Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

неделя, 20 април 2014 г.

ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАХ В ОЧИТЕ-ЧАСТ 1 velikden1



Великден има своя корен в окултния календар, който е разделен на 4 периода от по 13 седмици (4 х 13 = 52, което е 1 пълна година). Защо 13?
В окултната система, 6 = човек, 7 = на божествено съвършенство или бог, а 13 = бунтът срещу висшата власт и поквара (6 + 7 = 13). Тъй че в сатанисткия свят числото 13 е символ на човека, който е постигнал божествено съвършенство и просветление независимо от Източника.
Великден се пада във втората порция от 13 седмици, която започва от пролетното равноденствие (приблизително 20-22 март). 21 март е една от нощите, в които илюминати принасят човешко жертвоприношение.

Великден е първата неделя след първото пълнолуние след пролетното равноденствие. Това е традиция, която чества завръщането на Семирамида в нейното ново превъплъщение на пролетна богиня.

Да започнем обаче отначало.
Нимрод и Семирамида са едни от окултните фигури в световната история, чиито имена са различни в различните култури. Това са все същите фигури, ритуалите, които се извършват в тяхно име са същите, просто имената са различни, заради спецификите на различните народи.
Вавилонската богиня Ищар е тази, на която бива кръстена великден. На английски Великден е „Easter“ (произнася се Ийстър) и сами можете да направите фонетичната връзка с „Ищар“ (даже на вавилноски „Ищар“ се произнася точно по този начин – „Ийстър“). 

Всъщност Ищар е прсто друго име на Семирамида, жена на Нимрод – истинския създател на Вавилон и черен магьосник (вече споменах това в материала за 14 февруари). Семирамида създава легендата, че Нимрод всъщност е бил нейния божествен син, който тя родила чрез непорочно зачатие. Семирамида се счита за съ-създател на всички окултни религии наред с Нимрод.

Ийстър, денят на Ищар, е празнуван от множество култури и религии по Земята. Нейни други лица в човешките култури са:

1. Вавилон – Ищар (Ийстър – Ishtar/easter), също нарична „лунната богиня“
2. Католицизъм – дева мария
3. Египет – Изида
4. Множество езически религии – Диана
5. Етруски – Нутрия
6. Гърция – Афродита
7. Индуизъм – Деваки (майката на Кришна)
8. Рим – Венера

Когато Нимрод бил убит, тялото му била разкъсано на парчета и разпратени в различни части на неговото кралство. Семирамида събрала всички негови части, освен една. Неговият пенис. Семирамида казала, че не може да върне Нимрод към живот без липсващия орган и казала на народа си, че Нимрод се възнесъл на Слънцето и вече ще бъде наричан Баал – Слънчевия бог. И така, Нимрод станал бого-човек, а Семерамида – негова жена и майка – станала кралица на Вавилон.

Кралицата казала също така, че Баал ще присъства на земята под формата на пламък в светилника или лампата, които трябва да бъдат използвани при поклонение. Скоро Ищар забременяла и казала, че заченала от слънчевите лъчи на Баал. Синът си тя нарекла Тамуз.
Тамуз бил изключително привлечен от зайците и по тази причина те станали свещени в древната религия, защото хората вярвали, че Тамуз е син на Слънчевия бог Баал.

Тамуз, както предполагаемия си баща, станал ловец. Един ден Тамуз бил убит от диво прасе. Тогава той бил на 40 години. Ищар казала на хората, че сега Тамуз се възнесъл при своя баща и че те двамата ще бъдат със своите поклонници чрез свещения пламък на маслените лампи под формата на Баща, Син и Свети Дух. Ищар била почитана като девица и Майката на Господа и Небесата. Свещите репрезентират слънчевия бог Нимрод. Окултистите по света обожават и използват свещи в техните ритуали и церемонии. Също така, употребяват се различни цветове свещи, за да канализират различни мисли и енергии.

Широкото използване на свещи обикновено е МНОГО добър индикатор, че службата е езическа, без значение как изглеждат нещата на повърхността. Ето защо на Великден целият град свети от хора носещи свещи, ето защо всяка година православния свят получава своя ритуален огън от Йерусалим (вероятно пален от същите астрални същности, обслужвали древен Вавилон), ето защо палите свещи в църката по принцип изобщо!

Семирамида също така обявила 40 дневен период на траур всяка година в чест на смъртта на Тамуз. Всеки ден се равнявал на една година от земния живот на Тамуз. През това време, месото било забранено. След минаването на постите те трябвало да ядат свинско, за да накажат по този начин виновника за смъртта на Тамуз. Ето защо, на запад днес (на Великден) се консумира т. нар. „easter ham“ или „великденска шунка“, която е задължителна за трапезата.
Следва…






------------------------------- © 2010, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved!
бутон за споделяне