Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

понеделник, 4 август 2014 г.

БИЛКИТЕ ПОБЕЖДАВАТ РАКА – ДРУГИ „СПЯТ“




В тази публикация ще разгледаме двадесет билки чрез които бихме могли да се преборим с бичът – Рак. Дали не се прилагат  „ДВОЙНИ СТАНДАРТИ“?

Неоспорим е факта, че билките са доказали своите здравословни свойства в продължение на хиляди години. Билкарите знаят точно, какви билки могат и не могат да въздействат на дадено заболяване.

За разлика от някои мощни компании за лекарства, билкарите трябва да вложат милиони долари за да се избегнат съдебни действия по отношение на искове, които са останали скрити  от изследователски проучвания на ортодоксалната медицина, които показват отрицателни резултати.  Никой няма възможност да осъди мастодонтите във фармацевтиката, въпреки вече доказано вредните медикаменти заливащи световните пазари.

Още един фрапантен пример, мощни реклами за продажба на цигари и други вредни продукти, а в същото време нито една държава не влага средства за развитието на билки и билкарството


Светът се оказва място за болести и смърт, медицината става все по напреднала и в същото това време болестите нарастват главоломно с милиони…много объркано място.

Ще ви представя двадесет билки, които просто могат да помогнат в борбата  срещу рака.

1  Astragalus (Huang Qi): Китайска билка, известно, че стимулира естественото производство на интерферон организма. Astragalus също така помага на имунната система да идентифицира измамните клетки. Успехите с тази билка при рак, също така и в случаи на СПИН са окуражаващи.

2  Berberis (напр. Podophyllum peltanum) - активна очистително. Изследванията са показали, че този вид билка има сериозни действия срещу рака и те са били използвани с много видове рак и тумори, особено рак на яйчника.

3 Sanguinaria Canadensis - Изследванията показват последователна анти-неопластичена дейност. Ефективна срещу раковите клетки и свойството да ги „свива“.  

4 Ruscus aculeatus  - Активните съставки в  тази билка имат анти-естрогенни способности. По този начин повлияват при лечението на  рак на гърдата.

5 Котешки нокът (Uncaria tormentosa)-Мощен имуно-стимулант, който увеличава белите  клетки почиствайки процеса (фагоцитоза). Той е отличен спътник на астрагал, куркумин и ехинацея. Изследванията показват, че може да намали размера на тумора, особено при рак на кожата. Спомага за намаляване на страничните ефекти от химиотерапия и лъчетерапия.

6 CHAPARRAL (Larrea Mexicana)-: От многото проучвания на тази билка отчитат стимулиране на имунната система, спирането на метастазите и намаляване размера на тумора.  Изключителен антиоксидант и анти-микробна, с ниска токсичност.

7 Куркума - или куркума корен (Curcuma Longa) е доказано, че има значително антимикробно и противовъзпалително действие. Само този факт изглежда достатъчен повод за много болници по света, да помисли, как да се прилага за лечение на полипи и рак на дебелото черво. Изследванията показват, че Куркума може едновременно да се свие раковите клетки и инхибира растежа на притока на кръв към туморите образования.
Куркума е мощен антиоксидант с чернодробни защитни ползи, и надминава в пъти повече противовъзпалителните  лекарства без странични ефекти.

8 Codonopsis pilosula- увеличава белите кръвни клетки и нивото на червените кръвни клетки, така че може да бъде изключително полезна за пациенти с химиотерапия и лъчетерапия.

9 Ехинацея (Echinacea) - придобила популистка репутация при лечение на настинки. Въпреки това прекрасното цвете е в услуга при лечение на мозъчните тумори.

10 Вратига (Tanacetum vulgare) - Тази билка предизвика буря, когато изследванията в Ню Йорк показват, че той е хиляди от всички медикаменти против левкемия. И въпреки това официалната медицина все още не е одобрила тази билка за лечение на рак.

11 Хидрастис (Goldenseal)-Една от причините за рак на стомаха може да бъде бактерията Helicobacter Pylori. Проявилите се „дупки“ в слизестата обвивка на стомаха са крият от стомашни киселини, и след това причиняват дразнене, киселинен рефлукс, язви и дори рак. Goldenseal обикновено е с анти-микробно действие и се използва в Карибския басейн и Южна Източна Азия срещу паразити.
http://bg.wikipedia.org/wiki/Helicobacter_pylori

12 Белият трън, още Магарешки бодил (Silybum marianum) - Известен с години с поледното си въздействие върху черния дроб, тази билка вече е доказана, че е способна да защитава черния дроб по време на химиотерапия. Изследвания в Америка показат, че пациенти с левкемия, които са взели белия трън имат намалена чернодробна токсичност и странични ефекти на химиотерапията. Има малко доказателства, че Бял трън има своя собствена противоракова активност, но ефекта е поразителен.

13 Мравченото дърво – Pau D’Arco (Tabebuia heptophylla, Tabebuia impetiginosa)- силен противораков агент, след необходимите тестове неговите действия бяха изяснени като силно анти-бактериални и анти-микробни. Само този факт може да бъде достатъчно ясен в някои случаи за каузата – борба с рака. И отново медицината се крие зад белите престилки…

14 Червена детелина (Trifolium pratense) - Една активна съставка така наречената трева на  Хипократ е анти-естроген генистеин, приложима за лечение срещу рак на гърдата на простатата.

15 Овчи киселец (Rumex acetosella)-Използва се за защита, препарат за почистване и подпомага регенерацията здрава тъкан. Има някои предположения, че този дар от природата помага за нормализиране на повредените клетки и тъкани. Има висока оценка като"противоглистно средство" .

16 Scutellaria barbat  Силно действие срещу много видове рак, например като на рак на белия дроб, стомаха и червата.

17 Съдерландия (Sutherlandia frutescens) е една от най-древните и широкоспектърни лечебни растения в Южна Африка. Рецензирани изследвания показват, че тази билка действа противовъзпалително, анти-вирусно и анти-гъбично. Стимулира имунната система и инхибира тумор-некротизиращя фактор.

18 Bupleurum chinense (Bupleurum scorzonera folium ) - Изследванията показват способността да се подобри производството на естествен интерферон и, че е особено полезна при рак на костната система.

19 Житняк (Agropýron) Един „изстрел“ от тази билка дава хлорофил 12 пъти в повече отколкото броколите. Житняк  действа като пречиства кръвта, черния дроб и бъбреците. След две седмици при  ежедневна употреба, нивата на кислорода в кръвта и тъканите се подобрят. Враг номер едно на раковата клетка.

20 Пелин (Artemisia) Пелинът е доказано, че има преки противоракови свойства.

От книгата на Chris Woollams – „20 билки, които могат да се преборят с рака“

Въпросът е, дали съвременната медицина ще надвие егото си в името на онкоболните?



------------------------------- © 2010, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved!
споделяне в социални мрежи