Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

събота, 30 юни 2012 г.

КАМЪКЪТ “ТУАОИ” - КРИСТАЛЪТ, КОЙТО Е РАЗРУШИЛ ЗЕМЯТА СЕ НАМИРА В БЪЛГАРИЯКрасимир Куртев-Алеф-Професор по Психомедиаторика, Ултрасензорика и Феноменалност. Международен експерт в областта на езотеричното, паранормалното и метафизичното. Фънг Шуи кристал мастер, в областта на минералолечението /литотерапия/. Езотеричен изследовател и окултен наблюдател, обучен от старейшините на Кабаластичните и Херметичните традиции. Тибетски лечител в областта на алтернативната медицина– минералотерапия, билки, аромотерапия, акупрексура и други. Член на Международната Академия по Българознание, Иновации и Култура - МАБИК.

Темата за минерали и кристали все повече навлиза в България, според Вас това полезно ли е  или просто модна тенденция?

Факторът камък /минерали и кристали/ не е от вчера. Древните хора подбудени от своят първичен инстинкт или от чисто любопитство. Привлечен от тези бляскави чудеса на природата, древният човек ги е взимал и държал в ръцете си без да осъзнава, какво всъщност се крие в минерали и кристали. Нямал е и дори на представа, че независимо от цветовете им  , бели, сини, червени, зелени и други са придобили своята форма от неорганичните процеси в недрата и земната кора с течение на десетки милиони години. Древният човек не е знаел, че тези блещукащи камъчета са всъщност са направени от същият материал, както и душата на човека. Така е и днес, знаем за минералологията, гематологията , ала не знаем за езотеричните свойства на минералите и кристалите, те просто ни харесват, привличат или ни ги представят като зодиакални талисмани. Както древният човек, така и съвременникът му си ги поставят по тялото просто, като украшение. Древните мистици и сегашните такива са втълпявали на себеподобните си, че това е нещо за късмет. Но има една съществена разлика, атлантитите например са били наясно с енергиите на всеки един кристал и са достигнали до съвършени разкрития прилагайки ги по времето през което са живели , като цивилизация.

Какво се разбира под наименованието - „езотерика в минералите”?

Първо да изясним, какво всъщност представлява материалната същност на Вселената. Това е една матрица единствена по родът си, тя се състои от атома на трите слоя-енергии-електрон, протон и неутрон. От тълкованията на Библията всъщност това представлява и „светата троица”. Атомът е енергията, което е мултиплицирана през така нареченото Сътворение. Теорията на древните е била, че материята е енергия. На по късен етап и самите учени се обединяват под това и теоретизират своите научни изследвания за така наречените субатомни частици-мезон,неутрино и кварки. Както пише в своята книга Вики В. Байер / Кристалната връзка /-„Енергията оформя строителните блокове на материята. Кристалният модел е кодът на Сътворението, мрежа от кодови модели между измерения и пространства, отговорна за „всички вибрационни въздействия през Универсалното съзнание.” От тук следва да приложим формулата за кристалът, който е безцветен кварц съдържащ два химически елемента, най-разпространените елемента на планетата Земя, Силиций и Кислород. Едгар Кейси пише-„Сам по себе си кварцът се включва в групата на хексагонално описание от общо шестте кристални групи.  Символично, числото шест е цел, израстване и постижение-влиянието на Христос.”

Шест се изразява чрез шестата чакра(еднокридна жлеза)-пиеналната, която авторът Кейси я нарича-Христовият център. Това е  познатото „трето око”. По смепло изразено имаме два вида-„екзо” –видимото и „езо” – невидимото. Тъй като кристалите са израз на самото Сътворение-универсалните матрици, които ни въздействат чрез невидимото, това е всъщност езотериката в минералите, кристалното съзнание на материята-двигател на цялото ни съществуване

Споменахте за атлантитите, които са постигнали съвършенството, да каква степен и имали камъни, които са били използвани за да го осъществят?

В трудовете на Платон се разкриват много хипотези за животът на атлантидите и техните качества. Едно от основните качества, които атлантидите придобили чрез определена схема от минерали и кристали е било да виждат през стените, оперирали с безжични комуникационни системи и др. Но най-вече са познавали законите на вибрациите, както и да ги използват. Най-голямото им постижение ще си остане кристалната тръба построена в техен храм.

Според легендите тази цивилизация е загинала вследствие на жесток катаклизъм, и са били пръснати из цялата планета?

Съществуват много писания от мистици/легенди/ и нека ясно подчертая, че научни изследвания и легенди си съвпадат. „Потъването” на Атлантида е последвано от много разрушаващи катаклизми. Ала не цялата цивилизация се заличава, разделени на групи атлантитите са се локализирали в долната част на днешна Италия и Мароко, Друга част в Хондурас, Юкатан и Америка в частност, и трета част в Египет. Именно в Египет останалите живи атлантити кодират своите записки на познания. „Хепт Супт пазачът на Записките влиза в пряк контакт с жреца Ра” – пише Платон.

Имат ли връзка египетските пирамиди с атлантитите?

Според Платон древният атлантид Хепт Супт пазачът на Записките влиза в пряк контакт с жреца Ра.  От това може да се гради хипотезата, че е била създадена „библиотека” на тайнството-„Зала на записките”. Въпросната зала е била разположена между голямата пирамида и свинксът. Всъщност и археолозите там откриват много предмети от тази древна цивилизация. След мои много внимателни анализи на база прочит от свещените писания, аз разкрих , че всъщност Хранилището на въпросните записки е на север от Египет. Въпросното място е в България попадащ в 42-ри паралел /числото шест/ за което по-горе описах. Този стих даде яснота на моите първоначални изследвания:
После ме изведе по пътя на северната порта, и ме преведе наоколо по външния път към външната порта, по пътя на портата, която гледа към изток; и, ето, вода течеше от дясната страна.” - Езекиил 47:2 .

Според Вас, това е сензационно разкритие-Кристалната тръба на атлантитите се намира в България, какво представлява тази „кристална тръба”?

Кристалната тръба съдържа най-безценното знание, което е заложено в Записките на атлантидите. Това е "камъка Туаои-кристала, който е причинил разрушаването на Земята поради неправилното използване на силата му от атлантитите.”-Платон. Този камък-Туаои се намира в Родопския масив, разделен на шест равни части. Това прави България мощно поле на енергиите, които са се концентрирали в осем места из страната ни и все още са в движение –хаос. Всичко това казано до тук го поднасям внимателно и без много подробности за да няма спекула от страна на различни окултисти. Две части от въпросният камък във вид на тръба ще се съединят през 11 септември тази година. Останалото следва…

Едно интервю на Елизабет Тодорофф - Калифорния