Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

четвъртък, 22 май 2014 г.

ПОСЛАНИЯ ЗА ТЕБ poslanija-za-teb



Вие трябва да знаете, че нещо в живота ви не е наред, да сте наясно защо не е наред и да имате желание да промените този модел към по-добро

Всеки човек е вършил негативни неща в един или друг момент, всеки е извършвал престъпления и всеки е имал неприятни животи. Всеки е страдал, а страданието е велик механизъм в израстването, съз­ряването и еволюирането на душата. Смисълът да ни показват тази негативност и страдание от миналото не е да ни накарат да се почувстваме виновни, а да предизвикат промяна в нагласата и съзнанието. Целта е да стигнем до извода "това беше грешка, повече няма да я повторя" и да придобием състрадание към себе си и към другите. Упреците също са безполезни  и подобно на вината, те по-скоро пречат, отколкото помагат на процеса на кармично освобождение. Самообвиняването е точно толкова разрушително, кол­кото обвиняването на другите.

Всеки е имал животи, в които е бил жертва, и такива, в които е тероризирал околните. Смисълът от осъзнаването на тези ситуации е да се промените, така че да отпадне необходимостта уроците да се повтарят или връщат по някакъв начин и страданието да се преустанови. Щом видите грешката и промените отношението и поведението си, урокът е завършен и кармата може да се изчисти. Човекът, който ви е навредил в миналото и когото познавате днес, сега е много по-различен от онзи, който е бил някога. Нито вие, нито той имате полза от обвиненията. Срамът също е отрицателна реакция на пробле­мите от минал живот. Докато вината е заради нещо, което сте направили, а обвинението стоварва вината върху другите, срамът е насочен към вашата изконна същност.

Като проследите миналия живот, където е започнала бедността, може да видите каква поука трябва да извлечете от нея, за да проме­ните и да се освободите от положението. Възможно е да откриете, че сте бедни, защото сте злоупотребявали с богатството си в предишна инкарнация. Възможно е да откриете, че сте бедни, понеже някаква вина в този или в предишен живот ви е убедила, че заслужавате да живеете в нищета.

Изборът на малкото момиче да потисне спомена за травмата, с която не може да се справи, е равносилен на емоционално оцеляване за него, но създава хаос в психиката и душата му, когато порасне. Зрялата жена може да се справи със спомена и да го излекува, но за начало трябва да има известна представа за съществуването му.

На една приятелка й беше ужасно трудно да под­държа реда в къщата си. Хладилникът винаги беше препълнен с развалени храни, които тя никога не до­яждаше, а пазаруването и готвенето бяха кошмар за нея. Тя и децата й се хранеха в ресторанти за бързо хранене, макар да знаеше, че не е полезно. Когато ме помоли за помощ, двете се обърнахме към Господа­рите на Кармата. Решихме, че свързващата нишка е храната, затова поискахме да видим източника на проблема с храната. Показаха й няколко живота, в които тя е била или домашна прислужница, на която й позволявали да се храни само с остатъците от гос­подарската трапеза, или трябвало да готви ястие след ястие за огромен брой хора. Била готвач в армията, а също и готвачка за работниците в голяма ферма. В много животи тя чистела чуждите къщи, без да полу­чава никаква благодарност.

Спътниците в този живот са били с нас в много други инкарнации и ние сме изградили с тях модели на поведение, които може и да не са изцяло положителни. Всеки живот има своите обърквания, трудни моменти и натрупана бол­ка за пречистване. Проблемът в даден живот може да не се дължи на самата връзка, а на травмите от пре­дишен живот или смърт. Обстоятелства, като травма­тична смърт или раздяла в минала инкарнация, могат да пречат на духовните спътници да се приемат един друг в този живот.

Възможно е единият или двамата да се боят несъзнателно от повторение на травмата. Трудностите в настоящия брак или връзка също могат да произтичат от обиди, неправилни преценки, изне­вери или недоразумения от минали животи. Тези, ко­ито са истински духовни спътници, са били заедно през много животи с безброй възможности както за любов, така и за трудности. Сега е моментът да изчис­тим и изцелим миналото, заради душевния мир и благото на настоящето и бъдещето.

Автор: Даян Стейн


------------------------------- © 2010, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved!
бутон за споделяне