Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

неделя, 27 юли 2014 г.

ПРОКЪЛНАТИЯТ ДИАМАНТ- ЕКСЛУЗИВНО С КРАСИМИР КУРТЕВ





April 19,2013


Господин Куртев, на няколко пъти Вие сте успявал да разбулите различни мистерии около проклятието на известни камъни. Какво бихте споделил за прокълнатият Син диамант , наречен - "Диаманта Хоуп"?


Според една от многото легенди се разказва,че проклятието екзалтира от мистериозния голям, син диамант, когато е бил изтръгнат (т.е. откраднат) от идола Бутахванта в Индия. Това проклятие сее нещастие и смърт не само за собственика на диаманта, но и за всички, които го са го докоснали. В продължение на 4 години аз изследвах в дълбочина въпросният диамант, позовавайки се на митове и легенди около него.


Мистиката е сериозна, защото все повече и повече се размножават различни версии на този прокълнат скъпоценен камък. Всъщност това е разбиване на даден код, знае се , че всеки минерал или кристал може да се кодира, този код е свързан с дванадесетте "Космически лъча", едно интересно послание от Джуал Кхул - Тибетеца. Тези дванадесет лъча представляват "Дванадесет Пламъка" насочвани от Източника. Нито едно Ниво не взима решения само за себе си - решенията се спускат надолу през 357-те нива от Консула на Дванайсетте в нивото на Създателя до вашата Планетарна Йерархия. Това е вид планетарна информация, която трепти подчинена на един от херметичните закони - всичко е в движение - вибрации.


Вие намеквате, че има "секретна" за човечеството информация кодирана в този диамант, която се подчинява на законите спуснати от Хермес Трисмегист?



Да и това бе моята изходна точка при по време на проучвания ми за диаманта Хоуп. В някои артефакти Хермес Трисмегист е посочен като, персонаж съвременен на Мойсей, съобщаващ на редица познавачи паралелна мъдрост. Всичко опира до една и съща база, така наречените скрижали донесени от Моисей от планината Синай, като послания на бога към юдеите, познати като десетте божи заповеди - повели.  Дали там за били "изсечени" десетте заповеди или нещо друго ще засегна тази тема на по късен етап.  По интересното е, че в много описания, въпросните скрижали са били,или от изумруд, или от сапфир.

Тоест, Вие проявявате съмнение, че е друг вид минерал или кристал?

Именно, библейският факт, че Моисей се връща втори път към планината Синай, след като счупва първите скрижали ме навежда на мисълта, че вторите скрижали са били изсечени от диамант. Почти всеки знае, че диаманта е лидер по твърдост от скалата на Моус.


Бихте ли описал и представил своите изследвания относно диаманта Хоуп?


Харесвам предизвикателството да разследвам различни мистерии,  забулени в митове и легенди. Човек е роден да бъде търсач, казват тибетците. И така без научна цел, аз се опитах да  съставя парченца от пет елемента, за да формирам  този мистериозен пъзел.

Елемент едно:  Позовавайки се на "легендата за вечността" в която се описва, че - "В далечна страна, на брега на морето има огромна диамантна планина.  Върховете й опират в небето. Веднъж на хиляда години на върха на планината долита сребриста птица, която точи клюна си в каменния планински връх. Когато птицата изтрие с клюна си диамантната планина до основата й, едва тогава ще е преминало първото мигновение на Вечността".

Елемент две:  По химически състав диаманта е естествен полиморфен  алотроп на въглерода.


Елемент три:  Въглерода се среща във всички живи организми, а в човешкото тяло той се нарежда на второ място след кислорода по маса (около 18,5%).Това му изобилие в природата, заедно с разнообразието от органични съединения и тяхната необичайно способност да образуват полимери при температурите, най-често срещани на Земята, правят от този химически елемент основа на живота - Уикипедия, свободната енциклопедия .


Елемент четири: " А Синайската планина беше цяла в дим, защото Господ слезе в огън на нея; и димът и се дигаше, като дим от пещ, и цялата планина се тресеше силно" - Изход 19:18.



Елемент пет: Димът е смес от частици, химикали и газове, продукти на непълното изгаряне на въглерод.

Това е интересно, Вие сте конфигурирал нещата в три изходни гледни точки езотерика, наука и библия. Разглеждате диаманта от неговият химически състав или?


Да погледнем на нещата като притча, приказка без научна обосновка. От всички пет елемента събрани на едно място правим следният извод – Имаме аналогичен случай със създаването на самата планета - "А земята беше пуста и неустроена; и тъмнина покриваше бездната; и Божият Дух се носеше над водата." - Битие 1:2.


Да допуснем, че тази библейска сцена представлява едно вулканично изригване в планината Синай.  Има наличие на дим –непълно изгаряне на въглерод, както знаете високата скорост на изригване ( „планината се тресеше силно” ) се поражда диамант на повърхността (ниската скорост вместо диамант се получава графит ). Диаманта е по химически състав естествен полиморфен  алотроп на въглерода, а въглерода е химически елемент основа на живота.


И условно аз достигнах до извода, че скрижалите са отломъци от скалите на планината Синай и те са диамантни. От езотерична позиция, диаманта съчетава триединството – Дух, Душа и Тяло.  Или диаманта е основният лъч на дванадесетте космически лъча описани от Джуал Кхул.



В началото споменахте, че има легенда, която описва кражбата на този син диамант от индийско божество, статуя. Какво е това предание и дава ли светлина на мистерията наречена „Проклятието на синият диамант”?


Както вече казах, има различни версии, предания и легенди. Аз се спрях на легендата за богинята Сита. 

Лакшми или Лаксми в индуизма е Майка на Вселената. Една от многото й инкарнации е и Сита, съпруга на Рама. Сита е била отвлечена със златна колесница, аналогично с библейското възнасяне на Илия. Сита е била символ на целомъдрието и невинността. Сита е била въведена в тайните на Вселената и станала пазителка на мъдростта, тя е за индусите ревностен идол против кражбата и затова нейната статуя е обградена от множество змии, които изразяват символиката на хранители и пускане на смъртоносна отрова към всяко посегателство към човешката индивидуалност. В нозете на статуята има куп скъпоценни камъни , а на челото на Сита бил вграден чудноват син диамант.



Това не е ли историята за изследователското пътуване на Таверние в Индия?

Точно така! През 1642 година, Жан Батист Таверние, френски бижутер, който пътува често, посещава  Индия с цел закупуване на скъпоценни камъни.  Таверние  е забелязал невероятното излъчване на синият камък в граден в челото на богинята Сита.  В мемоарите на един от участниците в тази експедиция, Марсел Ив,  се споменава, че Жан Таверние сам се изкачва до статуята и измъква синият диамант, който като карати е тежал 10 пъти повече от сегашният вид на диаманта Хоуп.  Според различни историци, минералолози и гематолози, божественият диамант е бил изваден от недрата на Колур, мина намираща  се в планината Голконда – Индия. Тази планина има своите спорни моменти, защото всъщност се смята,че е самата планина Синай от която произлизат и самите скрижали, петокнижието донесено от Моисей.


Това посегателство на бижутера Таверние остава ли безнаказано?

Непосредствено след тази експедиция,  Жан Таверние заминава за Русия със своите съекипници и бива разкъсан от диви кучета в тайгата. Това е и първото проклятие преписано на синият диамант. Спътника и летописец, Марсел Ив описва, че група мародери извършват кражба на всичко в тялото на Таверние включително и на самият диамант отнет от челото (очите) на божеството Сита.  Интересно е и  описанието в което се разказва, че часове след мародерството пада гръм от небето и поваля смъртоносно човека откраднал диаманта от мъртвото тяло на Таверние.


И започват легенди и истории за необичайната смърт на всеки един притежател на този диамант, това ли визирате?

Това сочи историята за съжаление. Докато е преминавал от ръце на ръце, при продажби, проиграване на хазарт, всеки един собственик на този син диамант е бил постигнат мистериозна смърт.  В историята има един изключително интересен момент, диаманта попада в ръцете на роднина на Таверние носещ същата фамилия и наследствен бижутер. Френския крал Луи XIV -"Кралят Слънце” купува от Таверние този диамант, като изисква от него да преработи диаманта във вид на колие.

Така новосъздадения нарязан скъпоценен камък вече тежи 67 1/8 карата. В чест на Луи XIV диаманта получава официално титлата  „Синият”.



Кралският диамант  носят краси гърдите на Кралят Слънце провиснал на дълга панделка около врата. Но не и за дълго, Луи XIV умира внезапно след появата на неуточнена и до днес смърт. През 1749, Луи XV правнук на Луи XIV, заповядал на короната да се направи украса за Ордена на Златното руно, като се използва син диамант и Cot deBretagne (голям червен шпинел, считан по ононези време  за рубин).  И отново мистериозна смърт, за Таверние (втори) Луи XV, Мария Антоанета и още,  и още мистика и проклятие от въздействието на синият диамант.



Господин Куртев, как се отзовава в ръцете на Хоуп и придобива името „Диаманта на Хоуп”?


По време на Френската революция, кралските бижута - перлите в короната (включително синия диамант) са взети от кралската двойка, след като те се опитали да избягат Франция. През 1791. бижутата са били поставени в Garde-Meuble, но не са били добре охранявани. От 12 септември до 16-ти Септември, 1791 г. Garde-Meuble многократно е бил ограбван. Крадците така и не откриват синият диамант. Говори се, че диаманта е бил хвърлен в Ламанша, съществуват някои доказателства, че синя  диамант изплува на повърхността в река Темза -  Лондон. От 1813 до 1823 година, диаманта проклятие е бил собственост на бижутера Даниел -„Daniel Eliason”.


Синият диамант, който се появява в Лондон се оценява на 44 карата. Има някои исторически доказателства, които показват, че крал Джордж IV на Англия е закупил  синят диамант от Daniel Eliason . И отново необичайна смърт. След кончината на крал Джордж IV диаманта е бил продаден на индийски аристократ, който почива от инфаркт, защото внезапно цялото му състояние потъва и индиеца не е могъл дори да изплати дълговете си. Предполага се, че през 1939 г., или  по-рано, синя диамант вече е  притежание на Хенри Филип Хоуп, и така името вече е променено на „Hope Diamond-Диаманта на Хоуп” е взела името си. Отново следват  мистериозни случаи на смърт, така синият диамант се оказва в "Музея по естествена история" при Смитсоновия институт във Вашингтон.



Вие като познавач на езотериката обхващаща минерали и кристали, бихте ли споделили ,каква е Вашата версия за диамантеното проклятие – синият диамант Хоуп?

Според мен, всичко се състои в кода, който е вграден в този диамант. Всеки минерал или кристал може да се кодира за определена цел или послания, тъй като камъните имат невероятната способност да съхраняват огромно количество информация от една страна и от друга страна да въздействат мощно, в случай, че са кодирани. Поставянето на код в определен кристал трае една Луна време , тоест времето през които Луната преминава през всичките си четири фази.  Така например ясписа има заложен код по принцип-223qwe77enta5adelta69xx11, тук съм заместил арамейските букви с латински за по голяма яснота.

Всъщност, как се прави един код?

Това е един сложен и дълъг процес на ритуал основаващ се на кабалистиката. Използва се библейската математика, като през определен интервал се получават числени стойности на цифри и букви, които от своя страна сътворяват думи и изречения. Много са вече хората, които владеят библейската математика, включително и учени, малцина обаче са въведени в дълбоките тайни на кристалната езотерика за вграждане на код в даден скъпоценен камък. Така е и със синият диамант, в него е заложен код, който може да разчита само собственикът му, в даденият случай Сита. Всеки друг вече е обречен на гибел. Аз успях да разгадая този код, но не бих желал да го разпространя масово.


И все пак една малка тайна?

Няма големи и малки тайни, има тайни. Номерологията стига до заключение до вибрациите на числата, но не ги комбинира според кабалата. Например  кармичните числа са: 4, 13, 22, 31, числа заложени във всеки един човешки индивид, до като числата  8, 17, 26 имат вибрациите на разплата, или  кармична разплата.  Един от Вселенските закони гласи – „Няма не изплатен кармичен дълг”, тоест всеки заплаща по различен начин и време своите постъпки.  Не съществува число за смърт, има комбинация от числени стойности на букви и цифри, които предизвикват трансформации на планетарни нива.  Всичко се подчинява на определени закони – орбити.


Принцип на съответствието - втори херметичен закон - "Каквото горе, това и долу, каквото долу, това и горе."  Този принцип означава, че има съответствие между законите и проявленията от различните нива на Съществуването. Вселената е една гигантска холограма и във всяка част се съдържа информация за Цялото.

Интервюто е взето от Ingrid  van der Meer Colle, кореспондент на  EsoterischeSensatiezucht

Превод на български: Силвия Атанасова

Всички права запазени © 2013 Ingrid  van der Meer Colle, Siliyia Atanasova, Krassimir  Kurtev


------------------------------- © 2010, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved!
споделяне в социални мрежи