Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

понеделник, 21 юли 2014 г.

БАЛАНС НА ЩИТОВИДНАТА ЖЛЕЗА ЧРЕЗ КРИСТАЛИ И МИНЕРАЛИ





Щитовидната жлеза се регулира от друга жлеза, която се намира в мозъка, наречена Хипофиза. На свой ред, хипофизата е регламентирана в част от щитовидната жлеза хормон, който циркулира в кръвта (за "обратна връзка" ефект на щитовидната жлеза хормон на хипофизната жлеза) и в част от друга жлеза, наречена хипоталамус, който също е част от мозъка.

Хипоталамусът освобождава хормон, наречен тиротропин освобождаващ хормон (TRH), който изпраща сигнал към хипофизата да освободи тироид-стимулиращ хормон (TS). На свой ред, TSH изпраща сигнал до щитовидната жлеза да се освободи хормони на щитовидната жлеза. Ако възникне свръхактивност на всеки от тези три жлези, прекомерно количество на хормони на щитовидната жлеза може да се получи, като в резултат на хипертиреоидизъм.
Балансиране на щитовидната жлеза с лечебни кристали – свойства:

Много са факторите лекуващи щитовидната. В случаят прилагането на минерали и кристали, под формата  на гривни, висулки или носене  в джоба си под формата на барабаносани камъни е един от основните методи. Ако  нямате възможност да носите бижута или пък да ги носите със себе си, не се притеснявайте поставете ги в офиса или домът ви, под възглавницата, върху нощното си шкафче. Минералните късове не трябва да са по малки от 8 до 12 сантиметра.
В случай че са по малки техният обсег ще бъде на вълна до един метър в диапазон, вместо пет метра.

Една малка част от кристалите, които могат да бъдат използвани при симптоми на базедова болест и хипертироидизъм.

• Кехлибар – аморфен минерал, който в зависимост от произход и цвят е особено полезен  за функция на щитовидната жлеза.  Кехлибарът  повишава усвояването на йод и бил използван още от древни времена за недостиг на елемента йод. Най-добре е да се носи като колие или медальон.  Внимание, пазарите са буквално залети с имитации на кехлибар! Истинската стойност на един грам Кехлибар варира от 12 до 22 лева за един грам към днешна дата. Така че не се подлъгвайте с келибарено бижу от пет лева примерно.

• Син Халцедон, красив минерал в пастелен синьо, работи предимно за облекчаване и успокояване при хиперфункция на щитовидната жлеза и намалява на нервното напрежение. Той  може да се носи като медальон или колие и намалява гняв, безпокойство и променливи стойности  в настроението.

• Аквамарин, в синкаво-зелен цвят е лесно достъпен кристал, но и доста скъп. Той действа като балансьор за Базедова болест (хипертироидизъм).  Аквамарин е ефективен регулатор на жлезите, аквамарин също помага при освобождаване от  негативните мисли, спомени и ненужни „прикачени файлове“ – мисловни модели  към хора и събития от миналото.

• Лазурит  е популярен избор за лечители от векове. Той хармонизира щитовидната жлеза, повишава умствената хармония и се фокусира върху това, което е наистина важно.

Лечебни кристали работят бавно, но сигурно. Ефектите може да се почувстват в рамките от две седмици до 45 дни при постоянен контакт с кристала.

Носенето им няма странични ефекти, носят се  само след почистване на камъка. За рецепти и консултации моля, на ваше разположение съм.
0897 339585 и 0887 392139

Следва….

------------------------------- © 2010, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved!
споделяне в социални мрежи