Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

четвъртък, 8 юли 2010 г.

Красимир Куртев "Сам да си намериш белята…"


Сам да си намериш белята…
През последните шест месеца изникнаха много, лечители, гадатели и др., които работят с минерали и кристали.
Според мен това е поредният бум и писък на модата да се представяш за литотерапевт /лечител с минерали и кристали/.

За съжаление “езотеричният пазар“ се разширява все повече и повече, чрез инфантилни предложения, като например, лечение, гадания и предсказания с камъни. Тон за песен дадоха псевдо астролози, които се изявяват в медийното и интернет пространства определяйки, кой камък ще ни направи... щастливи и богати. За мен това е кощунство с тези Божии дарове. Има единен европейски зодиакален списък, но забележете, там са поставени по групи от дузина, че и повече от камъните.
Няма универсален камък за всяка зодия, която ще донесе купища, щастие, късмет и пари.

Както знаете даден зодиак си има своят асцедент, който се изчислява да база данни, дата, година и час на раждане. След което се изчисляват, Основен минерал за зодиакалния знак, Заместващи минерали и Съпътстващи минерали. След това идва ред на даденото заболяване, а то е строго индивидуално при лечебен процес. Медикамента Аналгин действа различно при всеки индивид, така е и с минералите. Друго, за да работиш с минерали и кристали, трябва да имаш диагноза поставена от лекар, после да преминеш през определен меридиан, който обхваща групи от органи и прочие. Това е наука, а не статийка от жълт вестник.

И още, пазарът е залят със синтетика. Колкото един минерал или кристал е третиран /шлифован/, толкова неговата сила на въздействие спада. Искате кехлибар, но той е пресован. На световният пазар, грам Тюркоаз струва 25-30 евро, как така се продават неща от по 5лв.?!

Когато търсите даден минерал или кристал, то не бижутер, а геолог ще ви даде точна и изчерпателна информация за определен минерал или кристал.
Малцина знаят, че металите произхождат от минерали. Че не всеки камък се поставя в злато или в сребро и т.н.
Има и нещо интересно, което искам да споделя с вас, иде реч за иконите. Те не са предназначени за религиозен ритуал , а с лечебна цел. Но има едно голямо НО, става дума за истинските оригиналните икони, всички те са с вградени по специален ред със скъпоценни камъни, а не тези, които виждам по домове, автомобили и чанти. Когато съзерцаете една такава икона, тя балансира и хармонизира дадени чакри, но за съжаление такива са скрити от нас земните хора, а ни се предлагат фотоси или рисунки без никаква лечебна стойност .
Имам доста клиенти, които са били при “минерало вълшебници“ и същите премахвали всички магии с Аметист и Розов кварц.
Да, премахват се различни видове блокади чрез група от минерали и кристали, както и от структурирана вода или тинктура. Но експертът трябва да има познания както в медицината, така и перфектно да владее всичко за чакрите.
Имах следният случай: При мен пристига човек, който след нееднократни сеанси при “лечител” е вече хипертоник. Въпросният е струпвал червени камъни от групата на рубелита – Рубин, Гранат и в резултат на което клиентът ми има завишено артериално налягане. Било му казано, че имал магия и за това се налагало “червената магия” да бъде премахната от червени камъни…

В езотеричните ритуали с минерали и кристали за премахване на негативните блокади е необходима вещина относно разположението на камъните около тялото или в стаята. Тоест опираме до други науки Фънг Шуй или Аюверда. Ако пък се занимаваме с Рейки то трябва да се знае дължината да даден минерален лъч. Естествено аз няма да дам и опиша тук, кое и как защото вероятността от спекулации е огромна.
За това ще помоля читателите да не подхождат леконравно към гръмки обяви за лечение и премахване на блокади, чрез минерали и кристали.

Аналогични са случаите с така нареченото – Имам ли направена магия?
Госпожи и господа, та вие си търсите сами белята. Задавайки подобен въпрос, какво друго очаквате да чуете освен – Ела де, ще проверя и ако има такава ще я премахна на часа. Отивате например, в уговореният час при кака врачка. Притеснени влизате в стаята й, която е отрупана като сергия с икони, иконостаси, свещници и друг вид интериор, който ви напомня гробницата на някой фараон, че тук нещата са мистика, тук е спасителният храм. Каката лапнала цигарата, бълва кълбета дим и слуша вашият треперещ глас историята ви за направената “магия”. Следи всяка ваша думичка, дори ще пита и пита, докато се убеди, че вие просто сте едно опитно зайче и нямате лице с човешки облик, а сте просто банкнота…

После загасва рязко фасът оклепан с мазно червено червило, подбелва очи нагоре и разперва ръце.
- Те ми казват, аз ясно ги чувам, че имате направена магия и са ви заключили късмета. Стрестнати от тези “космични говорещи същества”, вие ще запитате има ли управия. Естествено, че ще има. Измънквате – Ами, колко ще ми струва да я премахнете?
- За сега само 30 лева – отсича каката и пали поредната си цигара – искам обаче да ми се обадиш веднага щом получиш главоболие или болки в гърбът, разбра ли ме?
Пито, платено и си тръгвате, но започвате да се самонавивате, ето имам магия, жената веднага позна, пък и тези “от горе потвърдиха”. И хоп мишлето попада в капана. От притиснение и самовнушение ви заболява главата, а от там следва и атака в 3 - 4 гръдни прешлени. Скачате като ужилени и набирате не бърза помощ, а бързата кака врачка.

- Утре те искам при мен да извадим злите сили, аз ти казах, че те не ме лъжат, когато ми говорят – излумотва дрезгавият глас в слушалката. И на сутринта рано, рано като росна китка цъфвате пред “офисът” на поредната наследничка на баба Ванга /Бог да я помилва/. Тя ви тиква някакви конци и сламки, както и катинарче да си го поставите под възглавницата и тихичко прошепва – Това е първото, скъпичко пада малко, но нали магия махаме – 500 лв. Плащате, няма на къде. После следва втори сеанс, после трети и вие сте готови, като къпано бебче, магията тутакси е отлетяла. Най сетне пълно спокойствие и изпразнен джоб…

Предполагам, че на мнозина от вас се е случило следното: Прибирайки се у дома с весело настроение изведнъж да ви заболи глава по време на хранене, гледайки телевизор, четейки книга или просто сте поседнали и си почивате. Това ви изненадва, странно нямате заболяване пък…
Звънят ми по телефона хора, които питат – “Да не би да имам направена магия? Фънг Шуй е начин на изследване и корекции в енергиите. Като международен експерт ще ви дам няколко примера за така наречената Ци /ки/ енергия. Това явление в повечето случаи се проявява при хора живущи на по-високите етажи. Колкото повече сме отдалечени от земята, толкова повече енергията стремноглаво се увеличава или намаля.

И в двата случая имаме крайност, тоест липса на баланс.
Отрицателната енергия се движи светкавично в прави линии. Загнездва се там, където Ин и Ян не са в хармония именно в този момент равновесието се разпада и започва разрушителен цикъл. Тази отрицателна Ци /енергия/ се нарича Ша или Ша Ци. Всъщност това е едната от двете крайности. По същият начин Ян ци енергията се превръща в Ша, ако е многократно увеличена.

Ша енергията „полепва” по ъгли и остри предмети в нашият дом. Застоявайки се тя вече е лишена от виталността на живота и става опасна за живущите. Какво всъщност представлява Ша енергията, заседнала в къщата ни - едно ядро закрепено здраво, което се разлага и отправя лъчи наречени “черните стрели”. По принцип енергията се влияе от цветове, форми, осветление, температура, миризми и всичко що е осезателно.

Например отвореният капак на тоалетната само за по-малко от 3 часа превръща Ци енергията в коварната Ша енергия. Прекалено огромните прозорци също са предпоставка за наличието на черните стрели, да навлиза светлина, но тя е прекалено много и поглъща баланса. Неправилната посока при спане също води до критични моменти, осветителните тела, които спускат светлинните си лъчи от горе на долу, когато са повече превръщат Ци в Ша енергия. Оставянето на недоизпита чаша вода става предпоставка за трансформация на енергиите – от добра към опасна за вас. Тоест домът ви всъщност се превръща в щам, който ви заразява и води до неприятни моменти в живота ви.

Всяка една Ша енергия може да бъде овладяна по много начини, един от тях е чрез минерали и клистали, последните преобразуват Ша енергията обратно в така необходимата за нас Ци енергия. Общо 17 камъка са преобразователи, от тях може да се използват от три до девет по схема. Те се подреждат по определен начин в даден дом или офис. Ето защо винаги пиша и казвам, че НЯМА един камък, който да е амулет. Това е вид шарлатанщина и ако се подведете не се учудвайте после, защо не ви върви!!!

Входните врати на вашият офис или дом също са от значение за абсурбацията на енергиите. Но и за това има матрица за блокиране на Ша енергията чрез минерали и кристали. Кристалните решетки на камъните поглъщат и деактевират въпросната Ша енергия. Полезната, активната енергия се движи плавно по линията на „златното сечение”. Тя трябва да се обтича по контурите на всеки един предмет, мебел и други в домът и офиса. За това е необходимо, ако имате симптоми като: главоболие, болки в областта на гръбнака, неприятни усещания по крайниците да се консултирате с експерт по Фънг Шуй.

Минерали, кристали, треви и билки, притежават подсъзнание, животните – съзнание, човека – подсъзнание, съзнание и самосъзнание. Бих желал да ви сведа до знание за това, че камъните наистина имат магически свойства. Техните кристални решетки отговарят на същите в човешкият организъм. Те могат да се използват както за бижута, така и за лечение, но най-голямата им сила се крие в тяхната мистериозност. Ето защо в този книга аз НЯМА да разкрия тайнството на различните камъни техните магически свойства. Основната причина е, че различни субекти използват всяка информация за минералите и извършват ритуали за любов, щастие, привличане на пари, болести и смърт. В различни медии ще срещнете, какви ли не „схеми” и „рецепти” за магически влияния. Настоятелно ви моля да не вярвате на такива постулати, това са измислици!!!

Разни некомпетентни врачки, магове и шамани се изявяват едва ли не като богове базирайки се, не на тайнството, а на митове и легенди. Като например: за привличане на партньор – розов кварц, против и за магии – аметист и други свободни словесни еквилибристики. Не, това са глупости за да ви манипулират. Истинското тайнство на минералите и кристалите се пази изключително прецизно и духовно овладелите тайнството предават на онзи, който е търсач, достигнал онова ниво, което заслужава титлата си.
Макар и нескромно от моя страна аз бях посветен с това тайнство и дадох обет пред моите тибетски наставници и най вече духовният ми учител Ло Дзи Лау, че не ще го разкривам. Ще ви помагам, но никъде няма да срещнете рецепти на тайнството. Имайте предвид едно, рецепти за изцеление е нещо строго индивидуално съобразено с ДНК-то на всеки индивид.
Не е възможно кака врачка или чичко маг да ви определят, кой камък ще ви пази, защото камъкът НЕ е един, а група от определени минерали съобразени с много лични данни.

От мен ще получите безценна информация за бижутата ви и за здравето. Лечебните рецепти ще ги получавате индивидуално, за да се избегне спекулата от „професионалните” шамани. Ако някой псевдо шаман ви е препоръчал този или онзи камък, споделете с мен и аз ще ви отговоря да или не. Имам много случаи, където „пророци и пророчици” са дебалансирали енергийният поток на клиенти, препоръчвайки им камъни, които не съответстват на правилната циркулация на енергията им. Така че, бъдете внимателни и се пазете. Интернет пространството вече се заля от „лечители”, „магове” и какви ли не още гръмки рекламки на „мастери”. Този къмък бил за еди коя си зодия, друг пък носил пари, трети „събирал разделени двойки”… няма такова нещо!!!

Това са пълни измислици, копирани от митове и легенди за камъните. Вие, които все още не сте се хванали на евтините трикове, попитайте вещият „чародей”, какъв е химическият състав на даден камък или кристал, кои групи от минерали въздействат против биопатогенните зони. Също така, с кой минерал се прави масаж и най вече върху кои ганги от всички прешлени. Дали може да ви изготви структурирана вода или тинктура. В случай, че работи с определени лъчи от минерали или кристали за „премахване на магии”, то нека Ви обясни, каква е дължината на определен минерален лъч при рейки.

При положение, че Ви се предлага кехлибар за „късмет“, отправете въпрос, дали при изгаряне се стопява или само гори. Защото над 90 % от кихлебарът, който се продава на пазара е пресован, тоест неговото въздействие е едва 5 %. Кой минерал се подлага на третиране чрез измиване или бърсане, задавайки тези и други подобни въпроси много бързо ще разберете, че „професионалистът” НЕ е запознат с минералологията, да не коментираме с фънг шуй минерали и кристали. Ако лицето не може да Ви отговори, просто затворете клетъчният си телефон или излезте от така нареченият му офис.

Никой минерал или кристал не би ви спасил или допринесъл за забогатяване. Предназначението на минералите не е да бъдат талисмани, а да лекуват по специални схеми и поставена диагноза от лекар, също така да хармонизират енергията, стига обаче литотерапевта да е наясно, кое и как. Не бъдете наивни, замислете се след като прочетете дадена обява с гръмки обещания.

Из книгата на Красимир Куртев. Всички права запазени.