Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

вторник, 24 юни 2014 г.

ФЕНОМЕН НАРЕЧЕН УЛЕКСИТ-fenomen-narechen-ulexist



Наименованието на минерала Улексит (Ulexite ) е кръстен на германския химик GL Ulex. Познат също като - FRANKLAND, Stieber, boronatrokaltsit.
Улуксит - boronatrokaltsit (воден борат, бор руда). Оцвеветен бледо сиво, сиво-зелено. От семейството на кристали с прозрачна или полупрозрачна, непрозрачен -Gloss – копринена светлина. Твърдост - 2.0; плътност на застрояване - 1.9 - 2.0 g/cm3.

Улексит - доста е мек минерал.  Структурните функция на Улексит са дълги вериги, съставени от мономери, чиито химически състав отразява формулата V5O6 (OH) 6. Основни находища: Русия, Казахстан, САЩ, Чили.

Улексит -Лечебни свойства :

В холистичната  медицина се счита, че Улексит има благоприятен ефект върху психическото състояние на хората. Литотерапевтите твърдят, че  използването на този минерал може да подобри зрението, ако на всеки няколко минути, за да вглеждат  в него.  
Традиционните лечители препоръчват използването Улексит при  нервно изтощение, депресия. Този минерал може да тонизира и подобрява настроението ви. Някои лечители вярват, че Улексит  може да бъде полезни при лечението на затлъстяване  и значително да намали апетита.


Улексит от личната ми колекция - Красимир Куртев
Аз съм имал прекрасната възможност да работя с този невероятен кристал, който има невероятно влияние върху очният нерв. Феноменален  лечебен камък при:
-          Амблиопия
-          Глаукома
-          Дегенерация на макулата
-          Диабетна ретинопатия
-          Заболяване на роговицата
-          Заболявания на ретината
-          Катаракта
-          Мътнини
-          Отлепване на ретината
-          Птоза (Паднал клепач)
-          Рефрактивни проблеми


Магически свойства:
Улексит е  има свойството да абсорбира всички негативни вълни връхлитащи към човешкото биополе.  На практика това го прави щит за притежателят на тази удивителен камък.

Улексит има и друг феномен, поставен върху пасаж от надпис, книга, вестник, той играе ролята на лупа, но най-същественото е , когато го поставите върху свещена книга, библия, коран и други древни писмени артефакти, определени букви дори и думи започват да трептят.  Тоест даден стих например може да ви подскаже, дали написаното е благоприятно за вас.

Улексит е изключително подходящ за хора в сферата на професионалните дейности, които включват публични изказвания, той помага да се създаде атмосфера на внимание, интерес за тях, както и позитивно отношение към другите. Смята се, че Улексит е  в състояние да привлече на своя притежател на вниманието на другите, създавайки ореол на внимание около тях.
За съжаление нито един български политик все още не е проявил интерес към този природен феномен…

*На много места ще се сблъскате с погрешното схващане, че Улексит е всъщност „котешко око“. Което не е вярно разбира се.


------------------------------- © 2010, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved!
бутон за споделяне