Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

неделя, 20 април 2014 г.

ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАХ В ОЧИТЕ-ЧАСТ 3/4 velikden3-4



Няколко други източника ни казват, че днешния „великден“ (easter) има корени от по-скорошни времена, което разбира се, макар и да е изпълнено с езотерична жалост твърдение, си заслужава да бъде разгледано, тъй като вкарва някои допълнителни нюанси към цялата картина, които в крайна сметка са правдиви. И макар и по-нови в сравнение с вавилонските мистерии, тези култове са доста по-стари от нелепото християнство, което просто е откраднало оттук-оттам и е сътворило миш-маш, в който църквата вече сама започва да се обърква. Така или иначе, това което предстои да бъде описано прави нов прочит на мита за Семирамида и нищо повече.

И така. Английският средновековен историк Беде (673-735 г.) смята, че англосаксонското название на Великден (еaster), произлиза от древната предгерманска тевтонска митология. Eostre (на български Остара) е англосаксонска богиня на пролетта и на нея е посветен месец април, а тържествата в нейна чест са организирани по време на пролетното равноденствие. В желанието си да направят християнството по-приемливо за езичниците, англосаксонските християни започват да използват за великден названието „ийстър“, тъй като християнският празник по „случайност“ съвпада с древното празнуване на настъпващата пролет (шокиращо).

Интересен факт е, че от името на богинята „Еостре“ произхожда и името на хормона „естроген“. За по-малките от вас момченца, естрогените при женските индивиди се синтезират от фоликулните клетки в яйчниците. Със съзряването на фоликула те постепенно се натрупват във фоликулната течност. При настъпване на овулация тяхното ниво в кръвта рязко се покачва – това е така нареченият естрогенен пик, който стимулира половата активност и търсенето на сексуален партньор при женските индивиди. Т.е. плодородието и секса отново са водещи в цялата концепция, както при св. Валентин и няма почти нищо отвъд това. Обратно на въпроса.
Следва…


ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАХ В ОЧИТЕ-ЧАСТ 4 velikden4

Тевтонският мит за Остара разказва как един зимен ден, тя се разхождала из гората и намерила умираща от студ и глад птичка. Богинята превърнала птичката в заек (любимото й животно), защото те имали топла козина и могат да намерят храна много по-лесно от която и да е птица. И така, нашият заек преживял зимата и когато пролетта дошла, животното започнало да снася яйца, защото някога било птица. Заекът започнал да окрасява яйцата оставяйки ги като дарове на Остара в знак на благодарност. Това е легендата, която е в основата на всички сладки сцени, които ви заливат по това време на годината – заек, който мъти цветни яйца.

И все пак. Какво по дяволите общо има някакъв си заек с мъките на Христос на кръста и какво е мястото на малкото пухкаво клепоушче на празник като „възкресението“?
Ето какво. Смятало се, че тотемът на богинята – лунният заек щял да снесе яйца за добрите деца. Заекът на Еостре била формата, която келтите визуализирали на повърхността на пълната Луна (защото Семирамида е лунна богиня).

Както многократно бе казано, Ийстър/Ищар/Остара била богинята на плодородието. Тъй като заекът е създанието, което се възпроизвежда най-бързо в природата, той символизира сексуалният акт и похотта. Точно по тази причина, заекът се смята за сексуален символ. Ето защо символа на Playboy е заек, ето защо жената да се прави на зайче с ушички е смятано за секси, ето защо днес имаме т.нар. white rabbit programming по проекта Монарх (отделна тема), ето защо в „Алиса в страната на чудесата“ имате заек скачащ в дупка (вагина), ето защо в „Матрицата“ пътешествието на Нео започва след думите „follow the white rabbit“, който на практика е татуировка (imprint) на рамото на момиче (sex slave). Защото заекът е древен архетип за секс.

Яйцето от своя страна, както казах символизира раждане и обновление. Заедно двете, великденския заек и яйцата символизират сексуалният акт и резултата от него. Което ми напомня...

Чукането с яйца. Циниците винаги използват случая да вземат яйцето в ръце и да кажат с усмивка „хайде да се чукаме“ като сексуалната конотация е повече от очевидна. Бедните селяци не знаят колко са близо до истината. Всъщност, предвид че целия Великден е един сексуален празник на плодородието, с времето чукането с яйца е заместило истинското чукане – тоест  оргиите, които са се извършвали навремето. Днес това не е социално приемливо (макар да идват времена в които разврата ще стигне вавилонски размери) и затова символизираме този древен процес чрез яйцата – символа на плодородието и нейната богиня. Помислете си другия път преди да се чукате с яйца на велик ден. По-добре предложете на отсрещния човек да изиграете ритуала в истинската му форма, отколкото да позьорничите с този ерзац.

Следва…



------------------------------- © 2010, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved!
бутон за споделяне