Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

неделя, 20 април 2014 г.

ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАХ В ОЧИТЕ-ЧАСТ 5/6 velikden5-6


Други езически традиции, които са свързани с честването на този празник , Великден, и са част от нашето модерно празнуване на деня, са великденските дарове на Небесната Кралица (състоящи се в откъснати свежи цветя, горещи козунаци декорирани с кръстове и кексчета във формата на звездички). Друга наследена традиция са новите дрехи за празника (също много разпространено на запад). Езическите жреци са носили нови бели дрехи и роби на този празник, а весталките – бели роби плюс бели малки шапчици. Извършвали се обреди при изгрев слънце, за да се чества символично тазгодишното очакване на яйцето на богинята от небето – реинкарнацията на пролетната богиня.

Така или иначе, от Вавилон тези окултни практики се разпространили в Египет, Азия, Европа, Северна и Южна Америка – навсякъде по света и впоследствие били включени и в християнската традиция.
Ето един пример и от египетските мистерии за това как се копира вавилонската древна практика.

Когато Озирис (Нимрод) бил разкъсан на многобройни части и го разхвърляли по всички страни на света, Изида (Семирамида) сама тръгнала да събира тези части. Успяла да събере всичко, освен половите органи, които били погълнати от крокодил – зъл дух, обитаващ Нил.
За събрания на части и съживения си с магия мъж, Изида заповядала да се изработи изкуствен златен лингам – това е фалосът, животворящата сила на която трябвало да възвръщат ежегодните човешки жертвоприношения. Всяка година на Великден, поредният, специално избран, отшелник в разгара на култовото действие, пред очите на оглупялата тълпа, сам си отрязвал пишката и я хвърлял на олтара на Изида. Найс, а?

С времето този ритуал започнал да предизвиква чувство на омерзение у народа и свещенослужителите пред олтара на Изида го трансформирали в жертвоприношение на отъждествени фалоси от тесто – това, което в днешно време в църквата наричат козунаци. Съответно намазването с белтък на козунака отгоре и украсените кокоши яйца довършват цялата картина.

Въпреки че християните виждат в кръстосаните козуначни хлябове символ на разпъването на Христос на кръста, те всъщност произхождат от англосаксонците, които приготвяли кръстосани хлябове в чест на Остара. Тези кръстове представлявали четвъртините на луната и връзката със земята. Козунакът като такъв е приготвен за първи път във Франция през 7 в. 

Днес, самият аз станах свидетел, как се „плете“ козунак по кръстовиден модел, което е пагубна енергийна матрица, която после поглъщате и допускате доброволно в енергетиката си. Удивих се докъде стигат нещата и под колко невинна форма те са се запазили до днес. За това imprint-ване обаче – по-късно.
Пасха се нарича мащабният модел на египетската пирамида от извара, с което конкретно се посочва главния символ на местността, където се е зародил този езически култ – кула под формата на пирамида/конус/зикурат известна днес като „вавилонската кула“.


 ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАХ В ОЧИТЕ-ЧАСТ 6 velikden6

Както и сами знаете, по-голямата част от населението на Земята тогава е било локализирано точно в тази област (в земите на днешен Ирак) и повечето от тях участвали в окултните практики на религията на Нимрод и Семирамида. Странно или не, това е и първата концепция и опит за едно световно правителство и една световна религия изобщо на Земята. Точно затова ще чувате много често, че илюминати искат да възродят стария Вавилон. Точно по тази причина и централата на Европеския Съюз днес има формата на вавилонската кула.


С поклонението на мъжкото начало езичниците започнали да отбелязват настъпването на пролетта. Във всички тези празници на пролетта у различните народи присъствали същите символи на мъжкото начало: козунаци и яйца. (Друго интересно начинание би било да се проследят нещата от перспективата на „Документите Тера“. Защо празник, който в оригинал е представлявал култ към богинята и плодородието (разбирай Кралицата на Орион) впоследствие се измества към мъжка фигура. Очевидно, в даден момент е имало размествания по дъската.)

Празникът се провежда всяка година с участието на голямо количество хора. Ежегодното участие в този магически култ е все едно, да слепиш от целия свят восъчна кукла и всяка година да я изгаряш. Същият магически ритуал.

Да принасяш в жертва хора сега е сложно. Но каква е разликата, в какъв вид ще бъде жертвата? Тя винаги е символ, а не толкова физическа манифестация (която също не е без значение). На великден в качеството на жертва е козунакът с определена форма, с бял връх.

Ако е много сложно да се откажете от традицията, можете просто да правите козунаци без да им придавате особена форма.

Получава се че в продължение на векове човечеството участва в един и същ магически ритуал, за който, винаги се плаща със собствената енергетика, респективно – и със собственото благополучие – това е първият момент.

Причината е в това, че Великден – като древен магически обред на жертвоприношение и оргии – предизвиква нарушение на общата енергетика на човечеството.

Трябва да се отнасяте към всичко спокойно: да не се страхувате, да не натрапвате мнението си на другите, ако те не желаят да ви слушат. Решете за себе си, че вие в този ритуал не участвате и се старайте да не се поддавате на провокации. Когато разбирате, как работи Системата, но не действате заедно с нея, а вашето обкръжение не разбира това – може да очаквате опит за вампиризъм: да ви досадят, ядосат, пробият енергийно.

Старайте се в този момент да бъдете снизходителни към хората. Ако може, обяснете на човека същността на процеса, ако не – не си струва да натрапвате информация, за която човекът не е готов. Всеки има право да е толкова луд, колкото иска. Ако вътрешно сте заявили, че нямате никакво отношение към това и разбирате как работи всичко, обредът вече не ви действа. Именно затова знанието е толкова важно. Защото в много случаи то е енергийна независимост.
Следва…


------------------------------- © 2010, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved!
бутон за споделяне