Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

сряда, 4 юни 2014 г.

ВРЕДНИ ЛИ СА БИЖУТАТА – vredni-li-sa-bijutata



Повод на публикувам тази статия бе едно доста дръзко заглавие – „Внимание! Бижутата запушват енергийните никанали“

Една от малкото статии написана грамотно и достойна за уважение. Бижутата са метални обръчи и по често трябва да се освобождаваме от ежедневното им носене. Златните бижута вливат енергия, в същото време обаче напряга всички меридиани. Прекаленото носене пък на сребърни накити предизвиква акумулиране на вода в тъкани и органи.

По тези и още причини винаги съм препоръчвал бижутата да са с камъни за да се получи  синхронен баланс в организмът. Разбира се и при минерали и кристали материята е много фина и би следвало да се съобразяваме с тяхната индивидуалност спрямо нашата. Като например Рубин поставен в златен обков, последният значително покачва артериалното налягане и следва в седмицата да има поне два дни почивка – сваляне на съответното бижу. – Красимир Куртев Septiformis

И така да преминем към статията:

„Бижутата, колкото и да са красиви, понякога вредят на хората!

Древно източното учение за енергията и меридианите в тялото днес признават дори заклетите материалисти. Във всяко тяло съществуват вътрешни и външни енергийни и радиационни полета, силови вектори, които целителите са нарекли меридиани или канали.

В Китай тази векторна енергия наричат Ци, а в Индия - прана. Меридианите  съединяват биологично активните точки в човешкото тяло, и енергийният поток се движи по тези съединители подобно на трамвай по релси. Но ако по пътя си трамваят срещне по-голям обект- става катастрофа. Такива обекти препятствия често стават и бижутата - пръстени, гривни, верижки.

Те също си имат свое електрическо поле, при това доста мощно. То прищипва енергийните вектори на телата подобно на гумен маркуч, който притиска артерията. Но докато маркучът има определено време, през което да стиска артерията, пръстените и верижките много хора не свалят до живот.

Интересно е, че венчалните халки, които стоят на безименните пръсти (при православните на дясната ръка, при католиците на лявата), не са заели мястото си случайно.

Пръстен на безименния пръст запушва хормоналния канал.  Един тревожен факт - от 120 мъже пациенти на сексопатолозите, 112 не са сваляли брачните си халки никога.

Гривната от какъвто и да е метал, която не е плътна и стои хлабаво на ръката, действа на бронхите, сърцето, стомаха, дебелото и тънкото черво. Плътните гривни, закопчани здраво на ръката, действат на сърцето, белите дробове и дебелото черво. Колие или верижка на шията блокират векторите, минаващи през половите органи.

Бижутата по ръцете запушват различни вектори. Малкият пръст-на сърцето и бъбреците. Безименният - хипофизата, средният - кръвообращението и половата система, показалецът - бъбречните канали, а големият пръст - хранопровода.

Пръстените на краката блокират: на големия пръст - черен дроб и панкреас. На първия до големия пръст- кръвообращението, на четвъртия - жлъчните пътища, на малкия пръст - при жените матката, при мъжете простатата.

Само пръстен на средния пръст на крака не влияе на векторите."


 Мнения:

„Метала също има значение, нали ? Злато,сребро, стомана - кое е най-добре да се слага? Според Дънов, златото носи позитивната енергия на слънцето и се използва като предавател на енергия, балансира сърдечната чакра май беше (7-ма мисля) и ни пренастройва към вселенската енергия. По себе си съдя обаче, че носех едно златно синджирче с кръстче близо 15 год и на ръката златна гривна със зодията. Когато ги свалих, сякаш се отпуши някаква складирана енергия в мен. От друга страна пък без обеците си не мога. Бяха ми ги махнали докато лежах в болницата и като си ги сложих духа ми се повиши. Не знам кое е вярно, може би се самонавих, но обеците ми са нещо като емблема на здравето. Като ги махна имам чувството, че ще се разболея. Знам, че има връзка между среброто и лунните фази и помага за чистенето на организма. Къде е истината, не знам.“

Златото не носи позитивната енергия на Слънцето, Дънов не е прав. Колкото до използването му за лечение, това може да стане, но трябва да се спазят куп Енергийни закони и е свързано с големи разходи. По принцип един метал може да вреди, но може и да помага. Зависи от начина на подаването му в организма. Ясно ми е как може да се впрегне златото за лечение, но на този етап не е по джоба ми. Пък и няма смисъл, защото има и други, не по-малко ефективни начини на по достъпни цени. На мен и те ми излязоха солени, защото сам си правех пъртината, нямаше информация за Енергийната медицина, ако пък имаше, тя не беше на нужната висота.Сам си правех опитите за да стигна до Умното. Разработих различни методи и начини на лечение, за да се добера до най-доброто. Когато човек изкачи върха, вижда, че имало и по преки пътища.

Чували ли сте за Енергийна хомеопатия, това е по-висша форма на лечение в сравнение със стандартната хомеопатия. В момента разработвам нея.Само не използвайте опита и книгите на Тед Андрюс, защото ще се препънете и ще паднете много яко. Освен, че падането боли, но грешките не могат да се поправят. Него не го гледайте, той си има създадено име и му е позволено да дрънка глупости. До като има хора да вярват на лаици и неофити, ще има и такива като него. Който се съмнява в думите ми, може да опита да се лекува по метода на Тед Андрюс, иначе как ще разберете дали казвам истината или греша.

Среброто може да лекува до панкреаса включително, но ще премести болестите и ще направи беля на жлъчката. Не може да лекува сърце, кръвоносна система, вируси, бял дроб, тимус, рак и тумор на гърдата и белия дроб и лимфа.

Стандартната Хомеопатия лекува Материалното тяло, това е вид химия. От голямото разреждане на лекарството се повишава дължината на вълната му и се получава по-голям динамизъм при лечението. От там идва и ефекта му. До като при Енергийната Хомеопатия аз ползвам цвят, чиято дължина на вълната вкарвам във водата и след това го разреждам. Това вече е физика и лекувам Етерното и Астралното тяло. Защо го правя? С Енергийната медицина мога да подавам само един цвят на тялото Умно 1, което е с / - / полярност и лекува до Тимуса включително. С две думи лекувам половината Етерен канал и получавам ефект върху другарчето на лекувания проблем, т.е. върху другата половина на Етерния канал. Сега след като имам Умно 2 , чрез Енергийната Хомеопатия мога да го подам на тялото и да лекувам другата половина на Етерния канал, която е с / + / полярност. Така се лекува целият Етерен канал, което ще доведе до скъсяване процеса на лечение. 

Всичко което се носи по пръсти, китки и шия и представлява затворен кръг, затормозява движението на Праната по Етерните канали. Не одобрявам и носенето на метали било то злато или сребро. Но най опасни са планинския Кристал и Кехлибара. Среброто може да увреди жлъчката и от там една от 4 Паратироидни жлези отговаряща за камъните в жлъчката или бъбреците. Златото има много електрони и не би донесло полза за организма и само ще затормози движението на Праната. Ето защо след сваляне се чувства, че нещо се е отпушило в организма. Колкото по - висока е пробата при среброто и колкото каратите на златото са по -- големи, толкова се увеличава и силата на увреждане. С две думи: колкото е по - чист метала от който са изработени пръстени, ланци, гривни, се получава по - силна вълна и увреждането е по-голямо. Това важи и за обеците. – Румен Сотиров


------------------------------- © 2010, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved!
бутон за споделяне