Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

петък, 4 юли 2014 г.

МИНЕРАЛИ И КРИСТАЛИ – ВЪЗДЕЙСТВИЕ – minerali-i-kristali-vyzdeistvie





Labradorite - Лабрадорит

Минералите са дар от природата, следователно те са предназначени да помагат на хората.

Би било фриволно да махнем с ръка и да кажем – това са глупости…

Вибрациите на комбинация от минерали и кристали при структуриране на вода, биофотоното излъчване на вече минералният елексир работи безупречно за биополето на човека.

Биополето при един здрав човешки индивид е между 6 до 8 см. Но всеки един от нас е положен ежедневно на, стрес, преумора и психични натоварвания. Естествено това води до срив на имунната защита в края на деня, биополето става между 3 - 4 см., това свиване на биополето може да доведе до болести, ето защо е необходим минерал или кристал за така наречената енергийна защита, тоест силите , които ни предпазват от заболявания.

Например при мъжете чакрите, жлезите са най – податливи тимусът и слънчевият сплит / панкреасът / , което е предпоставка за една коварна болест като диабет например, докато при жените гърлената чакра или щитовидната жлеза е най – слаба.  Според Авицена, когато мозъкът с нашите мисли атакува хипофизата и не регулира пара щитовидните жлези, тогава настъпва дисбаланс на калциофосфорният обмен , така необходим за кръвта.

В този случай самата кръв си търси своето – калций и фосфор, и кръвта е принудена да извлича от костната ни система. Така цялата костна система се променя в отрицателен аспект.

И ето , че настъпва момента от необходимостта от определени минерали и кристали, които по химичен състав имат калций и фосфор. Тези минерали и кристали именно доставят необходимите елементи и така се избягва разрушителното действие на костната ни система.

От силен стрес, тревожност, хиперстензия, и други предпоставки, нивото на калий спада рязко , а той е така необходим за сърцето и сърдечната дейност . За да си набавим калий ще ни трябват по 4 касетки кайсии например ежедневно, това е невъзможно и не ритмично. Но с наличието от кристали и минерали съдържащи калий, същият с вибрациите си ритмично и най – вече с необходимото количество ще ни доставят този елемент.

Минералите се подреждат по следният начин:
- носене на минерал
- полагане на минерали на различни точки боледуващи
- полагане на минерали по гангите в близост до съответните прешлени
- масаж с минерали и кристали по определени места
- движение на лъч от минерал по съответните меридиани
- структуриране на вода – същата подрежда атомите по строго определен начин, защото се влияе от биофотонното излъчване на определени минерали.

Имайте предвид , че самата вода се променя изключително динамично.

Водната информация е на базата на светлинният спектър, когато водата е правилно структурирана, самият спектър въздейства на минутата върху клетките ни.  Водата приема всякаква информация, например в случай, че поставим вода в пластмаса / която е токсична до известна степен, водата приема тази информация и когато пием вода приемаме подредените пластмасови  молекули.

Когато я поставим в стъклена чаша приема и предава молекулите на стъклото, което е много добър вариант, когато имаме кристали, които са били поставени в нея, това вече е лечебно. Водата съхранява информацията / подредбата на молекулите / толкова, колкото е престояла в даден съд. Примерно поставяте минерал за 2 часа във водата, минералните молекули ще се съхраняват също 2 часа. За това е най – добре минералът да престои във водата НЕ по малко от осем часа.

Литотерапията  - минирало лечение се основава на това, че се използват чисти природни вещества. Литотерапията (от гр. lithos - камък и therapia - лечение) е позната още през 372 г. преди новата ера.

Вибрациите на камъка са почти идентични с тези на човека и заради това могат да стимулират оптимално неговите енергийни потоци. В основата на литотерапията стоят способностите на различните минерали и метали да въздействат върху организма, а оттам върху неговите клетки и тъкани.

При литотерапията се взима предвид химическият състав на камъните, кристалната им решетка, както и допълнителните натрупвания по тях. Това е терапията на миналото и бъдещето.

Химичните елементи в човешкият организъм съответстват на тези в химичният състав на даден камък или група такива. Например така необходимия калий за сърцето е 0.20%, такъв елемент има в много минерали един от които е амазонит. Водородът е на второ място като химичен елемент в организмът ни – 23.00%, същият елемент се съдържа в зелен апофилит, еритрин и др.

В случай че, има спад на даден химичен елемент вече имаме на лице определено заболяване. Разбира се ортодоксалната медицина / съвременната / има изключително голям спектър от медикаменти за да се компенсира липсата на даден елемент, но както в хомеопатията  това е временно , докато в минерали и кристали, въпросните химични елементи постоянно се регенерират.

И все пак към минералите трябва да се подхожда внимателно като например с елемента хром 0.000003 % в организмът. Потребността от елемента за денонощие е 25 микрограма за жени и 35 микрограма за мъже, Но тъй като регулира глюкозния метаболизъм, диабетиците трябва да се посъветват с лекар, преди да започнат да го употребяват.

В по-големи количества хромът става токсичен и може да причини тежки отравяния, включително и хронична бъбречна недостатъчност, увреждания на черния дроб.

Хром присъства в рубинът, при нисък хемоглобин , минералът е полезен, но в случай, че има наличие на високо артериално налягане при всички положение ще го завиши. И все пак, нещата чрез литотерапия са поправими при строго спазване на насоките, часът, посоката по време на сеанса и т.н. Най важни са изчисленията на даденият субект, след което „запознаването” с дадените камъни. Те ще работят за нас само ако има синхрон между едната решетка – човека и другата – минералът.

Но за това е необходимо да настроим вибрациите на камъните с нашите вибрации, да се получи баланс по между ни.

------------------------------- © 2010, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved!
споделяне в социални мрежи