved! споделяне в социални мрежи