Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

неделя, 20 май 2012 г.

ТАЛИСМАНИ И ЛЪЖИ


„Трябва да се отдаде почит на Еврейска традиция за създаване на талисмани, която е създала едни от най-популярните мистични писания на тази тематика, които са актуални и до днес. Талисманите предимно са се правели на метален диск или хартиен носител, върху които са били изписавани и закодирвани символи, букви, цифри, стихове от библията, магически квадрати и божествени имена, към които хората се обръщали с кратки послания-молби за желани неща.”
Юлия Шматько
Какво своеволие, да напишеш неща, които са НЕ  вярни…

Талисманите са онова, което юдеите в пустинята са направили от злато / метал /, скъпи дрехи и т.н. Тоест да се уповаваш в нещо, което не е създадено от Висшият Разум.

А, колко ясно е написано КАМЕННИ плочи, които са от минералът Сапфир, това е определил Универсалът.

Изход 32 глава:

15 И така, Моисей се обърна и слезе от планината с двете плочи на свидетелството в ръцете си, плочи написани и от двете страни; от едната страна и от другата бяха написани.
16 Плочите бяха Божие дело; и написаното беше Божие писание начертано на плочите:

Десетте Божи заповеди или Десетословие, Декалог (asäret ha-dibrót – "Десетте думи" или на гр. he dekálogos nomothesia – "от десет думи състоящият се закон", накратко "декалог" от гр. δεκα – десет и λoγoς – дума) са еднакво важни в юдаизма и християнството. Те се намират на две места в Библията - (Изход 20, 2-17 и Пета книга Моисеева - Второзаконие, 7-21) и представляват списък от религиозни и морални заповеди, които Господ Бог Яхве (Йехова) на Синай планина (Хорив) изсред огън, написва на две каменни скрижали и ги предава на пророка Моисей, за да научи на тях израилтяните: «И когато (Бог) престана да говори с Моисея на планина Синай, даде му две плочи на откровението, каменни плочи, написани с Божи пръст.» (Изход 31,18).

„Сияещите неща във създанието са образи на Божията слава. Красотата на изгрева, например, често се използва в Писанието, да опише славното въздигане на Сина на Правдата (Мал. 4:2; Бит. 32:31). Ето защо хората се отнасят към изгревите и залезите като славни. По подобен начин Езекил изполва израза “огнени камъни” (Езек. 28:14). Те са описани като, „сард, топаз, диамант, хрисолит, оникс, яспис, сапфир, антракт, смарагд и злато” (Езек. 28:13) – това са камъните, които украсяваха Първосвещеника. Какво представляват „огнените камъни”? Това са камъни, които имат огън в средата. Погледнете един диамант, или рубин, или смарагд. Виждате ли огъня в средата? Те са сътворената емблема на Божият славен облак. Ето защо тези неща са красиви и универсално ценени.”
Джеймс Б. Джордан

Всемирът дава ясен знак в Изход 28:1-43
9 И вземи два ониксови камъка и изпиши върху тях имената на Израилевите синове, 10 шест от имената изпиши върху единия камък и останалите шест имена върху другия камък, по реда, в който са родени синовете на Израил. 11 Както някой изкусно обработва скъпоценни камъни и както изрязва букви върху печат, така изпиши върху двата камъка имената на синовете на Израил. Постави камъните в златни гнезда. 12 И сложи двата камъка като напомняне за синовете на Израил върху раменните ивици на ефода. Нека когато служи пред Йехова, Аарон носи като напомняне имената им върху двете раменни ивици на ефода. 13 И направи златни гнезда 14 и две верижки от чисто злато. И направи верижките, усукани като въженца, и прикрепи усуканите верижки към гнездата.

15 И направи нагръдника на Божиите присъди с изкусно изработена бродерия. Направи го, както ще направиш ефода — от златни нишки, синя прежда, пурпурна вълнена прежда, аленочервена прежда и фин пресукан лен. 16 Сгънат на две, нагръдникът нека бъде четириъгълен, като бъде дълъг една педя и широк една педя. 17 И в него вгради камъните, които да бъдат на четири реда. На първия ред нека има рубин, топаз и смарагд. 18 На втория ред нека има тюркоаз, сапфир и яспис. 19 На третия ред нека има лешем, ахат и аметист. 20 И на четвъртия ред нека има хризолит, оникс и нефрит. Нека камъните бъдат вградени в златни гнезда. 21 И камъните нека бъдат според имената на синовете на Израил, нека бъдат дванайсет, колкото са техните имена. И ги изпиши така, както се изрязват букви върху печат. На всеки от тях нека бъде изписано името на едно от дванайсетте племена.

Уви, разни шарлатани си играят с вас, подмятайки ви талисмани от , какви ли не измишльотени, вместо от минерали и кристали…