Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

вторник, 9 ноември 2010 г.

ЧЕРВЕН КОНЕЦ – ОТЖИВЯЛА КОПАНАРСКА ТРАДИЦИЯ!


Здравейте ,
Искам да ви попитам какво е вашето виждане и мнение за връзването на червен конец на лявата ръка? Тази сутрин гледах едно предаване,в което се говореше за това. Вие вярвате ли в защитата на червения конец от уроки? Може ли сами да си го вържем или трябва това да се направи с някакъв ритуал от специалист?
Темата ме заинтригува,забелязала съм,че някои от родните ни звезди носят такъв конец, но не се бях замисляла сериозно.По-скоро го приемам като вид мода.

Зорница

Попаднах на този въпрос в един от многото форуми. Ето защо искам да дам своето мнение по тази ескалирала до инфантилност „червена мода”.

Какво е значението на червеният цвят?
Хората носещи червено или така наречените "Червени", придобиват вибрациите на планетата Марс, агресивност, избухливост, влизане в безмилостни спорове и прочие.






Те често вземат решения вместо другите и обикновено делата им се срутват след време. Пускането на червена светлина е с цел тормоз в изолаторите по затворите в някои страни. Краските по лицата на древните индианци е символ на война, обикновено добавени с бели ленти, като нашите …мартеници.

В свещените книги се споменава следното :
Изход 35:23
”И всеки, у когото се намираше синьо, мораво, червено, висон, козина, червенобоядисани овчи кожи и язовски кожи, принесоха ги.”

Трактовката е следната, да се предаде не полезното за хората към Бог, Висшият разум. Четем , че няма един цвят, а съчетание от три.
И по на татък за единият цвят - Изход 28:31
”Да направиш мантията на ефода цяла от синьо.” / Ефод - Горна дреха без ръкави, за еврейските първосвещеници б.а. /

Червеният цвят е въплъщение на жизнена енергия, активност. Засилва работата на сърцето, завишава артериалното налягане, което е добре за хипотоници, хора с ниско кръвно налягане.

Имах следният случай: Един бизнесмен / хипертоник / си бе харесал златен пръстен с Рубин. След месец носене на въпросният пръстен с рубин, човека получава редица хипертонични кризи. След разговор с мен, той премахна пръстена, заменихме го с друг камък отговарящ на състоянието му и нещата се оправиха при него.

Следователно би следвало преди да прибегнем до червеният цвят да се консултираме със специалист.

Конците се разлагат, докато минералите не. Носейки конец на ръката си можем да си причиним неприятности, като екземи например . Относно възлите тук вече идва голямата беля.

Възли се поставят индивидуално през определени интервали / разстояния / и след всеки възел четене на определени молитви, ако това не се спази то вероятността да се само блокираме е огромна!

Във Фън Шуи има специални плетки от възли вплетени в монети, изчисленията за един такъв амулет траят цели 36 часа…

В заключение, старите копанарски шамани са използвали червени конци с възелчета с една единствена цел ОБСЕБВАНЕ на дадено лице. Което води до вманиачаване, суеверие , лоши мисли. Всичко това води впоследствие до объркване на личността и хаос в разумът.

Не ставайте марионетки на невежеството, това е моят съвет.

----------------Красимир Куртев - Алеф-------всички права запазени!