Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

неделя, 28 октомври 2012 г.

МИНЕРАЛИ И КРИСТАЛИ - ЛЕЧЕНИЕ И РЕЦЕПТИ


УКАЗАНИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА МИНЕРАЛИ

1. Череп от бразилски планински кристал
Копие на маянският кварцов череп, намерен в началото на миналия век в Белиз от Анна Митчел-Хеджис, дъщеря на археолога Хеджис. И днес сериозни учени смятат, че той е подарък от извънземна цивилизация, тъй като за направата му със съвременна технология са нужни 150 години или с други думи качеството на полировката и днес е непостижимо.
С него се работи като се държи в ръка. За елиминиране на всякакви вибрации, които са различни от хармоничните, се слага на дланта на дясната ръка и се върви по диагонала към противоположния на вратата ъгъл. Водеща посока е ляво. Трябва да влезе в зоната на всеки ъгъл, след което се поставя под студена течаща вода.

2. Шунгит
Находище – Карелия, Руска федерация. Междинна форма между диамант и графит. Възраст – 2 млд. Години. Структурата му съдържа фулерени – въглеводород във вид на сферични йони. Взаимодействайки с водата, шунгитът отделя в нея лечебни комплекси, които пораждат ефекта на марциалните води. Поставя се в чаша с вода, която се изпива след 8 часа. Осигурява изключително добро въздействие върху нервната система. Външно с тази вода се мият рани, кожни изменения. При пародонтоза се жабурка устата с нея.

3. Енергиен лъч от планински кристал от Рио Гранде до Сул
Използва се за изчистване от негативни енергии на човешкото тяло и за регулиране движението на енергията. Държи се откъм обемната част на разстояние 6 см. С върха му се очертава контура на биополето като се започва от теменната чакра към десния крак и се завършва пак там.

4. Енергиен лъч от сардер
Едно от най-добрите средства за елиминиране на проблеми с равновесието. Поставя се над веждите и чрез притискане с дясната длан се движи до горната част на челото и обратно. Правят се минимум 20 движения поне три пъти дневно.

5. Чароит
Едно-единствено находище на планетата, изчерпано веднага след откриването. Заедно с изумруда се използва за въздействие при психологически проблеми. Основната терапия включва многократно притискане на минерала към третото око по за минимум половин минута. Камъните съдържат Стронций и Литий, също така скъпоценният камък Енергин.
6. Хризокола
Най-добрият минерал за стимулиране растежа на децата, който се управлява от тимусната жлеза. Носи се директно върху кожата като висулка.
7. Лепидолит

Лепидолитът е филосиликатен минерал от групата на слюдата. Името му е от гръцки lepis - люспест и lithos - камък. Лепидолитът е флоро-съдържащ алуминиев силикат. Цветът му е бял, сив, жълт, розов и светло лилав. Блясъкът му е копринен и стъклен. Твърдостта му е 2,5 - 3 по скалата на Мос. Плътността му е 2,8 грама на куб. см. Находища има в Русия, Бразилия, Африка и Калифорния. Има слоеста решетка. Химическата му формула е KLi1.5AI1.5[Si3AIO10] [F,OH]2.

Народните лечители го използват за облекчаване на невралгии, защото се смята, че помага при нервни разстройства. Вярва се, че амулети от тази камък и украшения от него помагат за лекуването на различни психози и нощни кошмари, затова минерала се поставя върху различните болни центрове. Минералите в розово стимулират организма да се справи със заболяванията в черният дроб и се поставя върху сърдечният енергиен център.

Черният пък спомага при стомашно- чревните заболявания, повишена кръвна захар и простудни заболявания и се поставя върху базисната чакра сутрин и вечер. Зеленият спомага за справяне със заболявания на кръвоносната система. Лепидолитът е камъкът на творческите натури.

Камъкът стимулира духовното развитие на стопанинът си и го настройва на философско мислене, като спомага да избягва стресовите ситуации. Специалистите твърдят, че този минерал трябва да се носи както от жени, така и от момичетата, той им помага да бъдат верни, отзивчиви да водят добре домакинството.

Ако камъкът си промени цветът , то той може да се постави във вода за няколко минути и след това се оставя да изсъхне.



------------------------------- © 2010, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved!
споделяне в социални мрежи