Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

вторник, 1 февруари 2011 г.

КАК ДА НАСТРОИМ СВОИТЕ КАМЪНИ

Господин Куртев, какво всъщност представлява литотерапията?

Това е терапията на миналото и бъдещето. Химичните елементи в човешкият организъм съответстват на тези в химичният състав на даден камък или група такива. По семпло казано, ако нивото на дадени вещества е под нормата, то чрез литотерапията организмът си набавя необходимото. Няма заболяване, което да е неизличимо. Стига да не сме си занемарили здравословното състояние до там, както някои правят. Появи се кариес и стоят и чакат да стане гранулом и зъбчето...се премахва. И все пак, нещата чрез литотерапия са поправими при строго спазване на насоките, часът, посоката по време на сеанса и т.н. Най важни са изчисленията на даденият субект, след което „запознаването” с дадените камъни. Те ще работят за Вас само ако има синхрон между едната решетка – човека и другата – минералът. Но за това е необходимо да настроим вибрациите на камъните с нашите вибрации, да се получи баланс по между ни.

Едно от „лекарствата“ на литотерапията е енергийната вода. В стъклена кана се сипва изворна вода. В нея се поставят различни камъчета- кварц, халцедон, александрит. Литотерапевтите смятат, че енергийната вода пречиства организма. Чудотворната напитка преседява 24 часа изложена на слънчева и лунна светлина. Камъните съдържат силиций, алуминий, калий, желязо, магнезий, литий, хром и калций. Те влияят благотворно на физическото, психическото и духовното състояние на човека. „Енергийната вода“ е противовъзпалителна, подсилва защитните сили на организма, препоръчва се на страдащи от депресия хора и помага за доброто присъствие на духа във всяка ситуация. Литотерапията е стар метод за лекуване на различни болести. Още през 12 век Хилдегар фон Бинген, една от първите жени-писатели, е оставила някои от рецептите си с камъни срещу различни болежки. Лечението с камъни е стар метод за преодоляване на различни болежки. Литотерапията (от гр. lithos - камък и therapia - лечение) е позната още от времето на

Теофраст (372 г. преди новата ера). Той дори описал своя опит и знания за камъните и минералогията в своя труд "За камъните". Според древните тибетски медици отварите от треви, билки и носенето на определени камъни помагат при различни болести. Известно е, че различни скъпоценни или полускъпоценни камъни могат да вилият положително върху приносителя им в зависимост от неговата зодия например. Напоследък все по-голяма популярност добива т.нар. "Стоун-терапия" - (от англ. stone - камък), която се основава на съчетание между древния опит и съвременните знания. При литотерапията се взима предвид химическият състав на камъните, кристалната им решетка, както и допълнителните натрупвания по тях. Лечението с камъни е стар метод за преодоляване на различни болежки. Литотерапията (от гр. lithos - камък и therapia - лечение) е позната още от времето на Теофраст (372 г. преди новата ера). Той дори описал своя опит и знания за камъните и минералогията в своя труд "За камъните". Според древните тибетски медици отварите от треви, билки и носенето на определени камъни помагат при различни болести. Известно е, че различни скъпоценни или полускъпоценни камъни могат да вилият положително върху приносителя им в зависимост от неговата зодия например. Напоследък все по-голяма популярност

добива т.нар. "Стоун-терапия" - (от англ. stone - камък), която се основава на съчетание между древния опит и съвременните знания.
При литотерапията се взима предвид химическият състав на камъните, кристалната им решетка, както и допълнителните натрупвания по тях. Засега този вид лечение все още се практикува ограничено у нас. Не бива да се забравя, че приложението му трябва да бъде консултирано с лекар.
Литотерапията се основава на това, че се използват чисти природни вещества. Вибрациите на камъка са почти идентични с тези на човека и заради това могат да стимулират оптимално неговите енергийни потоци. В основата на литотерапията стоят способностите на различните минерали и метали да въздействат върху организма, а оттам върху неговите клетки и тъкани. Например сребърната вода, получена при електролиза, има свойството да унищожава бактериите.
За най-подходящ камък за литотерапия се смята карнеолът (сердолик). Според древните хора червеният карнеол укрепва зъбите, помага при нервни болести или проблеми с жлъчката, има дори благоприятен ефект при импотентност. В домашни условия може да използвате карнеол, като го нагреете до 40-50 градуса и го сложите за 10-15 мин на мястото, където има рана или болка. По време на Втората световна война след прилагане на лечение с

карнеол у ранените войници температурата се понижавала, а раните заздравявали по-бързо.
Каменна вода за пречистване
Друго от "лекарствата", ползвани в литотерапията, е енергийната вода, разказва швейцарската специалистка по литотерапия д-р Хелга Шмид. Тя лично излекувала болното си коляно с бели камъчета от брега на Атлантическия океан.
За да придобие лечебни свойства, водата се изсипва в стъклена кана, а в нея се поставят различни камъчета - например кварц, халцедон, александрит. Камъните съдържат силиций, алуминий, калий, желязо, магнезий, литий, хром и калций, които влияят положително върху физическото и психическото състояние на човека. За целта приготвената вода трябва да престои 12 часа на слънце и още толкова на лунна светлина.
Литотерапевтите смятат, че енергийната вода може да пречисти организма. Тя може да се пие и за подсилване на имунната система, при депресия и като цяло за повдигане тонуса на човека.
Носете малки гладки камъчета
Известно е, че носенето на камъни във вид на украшения може да влияе положително върху целия организъм. Те координират работата на енергийните меридиани в човека, циркулацията на кръвта и дейността на мозъка. Добре е да носите със себе си гладко камъче, не по-тежко от стотина

грама. Разбира се, всичко трябва да е внимателно преценено - не само бижутата, но и материала за пломбите, зъбните протези, рамките на очилата или верижката на часовника. Неправилно подбраните камъни или украшения от метал може да навредят на човека. В литературата има описани доказателства, че мастопатията се среща по-често при жени, които носят много златни бижута.
Масаж с топли вулканични камъни
Много популярен метод на Запад, а и отскоро и у нас, за намаляване на стреса и подобряване на кръвообращението е масажът с топли вулканични камъни. Те се направят равномерно до 50 градуса и се слагат върху енергийните точки на тялото. Междувременно се прави и масаж със специални благовонни масла. За да са полезни, камъните предварително трябва да са били потопени за една вечер в морска вода, а на другия ден трябва да се заредят със слънчеви лъчи като носители на положителна енергия. По време на масажа камъните се плъзгат меко по кожата. Когато изстинат, трябва да се заменят с по-топли. Интересното е, че те стават студени точно на местата, където има болка. Добре е, докато трае масажът, да стискате дребни плоски камъчета в дланите си. Терапията завършва с подреждане на полускъпоценни камъни, сред които тюркоаз, тигрово око, аметист и др., на определени точки от

тялото, където престояват няколко минути. Важно е да се знае, че подобна терапия не се препоръчва 2 часа след хранене, както и при бременност и диабет.
Този необичаен масаж не само носи удоволствие, но и подобрява кръвообращението, регулира кръвното налягане и значително облекчава притока на кислород към клетките.

Как става така нареченото запознаване?

Преди всичко, ако не сте си избрали камък, а Ви е посочен от литотерапевт заставате в седнало положение, държейки определен, избран от нас минерал се поставя в лявата ръка / дали е лява или дясна това се определя от личните изчисления на клиента /. След което мислено потърсете, представяйки си биополето на камъка. Ако след 5-10 минути вие почувствате приятно боцкане, мравучкане в ръката,която е притиснала камъка, това означава, че той Ви е „чул” и е готов за диалог. Не бързайте веднага да контактувате с него, на минералите им е нужно време за да приемат своят „господар”. Астролозите казват, че подобно упражнение е необходимо да се прави ежедневно в продължение на 10 дни. Когато се осъществи пълният контакт, след 2 - 3 минути може да се пристъпи към следващият етап.

Преди да пристъпя към вторият етап искам да предупредя. Както при молитвата, така и при контакта с минералите не трябва да сте под гняв или лоши мисли! Легнете по гръб, отпуснете се и положете камъка върху тимуса, сърдечната кост. Мислено прокарайте вертикални линии между Вас и минералът. Един път приемате, после отдавате. Обливайте минералът с най хубавите си моменти от живота и се постарайте да пробудите чувства в камъка, такива каквито, вие сте изпитвали тогава. Упражнението, сеанса или медитацията продължава задължително в периода от 5 до 7 минути. По правило камъка възприема емоциите от човека след петият сеанс.

Останете в легнало положение, като поставите камъка на така нареченото трето око, един Ваш пръст над веждите по средата. Отпуснете се напълно и започнете да приемате сигналите от камъка. В случай, че затваряйки очи, мислено получите следните цветове: златист, син или розов, може да сте сигурни, че настройката е извършена успешно. Но ако по време на сеанса изпитате и най малка умора – изтощение, то незабавно трябва да прекратите тази процедура. Специалистите са категорични, ако настройката не е налице в течение на 10 дни, би следвало да се отървете от този камък. Но и при установен контакт не оставяйте с впечатлението,че настройката е направена веднъж завинаги. За да не се губи връзката с камъка тези три / начални сеанса / трябва да се извършват един път на 6 месеца. За да има постоянен обмен между Вас и даденият камък е необходимо да го „ухажвате”, не повече от два пъти да се поставя под течаща вода през седмицата, както и да го зареждате със слънчева или лунна енергии / поставяйки го под лъчите на Луната или Слънцето / . Моля да приемете моята препоръка, настройката да бъде извършена след консултация и под наблюдението на специалист - литотерапевт .

Като дългогодишен специалист в областта на езотеричното и паранормалното, не веднъж съм се сблъсквал с хора така наречените самодейци.

Такива „лечители”, които са объркали първо себе си само от проявен интерес в сферата на паранормалното, могат да объркат и вас. От вас се изисква да внимавате много за да се предпазите от лоши последици. Истинските лечители, литотерапевти ще изискат от Вас лекарска диагноза не по стара от три месеца. Специално за скъпоценните и полускъпоцените камъни и кристали ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се обърнете към минералолог за да получите необходимата компетентна информация.

Как да си изберем минерал или минерали сами?

Не забравяйте, че пазарът е залят от синтетика, фалшификати. Не може една перлена гривна да се продава за 3 лв., дори и за 10 ако щете. Това са речни китайски перли, които нямат стойност и енергийност. Да не се спирам за диамантите, там пък „врътката” е огромна. Предлагат се, опушен цитрин, розов кварц, планински кристал и други. Всъщност това са „убити” ахати подложени на високо термична обработка и хората се подлъгват от цвета. Всъщност носят клечка от кибрит вместо сандалово дърво.

За това купувайте не от сергии и псевдо магазинчета, а се обърнете към специализирани магазини, които работят със сертификати или просто се отбийте до природно научният музей във Вашият град или друг по близък. Интуитивно ще откриете Вашият минерал уверявам Ви.

След всяко носене избършете камъните и бижутата си с чиста, мека суха кърпа. Когато бижутерията ви не е била носена, запазете я отделно в оригиналната кутия или в мека кесийка.Солената вода и суровите химикали като хлорната белина или почистващите препарати могат да причинят повреди. Химикалите могат да причинят ерозия на полирания завършек на камъните и да ги накара да изглеждат мътни. Лака за коса, парфюма, потенето могат също така да причинят помътняване ако не се почиства бижуто често. Поради това че камъните се разграничават толкова много, така се разграничават и процедурите им за чистене. Най-добре е да се посъветвате с бижутера си индивидуално за всеки камък. Също така можем да проверим условията му и да ви посъветваме при всякакъв тип поправки нужни за да се поправят пълната му красота и изящество . Със сигурност това е най бързия начин да се осигури и поддържа стойността му и блясъка на така ценените от вас бижута.

Кои камъни носят щастие или не?

Удачен въпрос. По много страници съм чел, че този или онзи камък носи щастие и късмет. Ако тези люде са невежи, то би ли следвало да им се хващате на уловките?! Всичко зависи , как е зареден даден минерал, дали е бил в близост до аромати, провеждало ли се е скандали в близост до тях и прочие. Скоро четох едно гръмко изявление, еди кой си камък ще ви направи заможни. Хайде де! Народа е казал – „ От всяко дърво свирка не става”. Един отрицателно зареден камък може да Ви навлече такива беди, че косите ще Ви настръхнат, без значение , какъв е този минерал. От голямо значение е какъв камък на кой пръст и на коя ръка ще се носи, това се прави след определени строго индивидуални изчисления. Но за беда българинът е свикнал и прави също като поговорката – Видяла жабата, че подковават вола и тя надигнала крак. Невежеството се шири из българският друм , наречен балкански синдром. И най важното, един минерал може да работи във Ваша полза, да Ви лекува или регулира енергийният поток, но не и да Ви предпазва от зли сили. Или пък тривиалното, носете Изумруд за вашата зодия риби. Пълни глупости! Ако допуснем, че на Земята има 2 500 000, родени под знака на Риби, всички нима са щастливи, носейки Изумруд?! Има си астролози и магове, след направата на необходимите изчисления, те могат да Ви насочат, какъв минерал да носите.

Тогава се получава, че един минерал не може да бъде талисман или амулет, нали?

Маг Живин в една от статиите си ясно бе написал, да се прави разлика между талисмани и амулети. И е така. Отивате при някое величие, той рови, рови и Ви подава едно Аметисче, казвайки – Едвам го открих и на Вас се пада, това е чудодеен камък. И хоп рибката налапва стръвта. Ама дали е Аметист или не, дали е в подходящите форма и цвят, дали е видял слънце и луна през изтеклите 6 месеца няма значение, това Ви бил „късмета”. После сме били всички шарлатани. Логично е , като има балами ще има и тарикати.

Да, един минерал може да бъде Ваш амулет, да промени нещата у Вас, да създаде необходимият душевен мир. Но се иска намесата на специалист, да Ви подготви нещата перфектно и професионално. Но уважаеми, хорица вие се стискате да не дадете някой лев в повече, но пък искате да получите най доброто, е не става така. Като искаш „ Версаче” ще се бръкнеш по надълбоко в джобчето, ако ли не, карай си с парцалите от Илиянци. Съжалявам за грубият си тон, но ми омръзна да ни третират като длъжници едва ли не. Наскоро получавам смс със запитване?! Значи ли това, че освен не заплатената услуга да отговоря от моят мобилен със свои средства?! Оказва се , че да, дори ме наругаха.

В интервюто са използвани материали от книгата на Красимир Куртев – „Великата симбиоза”.