Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

събота, 17 май 2014 г.

ОСНОВИ НА ЧАКРИТЕ - част ПЪРВА osnovi-na-chakrite-edno




Енергийните резервоари на тялото. Главните центрове както на електромагнитната дейност, така и на ...  жизнената енергия ... са познати на всички местни култури по света. Според хавайската Хуна традиция, те се наричат о-о центрове; в Кабала са познати като дървото на живота; в китайската традиция Тао се използва терминът Дантйен, а в йогийската теория се наричат чакри”. - Уилям Колиндж

Думата чакра означава кръг, вихър или колело. Ако меридианите са  транспортна система, то чакрите са енергийни гари. Всяка основна чакра в човешкото тяло е център на завихрена енергия, намираща се в една от седемте точки, разположени от основата на гръбначния стълб до върха на главата. Паметта е закодирана в чакрите енергийно, а в невроните —химически. В енергията на чакрите може да се намери отпечатък от всяко важно или емоционално натоварено събитие в живота ви. Ако познавам ва­шите чакри, все едно познавам историята на живота ви, пречките за израст­ването ви, уязвимостта ви към заболявания и копнежите на вашата душа.

Чувствителната ръка на опитния лечител, прокарана над дадена чакра, може да резонира болезнено на свързан с нея орган, на запушен лимфен въ­зел, на фини аномалии в топлинното състояние или пулсациите на тялото или на зони на емоционален срив. Вече знам, че тези усещания имат специ­фично значение. Ръката може да усети толкова надълбоко вибрациите на енергията в чакрата, че лечителят е като огледало, в което се отразява състоянието на пациента или на даден негов орган. Когато преценявам, че с даден пациент един сеанс е достатъчен и искам да събера най-много инфор­мация, обикновено се фокусирам върху чакрите. Колкото по-надълбоко по­тъвам и изследвам следващите нива на всяка чакра, излиза нова и нова ин­формация, до която първоначално не съм имала достъп.

Всяка чакра регулира определени аспекти от вашата личност, има специфични задачи и отдава енергията си на тези задачи. Всяка чакра разкодира парченце от мозайката на вашия живот. Когато две чакри са енергийно от­къснати една от друга, аспектите на личността, ръководени от тях, може да влязат във война с подличности, какъвто е случаят с класическия конфликт между главата и сърцето. Но както позволяват на живота ви да се развива, чакрите могат и да го забавят. Разблокирането на енергийно запушена чак­ра отприщва задържаната енергия и животът отново потича.

Източник:  Дона Идън  “Енергийна медицина”


------------------------------- © 2010, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved!
бутон за споделяне