Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

понеделник, 23 юни 2014 г.

Житните кръгове – мит или манипулация – jitnite-krygove-mit-manipulacia




Житните кръгове (crop circles) са агроглифи (геометрични фигури върху растителни култури или на пясъка, в блатата, на снега или върху леда). Тяхната форма може да бъде изключително проста (кръг) или сложна, като се простира на площ от няколко метра до стотици квадратни метра. Например, многоплановите фигури в полята край Стоунхендж изобразяват фрактал. Тази композиция е дълга 300 м и съдържа 145 кръга с малък диаметър.

Още не съществува окончателно обяснение за някои от случаите на това явление. През 20-те години на 20 в. д-р Терънс Мейдън се опитва да обясни загадката на тези кръгове като резултат от атмосферен феномен, вследствие на вихър или малко торнадо. Но те биха оставили ясна диря по пътя, по който минават, а не сложни фигури само на определени места. Опит да се обяснят житните кръгове с езотерични средства е така наречената „Хипотеза за Каша“. Те често се появяват близо до места, където са открити древни постройки и археологически гробища (напр. Стоунхендж, Ейвбъри, Сейлсбъри. Някои смятат, че тези места са духовно значими и затова житните кръгове са израз на колективната душа на Земята.

Съществуват художници, които създават житни кръгове и дават неоспорими доказателства, че те са тяхно дело, като обясняват и методите за тяхното създаване.

Вера Евтимова в своите публикации – „МИСТЕРИЯТА НА ЖИТНИТЕ КРЪГОВЕ“ пише:

„Възлите държат растението изправено, защото в тях се събира вода, чието налягане крепи стъблото. Растенията в житните кръгове падат, защото техните възли се дехидритират. В самия възел на стъблото има дупка, която е като излаз за водния поток, образуван от голяма горещина. Още по-забележително е, че възлите са пробивани избирателно.

Понякога е пробит най-долния възел, а в други случаи по-горни, като растенията в един кръг може да са пречупени на различно ниво. Друга интересна черта на някои кръгове, е че при растежа на растенията фигурата добива различен вид.

.

Още по-удивителна черта на този сложен начин на образуване на кръгове е, че възлите могат да бъдат поразявани поотделно. Наклона на стъблата и височината на избираните възли се променят в рамките на една форма. Това е доста сериозно доказателство, че ако житните кръгове са дело на човек, те са направени с компютър, който от своя страна контролира някакво друго устройство, което излъчва радиацията, поразяваща растенията. ( сфери с диаметър 30 сантиметра, кръжащи над местата, където се формират кръговете са били наблюдавани от няколко свидетели).

Много от формите изглеждат като направени с компютър изображения. Някои от тях в действителност са толкова сложни и са направени спазвайки толкова много математически зависимости, че единствено компютър би могъл да ги създаде.

Има много случаи, които подсказват, че създателите на житните кръгове реагират спрямо коментарите, критиките или опитите да не се признае истинността на даден кръг, като веднага правят нови кръгове, които отхвърлят тези критики. Интересно е как става това, след като говорим не за изказвания по телевизия или друга медия, а за разговори между различни хора на мястото на събитието. Изглежда някой знае по телепатичен път какво става в главите на говорещите на тази тема.

Житни кръгове понякога се образуват на територията на военни бази и някои вярват, че това е доказателство, че военните провеждат тайни тестове с радиационни оръжия, предназначени да унищожават вражеските насаждения. Разработките на нови оръжия обаче винаги се държат в строга тайна, а нищо подобно не засяга житните кръгове. Нещо повече, те се срещат по целия свят. Защо й е на британската армия да рискува и да навлиза в териториите на други страни, само за да тества ново оръжие. Още по-абсурдна е версията за двамата старци, които проникват през телените заграждения по сред нощ, само за да направят няколко кръга в забранена военна зона.“

И изведнъж идва новина на 12 януари през 1991 година, която преобръща така наречената мистика в истина – изповед на истината.

Американците Дъг Бауър и Дейв Чорли признават,че цялата тази работа с кръговете е тяхно дело. Техните признания не се приемат сериозно от обществото. Нещо повече, двамата ас набедени, че са направили това сензационно разкритие от жажда за публичност.
Съвсем разбираемо никой не желае да приеме за факт думите на двамата, защото подобни кръгове са се появявали в Англия, Шотландия, Австралия, Индия, Африка, Америка, което пък изглеждало напълно нереално да е работа само на двама души.

Историята на Дъг Бауър и Дейв Чорли започва в края на 70-те години в Австралия. След като изгледали внимателно и по няколко пъти репортажи за предполагаемо кацане на НЛО, за което се съдело само по кръглите отпечатъци в една австралийска нива. Тогава двамата решават да се превъплътят в ролите на извънземни. При първите си опити делото им се оказало незабелязано.  Не се отчайват , а на против, амбицирали се и в продължение на седем години кръстосвали надлъж и шир цяла южна Англия и правели серии от кръгове.

Едва тогава ефектът се получил и обществото започнало да обръща внимание, дори вманиачените вярващи на заветното НЛО си спомнили за всички отминали случки. Тоест превърнали в мит работата на двамата американци . В началото кръговете се появявали предимно в южна Англия,но после изведнъж започнали да се появяват из целия свят. Дъг и Дейв  привлекли последователи и всеки следващ път кръговете ставали все по феноменални. Учените изпаднали в паника, а теоретиците на конспирацията откривали нови и нови извънземни кацания.

Въпреки ясните доказателства представени и признати от учени, двамата „извънземни“ -  Дъг Бауър и Дейв Чорли, някои тайни доброжелатели потулват истината и тя потъва в годините. В крайна сметка великата манипулация продължава и до днес подпомагана от мощна реклама.

В публикацията за използвани източници от:
Вера Евтимова - „Мистерията на житните кръгове“
http://borisslav.blogspot.com

------------------------------- © 2010, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved!
бутон за споделяне