Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

сряда, 23 юли 2014 г.

СКЪПОЦЕННИ КАМЪНИ НА СВЕТИТЕ АПОСТОЛИ
Библията, тази мъдра книга не е религиозен атрибут, тя е философия. Орязана, подменяна, изопачаване и въпреки това Светото писание е успяло да съхрани човешката ценностна система по своите страници.

Моите скромни познания по теология, библейска геометрия(позната като „библейски код) стигат до там, че така канонизираните светии всъщност са дванадесетте планети. За това е показателен пример фреската „Тайната вечеря“ от Леонардо да Винчи.

Преди да изложа основната тема, ще си позволя още няколко реда за тази уникална фреска, която се  намира на стената в трапезарията на манастира Санта Мария деле Грацие в Милано – Италия. Всъщност тя илюстрира смяната от една епоха „Риби“ към днешната „Водолей“, явление при което всяка една планета „изригва“ от мощното пренареждане. Именно Леонардо вгражда в една линия цялата си композиция на дванадесетте планети спрямо Слънцето (Исус) като в дясно от него е видимо изобразен символа на елемента вода (Водолей).Следва да проследим, на коя планета – светия е предопределен даден камък:

Андрей се свързва със син Сапфир

Toй бил ученик на св. Йоан Кръстител, който един ден му посочва минаващия наблизо Исус от Назарет и му разкрива, че Той е очакваният от юдеите месия. Андрей отива при Христа и става първият християнин. До края на жизнения си път aпостол Андрей проповядва Христовото учение сред балканските народи и yмирa разпънат на кръст с формата на буквата "Х" в гръцкия град Патра. Известен със своята мъдрост. Сапфирът е символ на искреността и мъдростта. Има силна целебна енергия. Използва се при : болки в гръбнака, невралгии, безсъние.

Вартоломей  се символизира  червен Карнеол
Вартоломей е бил застъпник на хора обвинени несправедливо от държавните съдници. Успокоявал ги чрез Божието слово и бършел сълзите на изпитващите болка и  мъка.
Силата на Карнеола изразена да успокоява страх от смъртта. Освен това предпазва от гняв и утешава скръбта и мъката. Използва се при:стимулира растежа на клетките и зарастването на рани, облекчава болките при ухапвания от насекоми,влечуги и изгаряния, при бременност, осигурява покой.

Йоан се свързва с красотата на камъка Смарагд
Преданията гласят,че Йоан е изцерявал хроми и слепци също като Исус. Бил е ненадминат тълкувател на сънища / като Йосиф б.а. / и пророк. Този камък е бил любимият на пророка Мохамед .
Смарагда или по известен като Изумруд е символ на здраве. Използва се при: възпаления на очите, вестибуларният апарат, склерози, епилепсии, възстановява нервната система.

Матей, автор на първото Свето евангелие от всички камъни му се приписва му се приписва Аметист.
Самото име Матей – божи дар / Левей от иврит – приближен / му отреждало място не само на Божий служител, но той бил и велик екстрасенс, лечител и биоенерготерапевт.
Аметиста един от редките камъни на мъдростта има свойството да трансформира телесната енергия духовния свят. Използва се при : мигрена, склероза и напрегнатост, пазител от кошмари.

Матий (Матия)  на него се отрежда Хризолит.

Матий, /заема мястото на Июда/ е превеждал люде из тъмните гори,те му се доверявали, защото той им вдъхвал доверие и сила. Всеки изпаднал в беда се домогвал до помощта на Матиаст. Хризолита / оливин или перидот / имал свойствата да прогонва злите духове и страха от тъмнината. Използва се при: най вече при възстановяване на инфаркт на миокарда.

Петър – скала от гръцкото ретros (πέτρος) - скала). 

Pеtros e гръцкия превод на прякора на един от учениците на Христос, Симеон, използван, за да го различават от другия Симеон, известен oще като Фанатика. Апостол Петър е един от основателите на xристиянската религия. Според народните вярвания той държи ключовете за Райските порти и определя коя душа е праведна и коя - грешна. Тези му заслуги, заедно с думите на самия Исус: "Върху тази скала ще построя църквата си" и тази скала е Яспис .
Ясписът е символ на кръвта според някои предания. Като разновидност на Халцедона усилва способността за подхранване, осигурява заземяване и защита от негативността.

Симеон стоящият апостол до Пресветата майка Мария получава емблематичният  Розов кварц.
Този великолепен по рода си кварц имащ свойството да благоденства над сърцето, любовта и
красотата. Топлотата лекува емоционалният срив. Използва се при: проблеми със жлъчният мехур, чернодробни  проблеми,  страхови неврози.

Иаков Заведеев е бил благ по сърце, и се е изявявал със своята душевна уравновесеност поради тази причина му е дадено правото на драгоценния камък Хризопраз. Този минерал се слави с невероятното си свойство да контролира емоционалното равновесие въвеждайки душевен мир складирайки вътрешна сила. Използва се при: дисбаланс на сърдечната дейност, действа стимулиращо върху всички енергийни центрове.

Филип /който обича конете превод от гр./ тих и скромен Филип отговаря на даденият му камък Сардоникс. Този минерал, оpuh от латински – камък със жили. Използва се при: за проясняване на мозъчната дейност, парене на очите и дава ораторска сила за убеждаване.


Тома, името идва от близнак (oт ивритcкoтo te'oma). 
 Тома Неверни е апостолът, който не повярвал във Възкресението на Христос и станал повод за думите: "Блажени са тези, които не са видели и са повярвали". Въпреки това Тома получава един много ценен камък Берил. Използва се при: лекува астралният знак Близнак и го вкарва във физическата   аура,   подпомага   старите  духове  да приемат лесно земните промени, спомага при балансирането.

Иаков Алфеев приема слънчевата корона на Топаз. Стимулира обмяната на веществата, съсирването на кръвта, лечение на чернодробни проблеми, действа отпускащо.

Иуда Иаковов на този апостол се отрежда бял Халцедон. Този минерал според преданията е бил камъкът на метеорологичното време и се използвал при заболявания, предизвикани от промяната на времето.

Въпреки лошата си слава Иуда Искариодски няма как да бъде пропуснат от мен. Ковчежника на Исус също има отреден камък, Жадеит. Макар и парадоксално този камък се среща като „камъка на верността”.

Ако внимателно се прочели деянията на всеки от дванайсете апостоли вече сте се убедили, каква прилика имат с отредените им камъни. Ще попитате, кой е камъка на Учителя,на самият Исус ?

Естествено, че има това са онези два камъка, за които ви описах вече, които са били вградени в робата му, със сребърни ивици. Тези два камъка са Урим и Тумим.

Из книгата „Великата симбиоза“, автор Красимир Куртев
------------------------------- © 2010, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved!
споделяне в социални мрежи