Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

вторник, 11 септември 2012 г.

МИНЕРАЛИ И КРИСТАЛИ- ПОЛЕЗНО ЛИ Е СРЕБРОТО



Украшенията от благородни метали са предпочитани от милиони жени. За мъжете пък винаги е било въпрос на чест да поглезят дамата на сърцето си с изящно бижу. Много добре проучено е например среброто. Отдавна хората му приписват уникални свойства.
През вековете са битували вярвания, че сребърните изделия (куршуми, ножове, накрайници за стрели, кръстчета) предпазват от нечисти сили. Още в годините, когато не е било известно нищо за бактериите и микробите, среброто е спасявало живота на мнозина.

Историята познава много случаи, когато благородният метал е съхранявал здравето на висшите военачалници по време на продължителни походи, свързани с липса на елементарна хигиена.
В условията, когато цели армии умирали от епидемии, те не се разболявали. Причината била елементарна – благородните пълководци, въпреки че се хранели от един котел с войниците, пиели вода от сребърни канчета, докато подчинените им използвали оловни. Дори незначително количество сребро, разтворено във вода, убива микроорганизмите в нея, а водата, съхранявана в сребърен съд, се запазва дълго време, без да наруши вкуса си.

В наши дни среброто е един от най-популярните материали за изработване на украшения. То има не само антисептични свойства, но влияе положително върху жизнените процеси в организма.

При проблеми с щитовидната жлеза се препоръчва носенето на огърлица от кехлибар. Бижуто трябва да е по врата, а сребърният обков ще подсили действието му.
Смята се, че носенето на сребърни или златни обици развива паметта, а ако са поставени в горната част на хрущяла на ушната мида, помагат при херния. Когато жената има дихателни заболявания или проблеми със сърцето, се носи дълго колие от благороден метал, стигащо до средата на гръдния кош.

На хипертониците не се препоръчва да носят сребро, а злато, което има силно тонизиращо действие и понижава кръвното налягане. То се препоръчва при хора със сърдечни заболявания или при общо изтощение на организма. Среброто усилва имунитета на организма. Буквално казано, убива бактериите и вирусите и ни предпазва от инфекции.

В Индия, например, живеещите по поречието на река Ганг рядко страдат от кожни заболявания. Водата на Ганг е богата на сребърни йони, които попадат в нея от подземни извори, преминаващи през сребърни залежи.
Златото помага на хора с нарушена дейност на стомашно-чревния тракт: при язва на стомаха или болести на дванадесетопръстника.

Среброто има успокояващо действие и се препоръчва да се носи при раздразнителност и главоболия. Златото, обратно, тонизира организма.
Златото има топъл ефект и подхожда за дами в зряла възраст. Среброто е с противоположен – охлаждащ ефект, и се носи предимно от млади жени (с гореща кръв).

Казват, че ако поставите сребърно украшение в устата си, ще утоли жаждата ви.
Така нареченото „ тибетско сребро”, което е търговско наименование съдържа 30 % чисто сребро, останалото е Мед, Калай, Цинк и други примеси.
Не ратувайте на суеверието , дали годината е високосна или не, дали да носим само злато или сребро, комбинацията от двата метала се препоръчва най – често, за да хармонизира енергията и обмяната на веществата.

Източник : beauty
Редактор: Весела Христова


------------------------------- © 2010, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved!