Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

четвъртък, 22 май 2014 г.

МАГИЯТА НА МИНЕРАЛИ И КРИСТАЛИ magiata-na-mnerali-i-kristali



ПРОГРАМИРАНЕ И ПОСВЕЩАВАНЕ НА КАМЪНИТЕ



След като изберете и очистите вашия скъпоценен камък или кристал, трябва да го посветите и програмирате. Това е съвсем прост процес. Вземете камъка в ръка или го докоснете, ако е твърде голям за държане, и почувствайте неговата енергия. При току-що очистените камъни енергията ще бъде по-силна и още по-привлекателна отпреди. Когато доловите тази енергия и я оцените, поискайте тихо да се свържете с девата на кристала или камъка. Макар да не са одушевени, кристалите са живи и девата на този къс е енергията на жизнената сила на камъка. Помнете, че всяко живо нещо, включително скъпоценните и полу-скъпоценните камъни, е част от Богинята, а камъните са част от Земята. Възможно е да доловите живото присъствие на камъка, но не е задължително.


Щом сметнете, че сте почувствали каквото можете от енергията, помислете за какво ще ви служи камъкът. За лечение ли ще го използвате? Себе си ли ще лекувате, или други хора? Дали ще лекувате болките в кръста, безсънието, или депресията ви? Искате камъкът да балансира енергията ви или да я предпазва? Помислете за тези приложения, всичките вкупом или поотделно, след което попитайте камъка дали иска да действа по желания от вас начин. Ще добиете известна представа за положителен или отрицателен отговор. Енергията на кристала може да нарасне, ако отговорът е "да", или като че ли да изчезне, ако отговорът е "не". Ако работите с махало, можете да потърсите отговорите с него. Аз обикновено питам моите камъни дали са съгласни да изпълняват широк спектър от функции, а не само едно предназначение. Използвам ги главно за лечение, а някои камъни (особено големите в дома ми) за защита.


Ако камъкът приеме вашето намерение, заявете в ума си да бъде така. Ако принадлежите към традицията на Уика, кажете: "И така е" или "Така да бъде". Влагането на намерение в камъка не спада към никоя религия. В момента вие просто "програмирате" камъка, все едно че програмирате компютър. Ако камъкът като че ли негодува срещу намерението ви, почувствайте го по-дълбоко и го попитайте каква работа желае да върши. Възможно е отговорът да ви изненада, но при всички случаи ще ви бъде от полза. Жизнената сила, девата или Богинята в камъка притежава свой собствен интелект, съзнание, което е довело при вас точно този скъпоценен камък или кристал. Приемете намерението на камъка, съгласете се с това намерение и благодарете на камъка, че е влязъл в живота ви. В този случай камъкът или кристалът сам е избрал програмирането си.


Ако пожелаете да промените програмирането на някой кристал или скъпоценен камък, първо го очистете щателно в морска сол по-дълго от обичайното. После повторете горния програмиращ процес. Кажете на енергията на камъка, че искате да промените програмирането му или функцията му. Препрограмирайте го за вашето ново намерение. Ако ще подарявате камъка на друг човек, новият притежател ще го препрограмира. Пак повтарям, потърсете съгласието на жизнената сила на камъка и работете заедно с нея, а не против нея. Камъкът ще запази програмирането си, докато вие или някой друг не реши да го промени.


Щом камъкът е програмиран, трябва да защитите енергията му от външно вмешателство. Скъпоценните камъни и кристалите разпръсват негативната енергия, но понякога се случва тя да полепне по тях за известно време. Вследствие на това камъкът може да загуби своята сила като махало или лечебен инструмент; възможно е дори да предава негативна енергия на човека, който го ползва. Ако това се случи, то обикновено е временно - скъпоценните камъни и кристалите не задържат негативността - но е най-добре да предотвратите полепването на отрицателната енергия. Този процес се нарича "посвещаване". Щом програмирате вашия ново очистен камък, можете да го посветите по няколко начина.


Най-простият метод е да вземете камъка в ръка и да почувствате неговата енергия и жизнена сила. Заявете ясно наум: "Чрез този лечебен инструмент може да работи само най-положителната висша енергия." Съсредоточете се върху това намерение за известно време, после прекратете медитацията (опознаването) с думите "Така да бъде" или "И така е", както по-горе. Камъкът вече е посветен, но вие можете да продължи¬те процеса още една крачка напред.


Ако имате олтар за медитация или посветен на Богинята, проведете програмирането и посвещаване-то пред него и призовете закрилата на четирите посоки и четирите елемента върху камъка. Можете да направите това като използвате свещ за Огън/юг, купа сладка или солена вода за Вода/запад, благовонна пръчица за Въздух/изток и прозрачен планински кристал за Земя/север. Във всяка посока заявете: "Посвещавам този камък на закрилата на посоката север  (после на юг, изток, запад)." На север допрете вашия камък до планинския кристал; на юг го прокарайте бързо над пламъка на свещта; на изток през благовонния дим; а на запад го потопете в купата или го поръсете с няколко капки вода.


Можете също така да изберете да посветите вашия камък или кристал на специфична лечебна енергия, например на Богинята на лечението. Има много Богини лечителки, включително Изида, Йемая, Икс Чел, Диана и Бялата Жена Биволица. Аз посвещавам моите камъни на Бриди, келтската Бригит, която е била Девицата, Богинята лечителка на предхристиянска Европа. Ако ще програмирате камъните за защита, Хеката и Кали са могъщи Богини закрилници. Можете също така да посветите камъните на Дева Мария или на някоя светица. Или на вашия духовен водач, ангел пазител или тотемно животно. Можете да помолите съществото, което бди над вас и ви учи, да пази и вашите лечебни скъпоценни камъни. Аз имам навика да препосвещавам камъните си от време на време.


Ако сте обучени в Рейки, Рейки символите са прекрасен начин за очистване, програмиране и посвещаване на камъните и кристалите. Вземете камъка в ръка, почувствайте енергията му, после фокусирайте символите върху него. Започнете с Дай-Ко-Мьо, за да отворите аурата на камъка, после използвайте Сей-Хе-Ки за очистване и пречистване. После се съсредоточете върху програмното ви намерение и го фиксирайте в камъка или кристала с Чо-Ку-Рей. Добавете Хон-Ша-Зе-Шо-Нен за лечебните камъни и завършете отново с Дай-Ко-Мьо. Когато използвате Дай-Ко-Мьо за последен път, поискайте камъкът да придобие способността да се само очиства. Тя няма да бъде безусловна, но ще ви позволи да пречиствате камъка по-рядко.


Смисълът от програмирането на кристалите и скъпоценните камъни е да фокусирате тяхната сила върху нещо, което ви е необходимо, като увеличавате намерението на камъка чрез вашето собствено. Смисълът от посвещаването на камъка на някоя висша лечебна енергия или на Богинята е да го предпазите от негативни вмешателства. Така програмираният и посветен кристал или камък става много по-мощен и полезен инструмент.

Даян Стейн
 


------------------------------- © 2010, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved!
бутон за споделяне