Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

четвъртък, 12 юни 2014 г.

ВЗАИМООТНОШЕНИЯ – СЕДЕМТЕ ОГЛЕДАЛА-vzaimootnosheniq-sedemte-ogledala



Съществуват седем основни огледала за изграждане на свещени взаимоотношения, основани на учението на Есеите и споделени от Джеймс Джилиънд. Живеем в свят основан на Закона за привличането и или привличаме това, което мислим и изричаме, или го отблъскваме. Всичко във Вселената е енергия. Затова поемането на пълна лична отговорност за всичко, което сме правили, казали или помислили в този или в минал живот, е първото фундаментално качество за създаване на свещена връзка. Възприемайки всичко като огледало, което само отразява самите нас, е следващата фундаментална идея.

Седемте огледала на взаимоотношенията

Първото огледало отразява това, което сме ние самите. Нещо, което правим, в което грешим или с което нараняваме някого.

Второто огледало отразява онова, което осъждаме. Това е нещо, от което сме били наранени или нещо, в което обвиняваме някого. Може да бъде нещо, което сме извършили в миналото и не сме простили. Добре е да знаем, че когато осъждаме някой друг с емоционален заряд, е по-вероятно да осъждаме самите себе си.

Третото огледало отразява нещо, което сме изгубили, което сме дали или което ни е било взето. Когато видим нещо, което обичаме в някой друг, то обикновено е нещо изгубено, отдадено или което ни е било откраднато в живота. Всяко взаимоотношение е връзка със самите нас и често се опитваме да си върнем онова, което сме изгубили, дали или ни е било взето като деца. Всичко това може да бъде поправено вътре в самите нас.

Четвъртото огледало отразява нашата най-незабравима любов. Тя може да бъде определен начин на живот, загуба или неизживяно взаимоотношение. Често това е предишен живот, в който след някакво преживяване сме си направили грешен извод. Той се пресъздава отново и отново, докато се впише в душата ни като мъдрост.

Петото огледало отразява бащата или майката. Често се казва, че встъпваме в брак с баща си или с майка си. Също така често ставаме като тях, повтаряйки добрите и не толкова добрите модели на поведение, които сме усвоили като деца. Родителите ни са като богове за нас и затова отразяваме аспекти от взаимоотношенията с тях върху нашите партньори. Често избираме нашите партньори въз основа на взаимоотношенията ни с нашите бащи и майки.

Шестото огледало отразява търсенето на тъмнината или това, което е известно като тъмната страна на душата. Това се случва, когато се срещаме с най-големите предизвикателства, с най-големите ни страхове и събираме житейски опит, за да се изправим пред тях и да ги преодолеем. Най-важното, което трябва да запомним е, че душата ни дава тези възможности, за да израстваме и да се развиваме и че не сме жертви.

Седмото огледало отразява начина, по който възприемаме себе си. Другите ще се държат с нас точно така, както ние се отнасяме към себе си и се възприемаме. Ако имаме ниско самочувствие, не виждаме себе си като достойни за любов и не виждаме красотата си, другите ще отразяват това и няма да ни оценяват или да забелязват красотата ни. Ако сме жестоки и студени към другите хора, те ще се отнасят с нас така. Важно е да се научим как да бъдем
състрадателни към себе си, да се обичаме и да се приемем такива, каквито сме, без да се осъждаме. 

Не забравяйте, че единствената причина някой да има власт над нас е, ако този някой има нещо, което ние искаме. Може би това нещо, независимо дали е любов, радост или връзка с по-висша сила е възможно да бъде намерено в самите нас.
Тези седем огледала са просто насоки, които можем да използваме, за да определим докъде сме стигнали в израстването и самоусъвършенстването. Създаването на свещена връзка изисква да се справим с бъркотията в нас, да излекуваме раните, които ни пречат да имаме онова, които искаме, и да си върнем обратно силата там, където сме я дали доброволно или против волята си.

Когато отделим време да работим върху връзката със себе си, първо трябва да започнем да забелязваме промените, които се отрязват обратно към нас чрез начина, по който се справяме с живота си. Ще започнем да забелязваме разликите в отношенията с любимите си. Всички взаимоотношения са свещени, ако изберем да ги възприемаме по този начин, но не забравяйте, че връзката със себе си е най-важното, което имате.

* Есеите считат себе си за различни хора, но не заради външни белези, като цвят на кожата, коса и т.н., а заради светлината на техния вътрешен свят и тяхното познание за скритите мистерии на природата (естеството на нещата), неизвестни на другите хора.

Превод: Mary

------------------------------- © 2010, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved!
бутон за споделяне