Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

неделя, 27 юли 2014 г.

ЦВЕТОВЕ И БОЖЕСТВЕНИТЕ ЛЪЧИ




Ние всички в светски план се обличаме в одежди, чиито цветове ни харесват, или пък са модерни. Цветовете са неразделна част от заобикалящата ни среда – плодове, зеленчуци, храни,  играчки,  дрехи, обувки,  дом, офис и още много.  По един или друг начин цветовете ни въздействат, знаем ли обаче как?




В религиите вибрациите на всеки един цвят е описан във вид на ангел. Броят на перата им всъщност е честотата на изтласкваща вълна. За това и във всички свети писания се говори за броят на крилата. 

Червеният лъч  е с честота  430–480 THz  и дължина на вълната 700–630 nm . Този цвят в библейски план е символ на Архангел Уриил изразен като Рубинов Лъч

Името Уриил в превод от арамейски език- означава "Божествената светлина" или "Огънят Божи".  Той е свързан с електричество, мълнии, гръмотевици, внезапни действия и често е изобразяван със свитък (в който се съдържа информация за вашия жизнен път) или с тояга. Въздейства на корен/основа (Muladhara) чакрата. Вижда се от човешкото око като тъмно- червен, преминаващ към тъмно-виолетов цвят със златни искри.
Физически план - регулира отделянето на адреналина в кръвта. Изчиства организма от токсини, премахва инерцията. Сгрява. Повишава физическата енергия.
Духовен план -учи на овладяване на материалния свят, помага за настройване в Божествения план. Привнася духовност в живота.

Оранжевият Лъч  - Архангел Гавриил, въздейства на сакралната чакра (Swadistana). Вижда се от човешкото око като постепенно преминаващ от оранжев към оранжево-златист цвят. Оранжевият  цвят е с честота  480–510 THz и дължина на вълната 630–590 nm .

Името Гавриил - означава "Господ- моята Сила".

Гавриил  е един от четирите главни Архангели. Архангел Гавриил - е знаменит ангел, който е донесъл новината на Елизавета и Мария за предстоящите раждания на техните синове - Йоан Кръстител и Исус от Назарет (в този ред). Архангел Гавриил също е продиктувал текста на Корана - духовната книга на исляма – на Мохамед. Затова Гавриил започнали да го наричат Ангел-Вестител.

Физически план - въздейства в долната част на гърба, долната част на червата, коремната кухина. Управлява изработката на адреналина. Помага на храносмилането. Подобрява състоянието при бронхит и астма. Помага по време на менопауза. Създава хормонален баланс и стимулира детородната функция. Повишава енергичността. Работи по-меко от Рубиновия Лъч.

Духовен план -Пробужда радостта и по този начин носи бодрост на Духа.

Йофиил -Архангел на мъдростта. Неговата светлина често е наричана лъч на слънчевата светлина. Той помага за разработване на нов подход към живота, възвръща усещането за вълшебство, дарява чувството на удоволствие.  Йофиил създава връзка, за да настрои човека към Висшето Аз, през много измерения. Той оказва мигновена помощ за възстановяване на фрагментите на душата, сломени вследствие на шок, ужас или сериозно заболяване. Също възстановява душата и всички обвивки след изчистване от енерго-замърсяване .

Физически план-Укрепва, ободрява, тонизира, стимулира процесите, слабо протичащи в организма. Избавя от целулита, премахва токсините. Използва се за лечение на артрит, скованост на ставите и неподвижност.

Духовен план - Носи просветление, ръководи и подкрепя Душата.

Зеленият Лъч  - Архангел Рафаил, въздейства на сърдечната чакра (Anahata). Вижда се от човешкото око като блестящо смарагдово зелено. Цветът на изумрудите. Зеленият цвят е с дължина на вълната и честота - 560–490 nm

Името Рафаил означава "Изцеление Божие". Рафаил е известен като Лекар на Света и Ангелите, божественият лечител, помагащ на хората да се излекуват и да получат вътрешна подкрепа, любов и състрадание.

Физически план - Балансира, успокоява, отпуска. Облекчава болезнените процеси. Използва се за лечение на главоболие, причинено от пренапрежение, мигрена, стомашни язви, храносмилателни разстройства и всички видове стрес. Носи облекчение при заболявания на сърцето, белите дробове и тимуса.

Духовен план - Развива висшето зрение, интуиция, проницателност. Увеличава техниката за творческа визуализация и творческа проява.


Небесносиният Лъч - Архангел Михаил, влияе върху чакрата на гърлото (Vishudda). Вижда се от човешкото око като небесносиньо, блестящ стоманено- преливащ цвят. Като цвета на чиста вода в езерото, като цвета на небесносиния топаз. Дължина на вълната и честота: 490–450 nm -610–670 THz.

Архангел Михаил. Архангелът на Първия Лъч, Князът на Архангелите, пръв сред равните, на който се кланят всички останали Архангели и техните легиони. Известен като Пазител на Вярата, Защитник на Жената и нейния плод и като Предводител на армиите на Светлината в битката на Армагедон. Той отговаря за ангелите, известни като "Сили" и следи за светлината.

Неговата основна задача е да избави земята и нейните обитатели от отровите на страха. Хората, които той привлича на своя страна и с които след това си сътрудничи, се наричат "факли" и Михаил ги приканва да вършат духовна и целителска работа на професионална или любителска основа. Небесносиният Лъч ни дава духовна и физическа защита и е основата за съвършена изява на качествата на сила и лидерство. Той се явява и основа за развитието на вярата и само настройката с Божествената воля и собствения Божествен план.

Физически план - Намалява, сдържа, потиска и успокоява състоянията, свързани с излишна топлина. Отслабва настинката и регулира хиперактивността, а също и възпалителните процеси. Носи облекчение при инфекции на ушите и гърлото. Натурално болкоуспокояващо. Намалява високото кръвно налягане и честотата на пулса. Облекчава състоянието на смъртно болни хора.

Духовен план - Вдъхновява ни за търсене на абсолютната истина и скритото знание. Лъчът символизира силата и волята на Бога и носи в себе си сила за защита. Той помага да се научим да подчиняваме малката воля (аз-а) на висшата воля на Бог и следователно може да се използва за извършване на благочестие.


Синият Лъч - Архангел Разиел, се отнася също към чакрата на гърлото (Vishudda) и чакрата на "третото око". Вижда се от човешкото око като сапфирово синьо, индиго, дълбок, блестящ цвят. Синият Лъч е ключа към развитието на скритите екстрасензорни способности, помагащ съзнателно да се свързвате с "Духа".

Архангел Разиел - Името му означава "Тайната на Бог", защото той толкова тясно си сътрудничи с Твореца, че знае всички тайни на Вселената и умее да ги управлява. Разиел е Архангел на тайните мистерии. Той предава Божествена информация. Помага да се види миналото, настоящето и бъдещето, като вечното "сега". Знанието на Разиел е тотално, абсолютно, окончателно и съвършено.

Физически план - Части на тялото- хипофиза, скелет, очи, синуси. Притежава силно обезболяващо действие. Унищожава бактериите в храната, водата и въздуха. Облекчава безсъние, бронхит, астма и белодробни заболявания.

Облекчава мигрена, подобрява състоянието на хиперактивна щитовидна жлеза. Унищожава тумори и новообразувания. Помага за облекчаване на болки в бъбреците, спира диарията. Намалява високото кръвно налягане. Помага при болки в кръста, особено ишиас, лумбаго и всички симптоми на заболявания на гръбначния стълб. Синият цвят може да предизвика зависимост, тъй като той позволява да се откъснете от ежедневните грижи и проблеми.

Духовен план - Астрален антисептик: премахва негативните форми на мисъл. Позволява на съзнанието да регистрира изтънчени впечатления, развива телепатия, интуиция, ясновидство, свръхчувствителни слухови и тактилни способности. Развива духовното знание. Синият Лъч – това е лъчът на художниците и артистите.

Виолетовият Лъч - Архангел Задкиил, е най-бързия от лъчите, символизира Божествената Алхимия. Вижда се от човешкото око като лилаво със златни светлини, като цвета на аметист и аметрин. Дължина на вълната и честота на виолетовият цвят: 450–400 nm

Името Задкиил означава "Праведност Божия". Задкиил ще ви помогне да почувствате милосърдие и състрадание към себе си и околните, прогонвайки от сърцето недоверието и нежеланието да простите. Той е и един вид изцеляващ ангел, който работи рамо до рамо с Архангел Михаил, заменяйки негативната енергия с вяра и състрадание. Задкиил ни помага да видим Божествената светлина в себе си и в другите, отвличайки ни от съзерцаването във външните черти на характера и собственото его, а също и от грешките в поведението.

Физически план - Облекчава усилено сърцебиене, стимулира правилното функциониране на имунната система. Лекува синини, отоци, синини около очите. Помага при заболявания и умора на очите. Успокоява раздразнения, отнема болка, ускорява оздравяването.

Духовен план -Вдъхновява, освобождава въображението, помага при медитация. Пророчески сънища. Връщане към минали животи.
  

Бял лъч -Архангел Метатрон, чакра "Звездата на Душата" се нарича "седалището на душата" и се намира приблизително на една изпъната ръка над главата. Тя съхранява информация за вашата душа. Когато чакрата се активира от Архангел Метатрон и неговия Бял Лъч, започва процес на активиране на светлинното тяло или изкачване към космическото съзнание. Белият Лъч – това е върховен лъч, който символизира всички цветове, дори и тези, които човешкото зрение не може да възприема.

Лъчът се вижда от човешкото око като бял огнен стълб, по-ослепителен от слънцето. Това е цветът, който хората виждат по време на клинична смърт.

Необикновеното име на Метатрон, навярно е свързано с неговия необичаен произход: той е - един от двамата смъртни, които някога са ходили по земята, но са станали архангели. Метатрон е смел и енергичен ангел, който без умора се труди, за да помогне на жителите на земята. Той служи за посредник между Небето и Земята, тъй като има богат опит и като човек, и като ангел. Той ни помага да разберем Небесните перспективи и ни учи, как да си сътрудничим с ангелите.

Специално място в сърцето на Метатрон заемат децата, особено тези, които са духовно надарени.

Физически план - Възстановява вибрации, използва се като панацея. Най-универсалният и хармонизиращ от всички лъчи.

Духовен план - Пронизва много измерения. Носи духовно израстване на тези, които го използват. Подготвя физическите чакри за духовно просветление.


ЦВЕТОВЕ И БОЖЕСТВЕНИТЕ  ЛЪЧИ - Продължение


Розов Лъч Архангел Камаел, това е съюза на небето и земята, проявен в човешкото сърце, в резултат на сливането между Виолетовия и Белия Лъч. Лъчът се вижда от човешкото око, като поток от искрящ нежно розов цвят с бели пламъци и лилави искри.

Архангел Камаел - името му означава "този, който вижда Господа!" или „този, който търси Господа". Камаел се отнася към седемте основни архангели и се смята за могъщ лидер в йерархията на ангелите, известни като "Силните". "Силните" – това са ангели, които пазят света от опасната и низка енергия. Архангел Камаел пази нашия личен мир. Той ни помага да намерим най-важните части на своя живот, като любов, приятелство, кариера, изгубени вещи и смисъла на живота. Камаел работи, за да изгради солидната основа на нашите отношения и кариера, за да бъдат те дълги, изпълнени със смисъл и здрави.


Архангел Камаел помага да се обновят и подобрят отношенията ви с любовта и грижата за другите. Розовият Лъч символизира способността ни да обичаме и ценим другите, да даряваме и получаваме любов, без егоистични интереси. Архангел Камаел и неговия Лъч помагат във всякакви отношения, конфликти, преломни ситуации, такива като развод или загуба на работа.

Физически план - Лекува всяка част на тялото, която "не приемам” или смятате за некрасива. Отнема физическото напрежение, лекува от заболявания с психосоматичен произход. Също е полезен в случаите, когато не е поставена диагноза, а физическото изцеление се блокира от страх.

Духовен план - Отваря сърдечната чакра за развитие на дара на изцеление.


Тюркоазен Лъч - смес от зелено и синьо, отговаря на Архангел Ханиел. Помага за развитието на индивидуалността. Лъчът се вижда от човешкото око като безкрайна синя шир, блестяща във всички посоки, абсолютно ясна и чиста.

Архангел Ханиел - това е Архангелът на Божественото общуване. Той е воин, неговата сила може да помогне за изпълнение на мисията на Душата, да достигне единение с Бога. Тюркоазеният Лъч ви дава сила и издръжливост, когато почувствате слабост. Архангел Ханиел - Защитник на душата. Той дарява добродетелна решителност и помага да се отървете от илюзиите.

Ханиел ни помага да открием загубените тайни за природните методи на лечение, особено с привличане енергетиката на Луната в отвари, прахове и кристали!

Физически план - Помага при проблеми с дишането, възстановява активната работа на имунната система. Намалява умората, подобрява състоянието при проблеми с теглото, алергии, диабет, сърдечно-съдови заболявания, високо кръвно налягане, болки в гърлото, скованост на мускулите на врата, астма, главоболие, напрежение, виене на свят и нервни разстройства.

Духовен план - Разширява духовните хоризонти и преодолява жизнените препятствия. Дава "Духовни Доспехи".

Лилавият Лъч  - Архангел Цафкиел, се вижда от човешкото око като много светъл лилав цвят.

Над чакрата на третото око са разположени две много важни чакри. Едната от тях е чакрата на "Четвъртото око". Когато се активира, тя уравновесява огъня на чакрата на "Слънчевия сплит".

Чакрата на "Петото око", разположена в горната част на челото, често се нарича "Ангелска чакра”. В пробудено и активирано състояние, тя позволява да станем господар на съдбата си и постоянно да поддържаме близък контакт с Ангелите.

Архангел Цафкиел, Ангел на задълбоченото съзерцание на Бога, представлява дълбокото женско водно начало на сътворението. Цафкиел позволява да надникнем в други светове. Той ни изпраща дара на мъдростта. Архангел Цафкиел отрязва всичко, което е несъществено за духовното развитие, усилва прозорливостта, мистицизма, проницателността, помагайки напълно да се прояви женската страна на човешката природа, но го прави само тогава, когато го помолите за разрешение да се възродите на ново Ниво на Съзнание.

Физически план -Балансира всички части на физическото тяло.

Духовен план - Помага за пътуване до вътрешни и външни пространства, при изменени състояния на съзнанието, дълбока медитация. Служи като врата към неизвестното. Свързва със света на Ангелите. Разсейва болести на Духа и стари кармични структури.

Подбрал за вас от интернет пространството – Красимир Куртев


------------------------------- © 2010, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved!
споделяне в социални мрежи