Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

сряда, 6 август 2014 г.

РИБИ - ЗОДИАКАЛНИ КАМЪНИ




19 Февруари до 20 Март
Син халцедон
Аметист
Аметрин
Аквамарин
Хелиотроп
Ивичест ахат
Калцит
Чароит
Хризопраз
Лабрадорит
Океански яспис
Лунен камък
Кехлибар
Тюркоаз
Жълт сапфир

В таблицата  са посочени  кристалите за астрологическия знак на Риби.  В колона трета ще откриете мистичните за зодия Риби камъни, за защита при евентуални  недоброжелатели. В колона две са поставени вашите камъни за лични взаимоотношения, а колона едно са важните за рибите камъни в съдбовен и кармичен план.

Хората подени под зодиакалния знак Риби са с ярка индивидуалност и независим нрав, макар че най-често предпочитат да останат извън центъра на събитията. Техният камък е син халцедон.

Халцедонът, във връзка със своите магически свойства, се смятал за талисман за любов, привличащ сърцето на мъжа към жената.
Също така го носели, за да се отърват от гнева. Смятало се, че амулетите с халцедон предпазвали от психични разстройства и меланхолия. Смята се, че халцедоните, и особено техните сини разновидности могат да спасят собственика от гневни изблици и пристъпи на меланхолия. Халцедонът помага в борбата с неврозите и депресията.

Човек, който носи халцедон има по-големи шансове да спечели съдебно дело. Поставяйки този камък под езика - той ще му помогне да впечатли хората около себе си с красноречие.  Носенето на бял халцедон има добър ефект върху зрителната острота.

За децата халцедонът е много добър и близък приятел. На тях този камък изпраща приятни, магически и "розови" сънища, нашепва различни приказки.
Бижутата със син халцедон са в състояние да премахнат страха и да внушат увереност в собствените сили.


------------------------------- © 2010, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved!
споделяне в социални мрежи