Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

неделя, 8 юни 2014 г.

СЪРЦЕТО - САКРАЛНА СХЕМА НА СЪТВОРЕНИЕТО-syrceto-sakralna-forma-na-sytvorenieto

"Сърцето е комплексна електромагнитна система, която с всеки свой удар произвежда достатъчно количество енергия, за да захрани малка електрическа крушка. Амплитудата му е от 40 до 60 пъти по-голяма от тази на мозъчните вълни. Полето създавано от тази енергия , се простира на около 3,5 - 4 метра извън тялото ни, като най-мощната част от спектъра се намира в границите на първия метър.

Изследванията са доказали, че една единствена клетка, взета от сърцето, притежава вградена памет, която й позволява да продължава да бие дори когато е отделена от нервната система. С течение на времето, разбира се, тя ще започне да се забавя и накрая ще умре. Но ако вземем две клетки, които са започнали да се забавят и ги съберем заедно, на някакъв етап те ще се свържат по енергиен път и постепенно и двете ще възстановят нормалното си състояние.

Щом болна клетка в лабораторни условия реагира по този начин, демонстрирайки целебната мощ на връзката, то представете си тогава какъв потенциал притежават двама души с отворени сърца един към друг.

При друг експеримент забавящата се клетка била доближена до здрава такава. В рамките само на няколко минути здравата клетка възстановила състоянието на болната, след което и двете започнали да бият в такт една с друга.

Тази сила на сърдечните клетки да се лекуват взаимно се базира на принципа на съгласуваността - всяка отделна клетка съдържа спомена за единството.

По този начин великите лечители излъчват толкова силна хармония и съгласуваност, че всеки, който се озове в тяхното обкръжение, по естествен път се хармонизира със състоянието на единство и здравето на лечителя.

Вече е доказано, че електромагнитната енергия на сърцето приема формата на торус - цветно легло (тороидална форма). В геометричен план торусът се създава посредством въртене на множество кръгове около една обща тангента, чийто център обхваща всички въртящи се кръгове. Съществуват три основни форми на торуса, от които най-често срещаната е тубуларният торус.

Галактическия център , в който в момента сме изравнени, е на практика черна дупка с формата на торус, така както нашето сърце е торус.

Навлизайки все по-дълбоко в природата на торуса, установяваме, че той има една уникална функция - трансформатор, който е заложен в сакралната схема на Сътворението, и като такъв спомага за превръщането на духа в материя и на разграждането на материята обратно в дух.

Щом веднъж енергията е генерирана и пусната в действие, торусът се самозарежда, което ще рече, че сам поддържа инерцията си. Какво знаем за енергийния поток на торуса, който подпомага това само зареждане? Потокът се поддържа в непрестанно движение от разумното равновесие между силите на привличане и отблъскване, защото тези две сили неизменно работят заедно. Те действат като две колони или енергиите на ида и пингала, поддържащи централния поток. Енергията преминава през центъра на торуса като водовъртеж, променяйки честотите от едно ниво на друго. Тази сърцевина представлява единението между двете противодействуващи си сили сушумна, което функционира като тунел във времето или проход към необятното.

Потокът в сърцето на торуса е двупосочен - влиза и излиза и от върха и от дъното, с което ни напомня, че дух и материя, небе и земя са равнозначно значими и взаимозависими. "Каквото долу, такова и горе; каквото горе, такова и долу."

Там където има торус, има и моментална връзка с единния пулс на първоизточника!

Примери за тороидалната форма:
- Атомът: Движенията на частиците вътре в атома са в тороидална посока.
- ДНК: Двойната спирала действа като торус, трасформирайки енергия и информация към и от самата ДНК.
- Чакрата: Центърът на всеки торус е водовъртеж, свързващ завихрените фунии, които излизат от предната и задната част на чакрата. Същата форма би могла да се опише и като потир с два отвора, през които енергията влиза и излиза.
- Електромагнитното поле на тялото: Енергията се влива и излива от и към коронната и основната (коренната) чакра и централната ос на тази система е гръбначният стълб.
- Дървото на живота: Корените и клоните съществуват на двата противоположни края на оста.
- Земята: Коланите Ван Алън се състоят от магнетизирани частици с изключително висок енергиен заряд, ориентирани по оста север-юг.
- Свещените места и житните кръгове: Мегалитните комплекси до един са обградени от ровове.Тази табуларна конструкция и спираловидната форма, създавана от самите камъни, образуват торус, предназначен да фокусира и трансформира архетипната енергия, която навлиза в мястото по време на ключови астрономични събития. От там тази енергия се разпространява по енергийната мрежа на Земята, за да въздейства върху съзнанието на хората.
- Дъгата: Този естествен торус прелива в себе си седем различни светлинни честоти.
- Слънцето: Енергийното му поле е тороидално.
- Галактическия център
- Центърът на Вселената"


При друг експеримент забавящата се клетка била доближена до здрава такава.В рамките само на няколко минути здравата клетка възстановила състоянието на болната, след което и двете започнали да бият в такт една с друга.Тази сила на сърдечните клетки да се лекуват взаимно се базира на принципа на съгласуваността - всяка отделна клетка съдържа спомена за единството. По този начин великите лечители излъчват толкова силна хармония и съгласуваност, че всеки, който се озове в тяхното обкръжение, по естествен път се хармонизира със състоянието на единство и здравето на лечителя.

Щом здравата клетка "лекува" болната, възможно ли е този принцип на съгласуваността да действа и в обратна посока - болната клетка да "зарази" здравата? В цитата се казва, че лечителите излъчват хармония и съгласуваност и така клетките в тяхното обкръжение се хармонизират. Но ако обкръжението ни не е толкова хармонично е възможно и обратното, т.е. разболяване, как мислите?

От "Завръщането на Богинята Майка" от Кристин Пейдж------------------------------- © 2010, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved! бутон за споделяне