Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

събота, 6 март 2010 г.

ГАЛЕРИЯ 3 - ЛЕЧЕБНИ БРОЕНИЦИ
Ето няколко безценни съвета:
При тегленето с палеца и с показалеца, по този начин се облекчава главоболието, изравнява се затрудненото дишане, стимулират се стомахът и задстомашната жлеза.
При работа със средният пръст, се тушира гневът или депресията, подобрява се работата на червата. Пречистват се бъбреците, жлъчката и черният дроб.

При премятане с палец и безименния пръст, повишава се устойчивостта на организма към магнитни бури и промени в налягането. Подобрява се работата на белите дробове и горните дихателни пътища

Прехвърлянето на зърната на броеницата с палеца и кутрето, способства за подобряване на сърдечната дейност.

В случай, че броеницата е поставена в свит юмрук, се въздейства на нервните окончания на дланта, и това ще нормализира работата на всички вътрешни органи.
Два други често използвани камъка са сердолик и кехлибар. Те, напротив, носят в себе си янска, активна енергия, която щедро се дарява на уморения човек. Много са ги ценели монасите - те им помагали да останат бодри по време на нощните молитвени бдения.
В книгата “ За четките” в превод от руски за броениците се дава духовно прозрение:
Молитвената броеница представлява кожена (а по-късно парцалена или дерматинова) “плитка”, чиито съединени краища означават както духовното възхождане, така и затворен кръг, т.е. вечната и несекваща молитва.
Направата на броеницата отговаря на практическите нужди при богослужението (напр. 40 или 12-кратното произнасяне на молитвата), но тя има и символично значение. Така, например, стоте “пеперуди” са обикновените нива.
Освен това се набелязват още три в началото, три в края и три “велики” в средата и всички те означават деветте ангелски сана. Началото и краят на броеницата символизират небето и земята. А “великите” нива я разделят на 4 неравни части: между “земята” и първото “велико” ниво има 12, които означават 12-те апостола.
Между първото и второто “велики” нива има 40, които означават 40-дневния пост на Христос. До третото “велико” ниво пък има 33, означаващи броя на годините земен живот на Христос. 17-те нива между третото “велико” и “небето” символизират 17-те старозаветни пророчества за Христос.
Там, където се съединяват краищата на броеницата, се прикрепят четири пискюлчета, обшити с кантове и понякога украсени с мъниста. Те символизират четиримата евангелисти, а кантовете – евангелското учение.
Седемте подвижни правоъгълни части, нанизани на броеницата, означават седемте църковни тайнства. Но също така и седемте й пълни отброявания, с които се опрощават греховете. В съвременните изработки тези части имат единствено символично, но не и практическо значение, тъй като плътно пришитите едно до друго пиксюлчета не позволяват раздвижването им.

Освен традиционната броеница – със 109 нива, се среща и т.нар. броеница на дева Мария, чиито нива са 150 на брой. Тя е късно явление и е изработена по образец на католическия розариум. Броеницата също така ни припомня и притчата на Исус за сеяча (Мaт. 13: 3-9).
Растението, което е засадено върху камениста почва, или което няма корен, или което увяхва от горещините, може да се сравни с неразумната молитва.
А правилната молитва (т.е. постоянната Иисусова молитва) – със стократното плододаване. И наистина стоте възела на броеницата ни намекват, че ако положим усилие при молитвата, ще бъдем възнаградени стократно.

Пискюлчета, т.нар. “воскрилие”**, от броеницата са били част от дрехите на иудеите, като са им напомняли за задължителното изпълняване на заповедите. Безусловно това се отнася и за нас: молитвата ще е действена единствено тогава, когато я изричаме истински.
Но пискюлът асоциира и с ризата на Спасителя. ...
Докоснала се кръвоточивата жена до ризата на Христос и се излекувала (Мат. 9:21-22).

Броениците са повече от необходими, те осезателно влияят върху аурата ни, биополето и чакрите. Но въпросът е от какъв материал са изработени. Кехлибарените броеници са класическият вариант.

Има обаче абсолютата необходимост да знаете, от какъв минерал да бъде вашата броеница, как да прехвърляте топчетата, кога в какъв период от време.
Когато не работите с нея, то я поставете на лявата си китка прихващайки долната й част с пръстите си. Всеки от вас желаещ да има съдбовната си броеница нека ме потърси на посочените мобилни номера. 0897 339585 и 0887 392139

Материалът е публикуван във в-к “ Психо “, фотоси: www.broenici.hit.bg/

---------------------------------------
© 2010, Красимир Куртев - автор, All rights reserved!