Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

сряда, 6 август 2014 г.

ДИАБЕТ С МИНЕРАЛИ И КРИСТАЛИ – ЛЕЧЕНИЕ





Серпентин - висулка

Много предпоставки предизвикват захарната болест – Диабет

В последните години на новото хилядолетие алтернативната медицина се завръща на сцената с пълна сила.

Все повече се търсят целебни билета – билки за борбата с тази опасна болест.

В тази публикация ще ви предоставя някои полени минерали и кристали в борбата с Диабет.

Авторката книгата „ Кристалите в Библията“ – Джуди Хол споделя няколко камъка утвърдени в лечението на диабет.

Изумруд - този класически зелен камък е изключително помощно средство при при възстановяване след различни заболявания и помага за лечение на злокачествени състояния, и облекчаването на диабет. Поставете го в близост до центъра на тялото, за да повлияе на панкреаса, или носете пръстен с Изумруд на кутрето си.  

Малахит – Този камък ес поставя около кръста с цел лечение на диабет. Джуди Хол твърди, че малахита е полезен за  от менструални спазми, астма,артрит и при епилепсия.

Серпентин - прочиства и детоксикацията на тялото и кръвта.  Пръстен от Серпентин може да поставите върху средният си пръст.
Хризокола - тюркоазения цвят  на Хризокола е полезен за регулиране и баланс на  кръвни съставки. Поставете го върху сакралната кост.

Опал - има основна роля при лечението на Диабет. Регулира инсулина и пречиства кръвта. Може да го поставяте върху малкият си ляв пръст на ръката като камък и пръстен.

Розовият кварц не е насочен за лечението на Диабет, но както повечето от вас знаят тази болест се предизвиква от стрес в повечето случаи. Ето защо носенето на чист Розов кварц ще предотврати евентуално заболяване от завишена кръвна захар, тъй като розовият кварц действа за освобождаването от тревоги, негодувания, отчаяния, гняв, както и множество други отрицателни емоции. Нежен, но доста силен, Розовия кварц помага чрез броят на високи честотни вибрации в сърдечната чакра и по този начин отпраща импулси към мозъчната дейност да овладява емоциите.   

От лични мои наблюдение през 15 годишната ми практика с минерали и кристали основният камък за лечение на диабет е Цитрин. Този уникален родственик на Аметиста носи топли вибрация, като насърчава здравословната функция на метаболизма, панкреаса, далака, както и органите за елиминиране. Цитрин почиства всички чакри, и изпраща своите високи вибрации специално в сакралната и слънчевия сплит (чакри), този минерал насърчава да се преодолеят страха, депресията, и свръх-чувствителността.  Друг уместни и полезни свойства на Цитрин е способността да  отблъсне и видоизмени заболявания, свързани с щитовидната жлеза, бъбреците, пикочния мехур, очите, и тимуса, което го прави полезен камък за диабет.

Не бих пропуснал и феноменалните лечебни свойства на скъпоценния камък Рубин, който има основен фактор за подобряване и стимулиране на  бъбреците и надбъбречните жлези.
Като цяло при коварните болести прилагам Черен Турмалин - изцяло невероятен лечебен камък с неговата склонност за заземяване, който помага на човека  да здравните процеси и стимулира надбъбречните жлези. Черен Турмалин също помага за лечение и успокояване на болката, и стимулира имунната система.

Следва…


------------------------------- © 2010, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved!
споделяне в социални мрежи