Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

понеделник, 9 юни 2014 г.

ЗЛАТО И СРЕБРО – МЕТАЛИТЕ ЛЕКУВАТ – zlato-i-srebro-metalite-lekuvat



Какво знаем за лечебните свойства на  злато и сребро?

СРЕБРО

Още Авицена, Гален и Аристотел са използвали металите за лечение на най-различни болести; съвременната хомеопатия продължава тази традиция: аргентум нитрикум е прекрасно хомеопатично лекарст­во, приготвено от сребро, и е много подходящо за успокоение на нервната система, а също и при диария. Среброто е дефицитен метал, който има най-различни приложения в електрониката, киното, фотографията, медицината...
В миналото в някои страни е имало обичай при освещаване на кладенец да се хвърлят в него сребърни монети.

Среброто е свързано с планетата Луна и лекува редица болести: унищожава паразитите и вирусите, предпазва от инфекциозни заболя­вания. Трябва да имате предвид, че не всеки органи­зъм понася среброто — ако носите сребърни бижута и кожата под тях започне да потъмнява, по-добре се откажете за известно време от този метал.

От дълбока древност са известни свойствата на среброто да пречиства водата. Индийците обеззаразявали водата, като пускали в нея нагорещено сребро.
В сравнение с хлора, хлорната вар, сублимата и карболовата киселина, среброто има най-силно изразени дезинфекциращи свойства. Археолози открили при разкопки сребърни манерки за вода, датиращи от V век пр. н. е. — явно още тогава са били известни антибактериалните свойства на среброто.

Водата може да се пречиства в домашни условия със сребърни електроди. За да получите сребърна вода, е достатъчно да имате батерия или акумулатор с постоянно напрежение на тока 3-12 V (може и токоизправител със същото напрежение) и парче чисто сребро. Среброто чрез проводник се съединява с по­ложителния полюс на батерията (респ. акумулатора или токоизправителя) и се потапя в чаша с вода.

 Трябва да внимавате проводникът да бъде над водата. Към отрицателния полюс свързвате друг проводник на разстояние 5-12 мм и го потапяте във водата Сребърна вода с концентрация 20 мг/л се получава за 30 минути: съхранявайте я на тъмно (на светлина тя се разлага) и преди употреба разклащайте. Тя е идеалното средство за дезинфекция на рани, също така и за изплакване на устната кухина при стоматит и гингивит; за промивки на очите при блефарит, конюнктивит, кератит. 

Помага и при обилна менструация, климакс, изтощение.
Гаргарите със сребърна вода са много ефикасни при фарингит, ларингит, синузит, тонзилит, ринит, ангина, грип. Сребърна вода с концентрация 20 мг/л се препоръчва при язва на стомаха и дванадесетоп­ръстника, хроничен хиперациден гастрит, колит, ентерит с повишено отделяне на стомашен сок, невро­за, захарен диабет — пие се по 2 с. л. З пъти дневно 15-20 минути преди хранене. Лечението продължава от 1 до 3 месеца.

Естествено, прекалената употреба на такава вода може да доведе до неприятни последици: главоболие, световъртеж, конвулсии, болки в дясното подобрение, лицето може да придобие сиво-зеленикав оттенък. Тези симптоми сигнализират, че в кожата и лигавицата се е натрупало по-голямо количество сребро. При появата на подобни оплаквания спрете да носите сребро и да пиете сребърна вода за известно време.

В миналото богатите семейства са използвали сре­бърни съдове и прибори за хранене — те подобряват вкусовите качества на храната, освен това влияят благоприятно при възпаление на червата и регулират киселинно-алкалния баланс на организма. Ако поставите плодове в сребърна фруктиера, те ще запазят свежестта си много дълго време.
Ако страдате от сърдечна недостатъчност, носете сребърна гривна на лявата ръка.
Сребърните украшения потъмняват много бързо, ако се носят от егоистични, безчувствени, духовно бедни хора.


ЗЛАТО
Споменахме, че астролозите свързват среброто с планетата Луна, а златото — със Слънцето. Трябва да отбележим, че Слънцето управ­лява не само сърцето, но и всички главни органи.
По традиция куполите на църквите се покриват със златен варак. А в самите храмове много от ико­ните са рисувани с бои, в състава на които влиза и златото.
Златните украшения тонизират нервите, подобря­ват паметта, укрепват сърдечния мускул и белите дробове.
„Златната" вода (по 1 с. л. З пъти дневно) повишава енергията, пробужда съзнанието и укрепва здраве­то. Приготвя се по следния начин: във вряща вода се пуска злато и се държи, докато водата изври наполо­вина. Киевските хомеопати са създали антисклеротичен препарат — „златен йодид" (аурум йодатум).

То­ва лекарство е истинско откритие: забавя появата на характерните за третата възраст болести, като остеохондроза, пародонтоза, артрит, хипертония, депресия. Освен това не дава никакви странични ефекти. То премахва сърбежите, което го прави изключително полезно при лечението на диатеза, скрофулодерма и различни заболявания на очите и ушите. Препаратът има много благоприятно въздействие и върху възрастни хора, които са боледували в детството си от скрофули.

Обикновено това са песимистично настроени хора с по-слаба памет, с груба кожа на лицето и бръчки. Аурум йодатум за тях е голяма находка. Златото  подобрява паметта, укрепва сърдечния мускул, повишава издръжливостта и интелекта, по­мага при истерия, епилепсия и сърдечен пристъп.
Трябва да отбележим, че при някои хора се наблю­дава непоносимост към този метал — златните украшенията предизвикват обриви и сърбежи. В такъв слу­чай е по-добре да се носят бижута от сребро или мед.

Златните изделия могат да бъдат с бял, синкав или червеникав оттенък — в зависимост от добавките на други метали.
Бялото злато е сплав от злато и сребро и съчетава свойствата на двете планети: Луна и Слънце. То е символ на единството и мира; спомага за разрешава­нето на конфликтите.

Из мрежата

------------------------------- © 2010, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved!
бутон за споделяне