Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

понеделник, 14 юли 2014 г.

ЧОВЕШКОТО ТЯЛО Е ЕДНА ИСТИНСКА ХИМИЧЕСКА ЛАБОРАТОРИЯ-choveshkoto-tyalo-istinska-himicheska-laboratoriya





„Мисля, че главната трудност за човешкия ум се състои не толкова в достигането до правилни изводи в определен аспект или в определени направления, колкото в това да бъде намерен начин за съгласуване помежду им на онези заключения, до които умът стига, работейки над явления, намиращи се в различни нива на действителността, и движейки се в различни направления...“ - Жул Ромен

Процесът на познание представлява активна дейност на съзнанието и е взаимно свързан както с физическия свят, така и с духовния. По същество, «съзнанието е резултат от отражението на Светлината на Разума, преместваща се от план към план. Проявеният живот е резултат от действие и взаимодействие, химично и алхимично, между различни разделени елементи, от които се състои вселената, нашите души и нашите тела.

Доколкото съществува само Един Бог, Един Живот, Една Сила, то съществува само Един химичен елемент, от който са се отделили всички известни ни елементи. Този Единствен Елемент се проявява в своите безбройни подразделения: злато, сребро, олово, желязо, сяра, кислород, радий, хелий и така нататък» .

В нашите тела и в неодушевената природа химичните елементи пребивават в състояние на непрестанна активност. Тази тяхна дейност освобождава тялото, енергията, светлината и онова, което наричаме физически живот. И както правилно отбелязва същият този Уилям Дауър, «нашето здраве и добро самочувствие – както умствено, така и физическо – зависи от това, дали имаме в нашите физически обвивки достатъчно количество от тези химически реагенти.

Да, в нашите нервни и мозъчни клетки трябва да има достатъчно количество фосфор; в червените кръвни телца – достатъчно количество желязо; в белите кръвни телца и в щитовидната жлеза – съответното количество йод. За нормалната жизнена дейност на нашите клетки и органи е необходимо в нашата кръв и в тъканите ни да присъства натриевият хлорид (обикновената готварска сол).

В черния дроб и жлъчката трябва да има мед; а във външния кожен слой, косите, ноктите и т.н. трябва да има съответното количество арсеник. В други наши течности и тъкани трябва да се намират сяра, калий, магнезий и т.н.

Оказва се, че нашите тела са истинска химическа лаборатория, в която се труди цяла армия от химици (клетките на различните органи и тъкани), която избира, смесва и довежда до съвършенство разнообразни най-сложни химични и алхимични съединения, общият сбор от действието и взаимодействието на които образува онова, което наричаме жизнена дейност».

Автор: Андрий Будугай
 

------------------------------- © 2010, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved!
споделяне в социални мрежи