Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

събота, 20 ноември 2010 г.

ЧЕРВЕНОТО ПРОТИВОРЕЧИЕ


Явно публикацията „ Червен конец…….” Предизвика противоречия реших да публикувам втора в която да дам просветления относно така нареченият червен цвят – цвета на страстта. И един интересен факт, арабите са закачвали по дъбовете червен плат за здраве , това ни напомня, че българите не сме сами с мартениците.

ЧЕРВЕНИЯТ цвят се отнася до първа чакра Маладхара - коренната чакра, която се намира в основата на гръбначния стълб. Седалище е на кундалини, целта на която е да се издигне и да премине през всичките чакри - да достигне височините (процеса на просветление). Камъкът е червен яспис. Това е камъка на Земята, стабилизира връзката човек-Земя.
Стабилизира аурата и я прочиства.

Лекува бъбречни заболявания, болести на черния дроб, стомаха, пикочния мехур и всякакви неразположения, свързани с тазовите органи. Спомага да приемаме по лесно земната енергия през първата, най-долна чакра в тялото.

Други камъни, които използваме за тази чакра са: опушен кварц, рубин и гранат. Всички те контролират органите около основата на гръбначния стълб и половите жлези.
Органите, към които тази чакра се отнася, са бъбреците и пикочния мехур. Гръбначния стълб, бедрата и краката също са свързани с тази чакра. Ендокринната жлеза, за която се отнася този цвят е над бъбречната жлеза.
На психо-духовно ниво, тази чакра се отнася до самосъзнанието. До осъзнаването ни като човешки същества и мястото ни на земята. Това е зоната на волята ни за оцеляване и се отнася до основните човешки инстинкти при борба или полет.

При завишаване нивото на червеното в коренната чакра настъпват здравословни проблеми като : Констипация / запек /, диария, хемороиди, колит, болест на Крон, студени пръсти на ръцете и краката, често уриниране, хипертония (високо кръвно налягане), камъни в бъбреците, импотентност, проблеми с бедрата, краката и ходилата.

Ето защо с червения цвят никога не бива да се злоупотребява. Твърде дългото въздействие на червения лъч или просто стоенето в помещение с голямо количество червени предмети може да предизвика вълнение и дори агресия.
При повишено кръвно налягане е възможно влошаване на състоянието, а така също и безпричинни изблици на гняв и раздразнение.
Но колкото червеният цвят слиза по-надолу от октава в октава, той става все по груб и по-груб. Във физическия свят червеният цвят започва да действа възбудително върху хората. На физическо поле той внася енергия, но засилва преди всичко борческите и разрушителни инстинкти.

„Ето защо всички същества, които по един или друг начин са натрупали в организма си червената светлина в нейната най-нисша проява , са извънредно активни и груби. „
За да има баланс червеният цвят винаги се тушира с друг, обикновено с по мека тоналност като розовото и оранж например. В случай, че търсим езотерична духовна символика се добавя към червеното син цвят.

В своята фреска „Тайната вечеря” Леонардо да Винчи полага червен цвят върху робата на Иисус, но плащеницата / наметалото / я оцветява в синьо.
Червеният цвят - Носител е на магически сили, в симбиоза с ирационални представи, символ на не секваща виталност, асоциира се с огъня, на борбата на живот и смърт, на агресивността, на яростта, на силата и на любовта. Мъжки цвят на вътрешната сила на изявите на човека. Червените лъчи са изображение на действието и разума. Пряко свързан със земята.

Синият цвят в противовес на червеното- предразполага към размисъл, път към безкрая на въображаемото и затова е символ на всичко духовно, на истина и вечност, най нематериалния, студен, абсолютно най чистият след неутрално бялото, медиум на истината, прозрачността на бъдната пустота, във въздуха, водата, кристала и диаманта, олекотяващ, разтварящ, изличаващ, дематериализиращ, формите, поглъщащ движения и звуци. Цвета на душата. Пряко свързан с небето.
Може би това е търсил във фреската си Леонардо, балансът между земя и небе...

В заключение , пулсиращият червен цвят не е самотник в човешкият организъм, протичащата Кунделини го разнася от чакра на чакра балансирайки енергията. В случай , че отнемем или добавим то определено ще настъпи де балансиране.

Именно за това написах публикацията за червеният конец, който се явява предозираща част и може да доведе до необратими разрушения в човешкият организъм и неговото душевно състояние.
„ Вие, прочее, пазете повеленията Ми и съдбите Ми, и не правете ни една от тия гнусотии, ни туземец, ни заселен между вас пришелец,” – Левит / 18 : 26 /.