Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

петък, 4 юли 2014 г.

МИНЕРАЛИ И КРИСТАЛИ НАШИ ЛЕЧИТЕЛИ – minerali-i-kristali-nashi-lechiteli




Минерали и кристали  имат дълга традиция при  използването им  за лечение.  Още в древни времена Авицена установява, че всеки вид  кристал феноменални свойства вътре в сърцевината. На по късен етап учените достигат до това заключение, а именно, че кристалът  има уникална вътрешна структура, която го кара да резонира при определена честота. Така този резонанс предизвиква лечебни импулси.

Прилагането на този резонанс по съгласуван начин може да помогне за възстановяване на стабилността и баланса на енергийните системи на органите, стимулира естествените механизми за изцеление на тялото.

Кристало терапията  е лека  неинвазивна форма на алтернативното лечение, която работи холистично да хармонизира ума, тялото, емоциите и духа, спомага да се повиши чувството ни за благополучие, неутрализира негативността.

Минерали и кристали могат да бъдат поставени  по специфични точки на тялото, за да се донесе облекчение. Патогенните зони  могат да бъдат буквално пометени, когато се работи върху тялото  с помощта на кристално махало, кристална лъчове, обелиск  и друг вид  лечебни предмети като пирамиди, сфери и прочие.  
Специфични цветни кристали могат да бъдат използвани за лечение на чакрите. Такива могат да бъдат поставени върху тялото с помощта на обособени седем чакра камъни в индивидуално оформление.

По-долу ще представя  някои примери на условия при които чрез полагането на определени минерали и кристали в зависимост от симптомите мога да бъдат използвани   за облекчение на болки и други не комфортни състояния при човека.

Преди това бих желал да отбележа, че ад се използват подобни методи е необходимо да се прилагат определени формули и схеми описани в Код V.A.S. както и чрез провеждане на терапия след консултация с лекар. Не предприемайте подобни рискове за лечение и само лечение, това може да доведе до необратими процеси!

Това не са рецепти, а примерни схеми за обща култура. Рецептите може да получите след консултация с мен – Красимир Куртев. 

1.       Главоболие

Кристалът се използва за предоставяне на вибрации за освобождаване от главоболие в зависимост от причината за главоболието.

A тензионно главоболие може да бъде елиминирано  чрез  поставяне на аметист , кехлибар или тюркоаз на или около определени точки по главата.  Лапис лазули – Лазурит  също може да бъде приложен успешно и ефективно, този прекрасно лилав камък е използван в продължение на векове, помагайки  на мигрена. Аметистът може да бъде поставен в лечебната на и около главата до облекчаване и стихване на симптомите.

Друга често срещана причина за главоболие е дисбаланс на протичащата енергия – кундалини, между главата (шеста чакра) и чакрата намираща се в  слънчевия  сплит. Подобни отклонения обикновено са предизвикани от стрес или неподходяща храна. В случай, че се установи, коя от двете причини е довела до това състояние следва да се работи в единият случай с Цитрин, в другият с Лунен камък.

2.       Проблеми със съня

И тук се търси първо причината довела до безсънието.
Може да се наложи да експериментирате с камък, който работи добре за един човек не може да работи за някой друг. Тоест да се извърши индивидуална диагностика чрез кристалография.

Пример 1: В случай, че специалистите установят, че безсънието се дължи на напрежение или тревога, тогава се интегрират  хризопраз, розов кварц , цитрин или аметист,  поставени  до леглото или под възглавницата, за да се успокои мозъчната дейност.

Пример 2: Безпокойство е резултат от преяждане, се третира със  железен пирит или лунен камък подобна схема овладява и  дейността на стомаха.

Пример 3: Безсънието се дължи на  кошмари, които причиняват проблеми, приложението е  както турмалин или опушен кварц, за насърчаването към  спокоен сън.  Заедно с тези камъни се поставят още три в подножието на леглото в зависимост от индивида. Лабрадоритът също може да помогне, тъй като се счита, че прогонва всякакви  нежелани чувства и мисли.

3.       Липса на енергия
Червени, оранжеви и жълти кристали могат да бъдат използвани за насърчаване и увеличаване на енергията. Най-стимулиращи и динамични кристалите са тези с ярки силни цветове като тъмночервен гранат, златист кехлибар или златисто-жълт топаз.

За повишаване на практическата мотивация се прилагат  дълбоки тонове като тигрово око , тъмен  цитрин и яспис. Като за целта се пренареждат общо 9 вливащи лъча чрез кристали на Херкимер. Този метод може да постигне бърз тласък на енергия за цялата система.

4.       Липса на либидо
Това може да се базира на  емоционална вълна. Емоционални състояния блокиращи сексуалната енергия може да бъдат  внимателно освободени чрез  флуорит и червен гранат по този начин стимулира необходимата страст при партньорите.

5.       Затруднения с концентрацията

Концентрация може да бъде подпомогната с карнеол или кварц , които се смята да предоставят  умствена яснота и прочистване  вредни  мисли.

Цитрин и кехлибар стимулират паметта до като лапис лазули е мощен усилвател на мислите. Аметист също може да насърчи умствена яснота, като  помага да се съсредоточите върху реалистични цели и да визуализирате  ясно. Също така се счита, че успокояването на нервната система засилва невронната трансмисия.

Флуорит е отлична помощ за pdmd;ejsldke, тъй като се смята, че  балансира функционирането на мозъчните полукълба, докато сините камъни като содалит, азулит, ласурит и сапфир могат да подпомогнат комуникацията и да се даде простор за по-добро разбиране на концепции и идеи.

6.       Баланс на умствената дейност

Кристалите служат за  насърчаване на мира и спокойствието чрез разтваряне блокади при емоционалното изразяване. Камъните трябва да се носят или държат от ползвателя изискващ своето балансиране на умствената дейност .
Зелените кристали могат да бъдат използвани, за да подпомагане умствената дейност,  за намаляване на  нервни кризи и стрес. На Изток зеления  нефрит е  високо ценен  заради способността му да се успокои нервната система и да се съсредоточи ума.

Розов кварц и ахат тип синя дантела, може едновременно да се използват за прочистване и детоксикация на емоциите. Опалът пък насърчава емоционално равновесие и стабилност. Аметист засилвана производството на хормони, балансира емоционални върхове и спадове, и помага да се чувствате  по-малко "разпръснати" , да придобиете по-голям контрол.

Аметист също може да освободи от стрес чрез намаляване на умствените тежести и помага да се пациента да се  съсредоточи върху реалистични си цели. Вишневият  кехлибар може да се използва за неутрализиране на негативното състояние на ума и да се балансира основното емоционалното състояние при ендокринен дисбаланс.

Следва…
За повече информация, моля потърсете ме на следните телефони:
0897 339585
0887 392139

------------------------------- © 2010, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved! споделяне в социални мрежи