Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

събота, 6 март 2010 г.

ЛЕЧЕБНИ БРОЕНИЦИ-lechebni-broenitzi




Дали е случайно тогава, че санскритското название на сборниците от легенди за предишни рождения на Буддха — джатакамала — се приближава по звучене до санскритската дума за молитвена броеница — джапамала. «

Фирмата GO GREECE! Дава светлина за броениците катоописва следното:
Арис Евангелиос от Нафплион, собственик на единствения музей на броениците в света, се отнася към своята колекция така, както подобава на истинско дете на нацията, измислила думата “демокрация”.


Той събира не само гръцките броеници “комболи”. Не. Сред хилядата експоната от всевъзможни материали – всякакви видове кехлибар, черен и червен корал, слонова и обикновена кост, рог, абанос – ще откриете молитвени нанизи за будисти, хиндуисти, мюсюлмани, християни.


Те са създадени между 1700 и 1950 г. Арис и съпругата му започнали да ги колекционират през 1958 г., а музеят (www.komboloi.gr) се появил в една къща от ХVIII в. в старата част на Нафплион през 1998 г.
Католиците си помагат с броеници, за да не забравят колко пъти са казали “Отче наш” и “Аве Мария”, мюсюлманите – за да отбелязват бройката на повтарящите се изречения в прослава на Аллах, а хиндуистите и будистите – когато произнасят мантрите си.


Гърците обаче потракват със своите комболи не от религиозни чувства. Така тушират стреса и негативните си емоции.


Да въртиш броеница не е проста работа. Има поне няколко начина да го правиш, които зависят от собствената ти индивидуалност и от по-обективни фактори.
Когато човек се намира навън например, може да трака по-силно със зърната, но когато е в закрито помещение трябва да се съобрази с останалите – и да намали децибелите.


Купуването на броеница крие известни рискове. Могат да ви продадат великолепен кехлибар… от пластмаса. В случай, че се съмнявате, поднесете броеницата на пламъка на клечка кибрит. Пластмасовите зърна ще се разтопят. Кехлибарените ще изгорят.
Днес броениците, без да изгубят своето първоначално предназначение, се представят пред нас в ново качество.


Според лекарите обикновеното премятане на мънистата позволява на човек да се съсредоточи, да приведе в ред своята нервна система и дори има оздравителен ефект.
Нервните окончания на върховете на пръстите непосредствено се съотнасят с мозъчните центрове. При това върху тях има биологичноактивни точки, свързани чрез енергетични канали с различни органи.


Изследванията показват, че с помощта на броеница може да се преодолеят различни видове заболявания.
При премятането на зърната по-добре се възприема различна информация, особено ако тя трябва да се запомни в строга последователност. Броеницата може да помогне да се извлече заложена в тайниците на паметта ни информация.

Материалът е публикуван във в-к “ Психо “

---------------------------------------
© 2010, Красимир Куртев - автор, All rights reserved!