Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

събота, 17 май 2014 г.

ОСНВИ НА ЧАКРИТЕ – ЧАСТ ВТОРА osnovi-na-chakrite-2


Механизмът    на    чакрите  
Чакрите получават своята енергия от външното обкръжение (в това число, за добро или зло, и от енергиите на другите хора) и я разпределят по тялото. Те изпращат също и енергия навън. Енергията на чакрите, която се върти по посока на часовниковата стрелка, отива навън и обгръща и други енергии; а тази, която се върти обратно на часовниковата стрелка, е обърната навътре и привлича външни енергии. Може да изглежда странно, че енергията на чакрите има способността да се завихря едновременно и в две¬те посоки. Трудно е да си представим вихър, който се върти едновременно навътре и навън. Разбирането за слоевете на чакрите разрешава тази загадка. Всеки слой се върти и в двете посоки и в зависимост от енергийното му състояние в момента — дали има нужда да приема или да освобождава енергия-посоката се променя.       

И за да стане още по-сложно, енергията, завихряща се обратно на часовниковата стрелка, се движи и навън. Така тя привлича други енергии и благодарение на засмукващата си сила е в състояние да придърпва към себе си външни влияния. Това се случва понякога с хората, които „изсмукват енергията ви". Те несъзнателно изпращат навън вихри, въртящи се обратно на часовниковата стрелка, които засмукват вашата енергия, подобно на сламка в чаша с мляко.

През всяка чакра преминават цветове и светлини, въртящи се нагоре и на¬вън от най-дълбокия слой на вихъра. Обикновено виждаме цветовете на чакрите на другите през филтъра на собствената ни оцветена енергия. Следователно не съществуват определения, няма речник, който би могъл да определи със сигурност значението на конкретен цвят в дадена чакра. Много от книгите, които се опитват да го направят, си противоречат взаимно. Самата аз предлагам само основни насоки. Вашият филтър естествено ще се различава от моя, но между хората има достатъчно общи неща, които да послужат за база на приблизително водещи тенденции. Например ярко зеленият цвят, в която и да е чакра означава, че там вече тече лечебен процес. Зеленото е в средата на спектъра и появата му често означава, че енергиите са в момент на балансиране.

Червеният цвят, като пръв и най-наситен в спектъра, по традиция се свързва с коренната чакра; виолетовият, последен в спектъра, се свързва със седмата; за останалите се счита, че добре съответстват на другите чакри по начина, по който вървят в спектъра. Тази точност е приета в чисто теоретичен план, но не съм срещала нито един човек, чиито чакри да съвпадат напълно с такъв модел. По-скоро всяка една е уникална, подобно на отпечатъците от пръсти, съдържа много цветове в седемте си слоя и отразява енергиите, с които човек се ражда, както и начина на живот, който е водил. Така че, ако съществува достатъчно добра основа за съответствие между чакрите и свързаните с тях цветове — от червен в корена до виолетов в короната — вибрационните взаимоотношения между чакрите и цветовете са доста по-сложни.

Въпреки това приемането на съответствието между чакрите и цветния спектър е рамка, която отразява една органична тенденция. И понеже цветовете са енергийни вибрации, можете да ги използвате за регулиране на енергийните системи. Енергиите в дадена чакра се възстановяват, като например я къпете в цвета, който ще й даде повече сила, яснота или баланс. Можете да научите или да тестувате енергийно цвета, който най-добре пасва на развитието на дадена чакра. Просто поставете върху чакрата парче плат, оцветено в конкретния цвят, и направете теста за обща индикация.

Източник: Дона Идън  “Енергийна медицина”

------------------------------- © 2010, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved!
бутон за споделяне