Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

вторник, 5 август 2014 г.

ЛЪВ – ЗОДИАКАЛНИ КАМЪНИ




Лъв 23 юли до 22 август

Лъвовете  сте лидери.  Хората от тази зодия са  сразкрепостени и с отворени ръце, приемат перфектен камък  - Оникс.  Камъните на този зодиакален знак са много, тъй като и самата зодия е доста атрактивна.

Ониксът може да бъде многопластов черно-бял камък, обикновено с черна основа и бял горен слой. Той може да бъде и кафяво-бял, като сардоникс, или червено-бял като карнелиановия Оникс. Тези видове оникс традиционно са се използвали за гравиране и дълбаене на скъпоценни камъни, където многобройните пластове в камъка са се използвали за образуване на интересни ефекти. Сред добре познатите видове гравюри спадат инталията, при която се създава негативен образ и камеята с изпъкнал релеф.

 Погрешно определението, че Ониксът е черен скъпоценен камък, дори е подвеждащо. В гемологията терминът „оникс” се отнася до наслоени камъни, които се характеризират с различни цветове в многобройни слоеве. Обикновено този материал се изрязва от ахати или други халцедони с равномерни успоредни слоеве, най-често с по-светъл слой над по-тъмния.                                                       
Оникс
Карнеол
Хризокола
Цитрин
Данбирит
Изумруд
Кехлибар
Ларимар
Зелен Турмалин
Кунзит
Перидот
Морион
Родохрозит
Розов Турмалин
Петалит
Рубин
Рутилов кварц
Гранит
Огнен Ахат
Златен Топаз
Сардоникс
Слънчев камък
Тюркоаз
Циркон


В таблицата  са посочени  кристалите за астрологическия знак на Лъв.  В колона трета ще откриете мистичните за зодия Лъв камъни, за защита при евентуални  недоброжелатели. В колона две са поставени вашите камъни за лични взаимоотношения, а колона едно са важните за лъвовете камъни в съдбовен и кармичен план.


------------------------------- © 2010, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved!
споделяне в социални мрежи