Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

събота, 14 юни 2014 г.

КРИСТАЛОТЕРАПИЯТА-ЗАБРАВЕНОТО ДЕТЕ ОТ МЕДИЦИНАТА-cristaloterapiata-zabravenoto-dete-ot-medicinata



Кристалотерапията  е древно холистично лечение, което въздейства на пациенти чрез прецизно поставяне на кристали върху тялото и заобикалящата  го среда, дом, офис.



 Лечението с минерали и кристали  означава, че за разлика от ортодоксалната медицина (която се стреми да се съсредоточи върху лечението на един симптом / заболяването в даден момент) кристалотерапията  е насочена към пациента като цяло – и се обръща толкова внимание на неговата или нейната духовно и емоционално благосъстояние както за физическото им здраве.

Има много малко научни доказателства в подкрепа на ефективността на изцелението сминерали и кристали  на медицинско ниво. Кристали са били използвани, почитани  и в продължение на хиляди години - както заради тяхната естетическа красота, така и за вътрешен мир, спокойствие и хармония.  

Много кристало терапевти прилагат тази неоспорима дейност  чрез Кристалотерапия -практика  узаконена в цял свят за разлика от България…. Кристалотерапията е иновация,  освежаващо нов начин на мислене на хора, недоволни от конвенционалното медицинско лечение, а те не са малко в страната ни.

Кристалотерапията е не инвазивен, релаксиращ, естествен и приятен процес. Независимо дали вярвате в физическите лечебните свойства на кристалите или не, самата терапия ще ви предложи възможност да легнете по гръб, да се отпуснете  и да се свържете с енергиите на тялото си, така че можете се почувствате  освежени, реставрирани. Това е отлична  платформа за подобряване на физическото здраве.

Как действа кристалотерапията?

Кристало терапия се основава на предпоставката, че кристали могат да комуникират с енергиите, протичащи около човешкото тяло. На микроскопично ниво кристалите  са мрежа от повтаряне на геометрични модели, съставени от компресирани йони, атоми и молекули. Според кристалотерапия, всеки кристал има свой уникален електромагнитен заряд. От тези "лечебни вибрации" се очаква да взаимодействат с енергийните центрове на организма за да се отстранят "блокажи" и възстановяване на здравословния поток през тялото и ума.

Кристало терапевтите  избират кристали внимателно за всеки отделен пациент, като всеки един се смята, че имат уникална лечебна сила. След това поставят избрания кристал върху различни части на тялото, и ги насочват към стимулиране на енергията.

Понякога цвета на кристала ще бъде избрана да съответства на цвета на всеки, необходимата енергия за определена точка на тялото. От върха на опашната кост до върха на главата, цветовете са както следва: червено, оранжево, жълто, зелено, синьо, индиго и виолетово.

Какво се случва в кристалотерапията?

Ако никога не сте опитвали някои от  формите на алтернативна или допълваща терапия –алтернативна, се запознайте с тези дарове от природата – минерали и кристали. Съвременната медицина също използва Кристалотерапията, но незнайно защо крие това…
И така, какво точно се случва в кристало терапията?


Вместо да се опитва да диагностицира всякакви физически проблеми, които могат да бъдат засегнати от даден кристало терапевта първо ще оцени състоянието на вашата аура, преди да селектира  множество кристали, предназначени за възстановяване на равновесието ви.


Аура е невидима  еманация мисли, която  обгражда  тялото на всеки човек. Нашите аури се предполага, че са свързани с нашите, емоционална, умствена и духовна грим, което означава, че когато сме здрави, енергията протича през телата ни е ясна и балансирана. Ако нещо в живота ни се случва да дебалансира това - като физическо заболяване или умствени нарушения - то това води до запушване, и може в крайна сметка се проявяват под формата на физическо заболяване както и психическо.


При повечето алтернативни и допълващи терапии, така и в Кристалотерапията първо  се изисква да има първоначална консултация. Първоначалната консултация е основна възможност за вашия терапевт.  Да се запознае с вашата медицинска история – диагноза, и начина ви на живот, колкото е възможно, като им позволява да се анализират вашата лична ситуация възможно най-пълно, преди да избере най-подходящите кристали за лечение.

Какви кристали се използват?

Кристалите, предписани за лечението ви ще бъдат изцяло базирани на вашата диагноза. Всеки кристал се смята, че притежава различна енергия, която след това може да се сравни с болестта. Например, Aметист се смята, че е особено добър камък  за духовното извисяване, така че много хора могат да го носят със себе си, когато имат нужда да общуват ефективно. Той се използва също така, за да помогне със стомаха и проблеми с черния дроб.

Разбира се, има хиляди кристали, от които повечето лечители използват само малък процент. По време на лечебната сесия само няколко кристали ще се прилагат и те ще са подбрани въз основа на техните специфични енергии дали това може да бъде успокояващо, тонизиращо, пречистващо, защитно, меко, или още много други качества.


Кристало терапията не е регламентирана със закон, което означава, че всеки може да практикува като кристало терапевт въпреки липсата на подходящо обучение и опит. С цел да се даде възможност на тези, които търсят един кристалотерапевт, за да се чувстват сигурни и спокойни, че лицето занимаващо се с Кристалотерапия има необходимите познания и  е правилно квалифициран и да работи за добри стандарти. В България единствено НИУМФ и Асоциацията на алтернативната медицина издават потребните права.

За информация: 0897 339585 Красимир Куртев


------------------------------- © 2010, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved!
бутон за споделяне