Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

вторник, 17 юни 2014 г.

РАБОТА С КРИСТАЛИТЕ-rabota-s-ktistaliteВ Интернет пространството бушува от препоръки кой минерал или кристал носи щастие, късмет и любов…Това е фриволно мислене! Няма кристали за любов или каквато и да е била прищявка до като не се запознаем дълбоко с техните свойства, структури и химични елементи. Някои може и да се мисли, че даден камък е плюс или минус, няма такова нещо – уверявам ви.
Кристалите имат невероятното свойство да променят своята полярност в зависимост от състоянието и ситуациите, именно това ги прави феноменални.  

Преди да започнете, уединете се някъде, където няма да ви безпокоят. Поставете пред себе си кристалите, които ще използвате. Седете отпуснати, с изправен гръбнак. Започнете да дишате бавно и дълбоко през носа. Полека изпълвайте дробовете си докрай и тогава ги изпразвайте. 

Оставете мислите да идват и да си отиват спокойно, без да посягате към никоя от тях. Насочете вниманието си към дишането. Ако откриете, че умът ви се разсейва, изоставете мислите, които са го отклонили, и върнете вниманието обратно към дишането. Ще усетите, че се отпускате, а умът ви утихва и се избистря.

Без да обръщате внимание на дишането и се фокусирайте спокойно и настойчиво. Започнете да изграждате геометричната фигура по следния начин: Визуализирайте около себе си квадрат е каквито и да било размери (вие сте в центъра му). Задръжте визуализацията, вземете първия кристал и го поставете в десния преден ъгъл на въображаемия квадрат.

Вземете друг кристал и го сложете в един от ъглите зад гърба си.
Маркирайте така и четирите ъгъла на квадрата. Насочете кристалите в посоката, която чувствате, че ви привлича, по часовниковата стрелка или обратно, според желанието ви.

А сега, както сте в центъра на квадрата, използвайте кристалната пръчка или моноаксиалния кристал, за да визуализирате „начертаването на енергийни линии, свързващи върховете му. Можете да ги начертаете с върха на кристала или да ги направлявате от мястото, където стоите. Визуализирайте линиите в златисто, сребристо, виолетово или в какъвто и да било друг цвят, чиято енергия искате да изпробвате.

След като със задоволство установите, че квадратът се е получил, седнете или застанете в центъра му. Поддържайте ясното, фокусирано състояние на ума, посредством което сте го построили.

А сега се отворете и фокусирайте така създадената енергия. Хванете по един кристал във всяка ръка, за да се настроите към геометричната форма. С фокусиран ум, без да допускате вмешателство на интелекта, наблюдавайте как се чувствате вътре в квадрата. Как усещате тялото си? Откривате ли мисли и чувства, които сякаш са свързани с квадрата? Ако не сте го програмирали нарочно, забележете какъв цвят се е получил. Долавяте ли звуци, които като че са част от фигурата? Усещате ли някаква промяна в температурата? Обърнете внимание на всяка подробност - опознайте тази фигура.

Фокусирайте се върху енергиите, свързани с четирите посоки. Обърнете се първо на запад, посоката на трудните за усвояване уроци и на пречките за преодоляване, посоката на неизвестното. Представете си я в черно. Мобилизирайте волята си, за да погълнете тази енергия, ако трябва да я използвате, или просто я почувствайте. Продължете по посока на часовниковата стрелка, обърнете се на север - посоката на изцелението и обновлението, чийто цвят е белият. Нека енергията на севера ви облее.

После се обърнете на изток - посоката на просветлението, обагрена в жълто. Пожелайте просветление и се заслушайте във всичко, което ви нашепва гласът на интуицията. Накрая се обърнете на юг, посоката на червения цвят, на началото и края, на раждането и смъртта. Всяка посока таи своя специфична енергия, мъдрост и полза както и самият квадрат като цяло.

Застанете в центъра на кръга и се вслушайте във вътрешния си глас, който може да ви подскаже насока, да ви повери мисия, да ви даде съвет или да ви разкрие неподозирани свойства на тази геометрична фигура. Следвайте собствените си чувства. Стойте спокойно, с будно внимание и съзнание. Уроците няма да закъснеят. Използвайте ги мъдро.

Неизменно ще дойде момент, в който ще поискате да излезете от квадрата. Започнете да го разграждате. Първо с помощта на кристала или кристалната пръчка "изтрийте" линиите, свързващи четирите му върха.
Когато приключите с това, вдигнете кристалите един по един, в ред обратен на онзи, в който сте ги поставили. Положете ги пред себе си.

Осъзнайте пространството наоколо, поемете няколко пъти дълбоко дъх и издишайте рязко. Може да ви се прииска да разтърсите тялото си. После постойте или поседете няколко минути, усещайки земята или пода под вас. Трябва да се чувствате така, сякаш стъпалата ви пускат корени, врастващи дълбоко в земята.
Прочистете кристалите, себе си и околното пространство с който и да е от известните ви методи. Ако имате желание, запишете преживяното като база за по-нататъшни сравнения.

С помощта на този метод можете да се запознаете с всички възможни геометрични фигури. При стъпка номер 8 се обърнете по посока на всяка от страните на фигурата и изпитайте нейната енергия. Както вече споменахме, съществуват многобройни системи, които придават различни значения на геометричните форми. Полезно е да ги изучите, но за да работите успешно, трябва сам да усетите смисъла им. Доверете се на мъдростта, която протича през вас.

Когато работите с геометрични форми съгласно описаната по-горе техника, вие се фокусирате върху едно измерение на фигурата и работите само с него. В действителност всяка геометрична форма има безброй измерения. Всяко от тях се простира до безкрайността, изграждайки точно определена структура, която се задейства от създадената от вас фигура.

С други думи, ако застанете в центъра на квадрат, който сте очертали на земята, всъщност формата квадрат се намира също и пред вас, зад гърба ви и от двете ви страни. Тази кутия не просто ви обгражда от шест страни подобно на увиснал в пространството куб. Линиите, които изграждат квадрата, продължават до безкрай, очертавайки безчет квадрати. Всъщност вие създавате цяла вселена от квадрати и заставате в центъра й.

Пространството, съществуването, фактът, че те има, съдържа в себе си всички възможни геометрични фигури, всички измерения и структури. Отделната геометрична структура се разпростира в пространството като енергийна мрежа от безброй копия на първоначалната фигура. Всички тези мрежи се съдържат една в друга. Всяка от тях изгражда в пространството определен път.

Геометричната мрежа вибрира по определен начин, който сте в състояние да доловите, като се фокусирате върху една геометрична форма. Можете да тренирате чувствителността си към геометричните фигури чрез описаното по-горе упражнение. После постепенно ще разширите съзнанието си и ще започнете да се „придвижвате" в пространството по линиите на мрежата, образувана от първоначално начертаната геометрична фигура. Точният център на много измерната геометрична мрежа е мястото на изявите и покоя.

*В публикацията има допълнително внесени източници - Подбрал Красимир Куртев от различни източници в мрежата.


------------------------------- © 2010, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved!
бутон за споделяне