Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

вторник, 5 август 2014 г.

ВЕЗНИ – ЗОДИАКАЛНИ КАМЪНИ




22 Септември  до 22 Октомври
Аметрин
Аквамарин
Авантюрин
Хелиотроп
Сапфир
Хризолит
Изумруд
Турмалин (зелен)
Херкимер
Конзит
Лазурит
Лепидолит
Лунен камък
Оливин
Пренит
Серпентин
Слънчев камък
Стрелите на Амур

В таблицата  са посочени  кристалите за астрологическия знак на Везни.  В колона трета ще откриете мистичните за зодия Везни камъни, за защита при евентуални  недоброжелатели. В колона две са поставени вашите камъни за лични взаимоотношения, а колона едно са важните за везните камъни в съдбовен и кармичен план.

Везни - с присъщото си чувство за справедливост ще намерите най-правилното решение, без ни най-малко да се повлияете от чувствата си. Вашият камък е аметрин.

Аметрин

Аметринът е камък на мира и равновесието. Съществува легенда, че шаманите на древните индианци с помощта на този минерал спирали войните между племената и кръвните вражди, успявали да умилостивят ядосаните богове. През Средновековието царедворците използвали аметрина за омилостивяване на висшестоящите лица. Алхимиците и маговете, задължително носели със себе си кристали на аметрин, за да омилостивят неземното същество и да го склонят да разкрие свещени тайни или за да привлекат свръхестествената му помощ.

С помощта на този камък могат да се развият необикновени способности, като например, да станете ясновидец. Смята се, че ако през нощта до леглото си поставите аметрин, той ще ви донесе пророчески сън. Но, преди това трябва да го настроите за връзка с астралния свят, като при пълнолуние бъде изложен на лунна светлина.


------------------------------- © 2010, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved!
споделяне в социални мрежи