Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

неделя, 7 март 2010 г.

БЛАГОРОДНИ МЕТАЛИ ЧАСТ 3



Артикул № V508R - Пръстен от бяло злато с 1 диамант форма Princess! 1.01Ct G/VS Общо тегло (гр.):5.68 Благороден метал:18ct. бяло злато

За втори най-известен златар в света се смята Бенвенуто Челини (1500–1571). Бил е съвременник на Леонардо и Микеланджело и се е вдъхновявал от тяхната работа. Бил е златар на Францис I от Франция и по това време създава известната си „солница”. Оттогава солницата е известна като Солницата на Челини. Солницата изчезва през май 2004 г. от един музей в Австрия и до сега все още не е открита.

Съвети за купувачите на златни изделия:

Клиентът трябва да обърне внимание и на пробата на златото. Най-популярната проба е 0.585, т.е. 14 карата. Често в Интернет магазините се предлагат продукти с по-ниска проба от 0.333, т.е. 8 карата, което много бързо променя качествата си. ДАЙМЪНДС ФОРЕВЪР БЪЛГАРИЯ ЕООД Ви гарантира златна проба на бижутата от 14 или 18 карата.

Съдържание на чисто злато в сплавта, измерено в карати

Карати Съдържание на злато в сплавта
24 карата 100% чисто злато
22 карата 96% злато, 4% други метали
18 карата 75% злато, 25% други метали
14 карата 58.5% злато, 41.5% други метали
12 карата 50% злато, 50% други метали
9 карата 37.5% злато, 62.5% други метали
8 карата 33.3% злато, 66.7% други метали

Цвят на златото (в зависимост от съдържанието на други метали)
Цвят Сплав от злато и други метали
Жълто злато Мед, сребро
Бяло злато Паладий, никел, цинк, мед
Розово злато Мед
Зелено злато Сребро, цинк, мед

Грижа за златото на Вашите бижута:
Златото е скъп метал, но освен това и най-популярният материал при изработката на бижута. За да запази вашата бижутерия красотата и блясъка си възможно най-дълго, трябва да се грижите за нея подобаващо:

- при всякаква домашна работа сваляйте бижутата си, най-вече от ръцете, защото може да се повреди механично (надраскване) или химически (да реагира с някои активни препарати).
- старайте се системно да почиствате бижутата си. Най-добре веднъж месечно да се измива (например с четка за зъби) от механичните замърсявания (крем за ръце, изпотяване, прах и др.), може след това да се накисва за известно време в специална течност за почистване.
- бижутата, които носите по-рядко трябва да съхранявате увити в мек плат в плътно затворени торбички. Благодарение на това ще ограничите достъпа на въздух до бижутата и ще се намали образуването на патина.
- ако все пак бижутерията ви се повреди по-сериозно, занесете я при бижутер.

Източник : http://www.diamondsforever-bg.com/Learn/LearnPreciousMetals.aspx