Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

сряда, 18 юни 2014 г.

БУТИЛИРАНАТА ВОДА ПРОВОКИРА РАК?! – butiliranata-voda-provokira-rakПрофесор  Валерий Петросян от Катедрата по органична химия в Московския държавен университет  споделя, че за да бъдат здрави жителите на големите градове трябва всеки ден да изпиват не по-малко от 3.5 литра вода, а не обичайните 1.5-2 литра, както се смяташе по-рано.

„Последните оценки на специалистите показват, че жителите на такива мегаполиси, като Москва, трябва да пият чешмяна вода 3-3.5 литра дневно. Ние получаваме в организма си все повече токсични вещества чрез атмосферата, въздуха, който дишаме и хранителните продукти, които употребяваме“.

Според него чистата питейна вода е единственото средство за отмиване на токсичните вещества от организма. „Достигнете ли този обем вода дневно, можете да сте спокойни за своето здраве, за своята красота и за всички останали физиологични и психологически параметри“


И още - Когато организмът ни е (пре)охладен, тоест  ни е студено. Храненето с неподходяща храна предизвиква студените крайници и бързото изстиване на организма. Не трябва да се пие вода когато сме яли плодове. Водата има свойството да измива всички фибри и полезни вещества от стомаха, тоест пиенето на много вода е вредно при един рационален режим на хранене. Полезно е да се пие много вода рано сутрин с оглед измиването на стомаха.


Тук идва още един шокиращ, но основен и опасен фактор –питейната водата, която е бутилирана в пластмаса.Водата, която пием от пластмасовите бутилки съдържа близо 25 000 химикала, установиха немски изследователи. В проучването им, цитирано от сп. Plos one, се посочва, че някои от тези химикали действат като мощни медикаменти в тялото ни.

Те могат да блокират няколко жизненоважни процеси наведнъж, да повлияят на развитието на организма и неговите репродуктивни функции, предизвиквайки увреждане на щитовидната жлеза, и дори да провокират развитието на рак.

Част от пластификаторите и химикалите, които съдържат бутилките, макар и в малки количества, се отделят в течността и оттам попадат в организма, увреждайки го, твърдят авторите на изследването.

Те са купили 18 различни проби вода в пластмасова бутилка от търговската мрежа във Франция, Италия и Германия. Използвайки различни методи за химичен анализ, учените тествали водата от бутилките за нейната способност да взаимодейства в организма с рецепторите на естроген и андроген (тестостерон и друг мъжки репродуктивен хормон).

Изследователите сравнили данните с тези при пиене на чешмяна вода и резултатите били потресаващи.

По-голямата част от тестваните бутилирани води въздействали на хормонални рецептори, като в някои от случаите въздействието на андрогена било като при прием на лекарството Flutamide, което обикновено се предписва на хора, страдащи от рак на простатата.

Чешмяната вода не предизвиква никаква допълнителна естрогенна или андрогенна активност.

За втората част на изследването, учените изследвали кои химични вещества в пластмасова бутилка вода причиняват репродуктивни хормонални смущения. Хормонално най-активни били класове химични вещества, наречени малеати и фумарати, които се използват за производството на формата на пластмасови смоли, съдържащи се в пластмасовите бутилки за вода.

Хормонално активните химикали, обикновено причиняващи ендокринни смущения, са известни с нарушения на репродуктивното развитието на децата, но повече изследвания установяват, че те могат да предизвикат сърдечно-съдови заболявания, диабет и безплодие сред възрастните. Автор: ПИК


------------------------------- © 2010, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved!
бутон за споделяне