Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

събота, 28 юни 2014 г.

ДУШАТА НА КРИСТАЛА-dushata-na-kristala



Надявам се да ви допадне тази публикация. Благодаря, че поставихте "харесвам"!

„И КАМЪКЪТ ИМА ДУША...“



„Камъкът естествено подпираше водата и помагаше на тази прекрасна природна миниатюра да радва поспрелите се край нея. После неразумна човешка ръка изтръгна камъка от мястото му, за миг водата изтече и цялата хубост на природата се наруши – красивото кътче заприлича на зейнала рана...“ – инж. Иван Тодоров  


Поради своята вътрешна съвършена симетрия кристалите са въплъщение на хармония и равновесие. Те са еталон за тази уравновесеност, към която Човек цял живот се стреми.Съчетанието на съвършена форма и силната енергия, скрита в тях, ги прави отлично средство за само лечение. Монокристалите от планински кварц са едни от най-силните генератори на енергия. С планински кристал, единичен или друза, можем да зареждаме и да чистим енергийните полета на човека.

Този най-чист и прозрачен кристал от кварцовата група има мощно взаимодействие с човешкото биополе. Затова най-добре е да изберете своя кристал интуитивно, да почувствате вътрешно кой кристал точно ви привлича. При избора на планински кристал вие трябва да усетите хладината, която идва от него. Ако тя липсва, това може да е признак, че камъкът е синтетичен, не е истински. Оставете интуицията да ви води при избора и със сигурност няма да сгрешите. Затворете очи и се опитайте да си представите идеалния за вас кристал от групата, която се намира пред вас. След това отворете очи и погледът ви ще се спре сам на най-подходящия.

Монокристалите с един връх са прекрасни енергийни генератори. Излъчваният лъч през техния пирамидален връх ще ви помогне да наситите даден орган или част от вашето тяло с необходимата енергия. Кръговите движения по посока на часовниковата стрелка с кристал, насочен към тялото, зареждат с енергия. Кръговите движения обратно на часовниковата стрелка успокояват напрежението и премахват огнищата на възпаление. Тройка планински монокристали могат да ви помогнат да постигнете цялостен баланс на енергиите в тялото и да хармонизирате всички чакри. Легнете, поставете един от трите кристала с върха към центъра на главата си (7-ма чакра), и два – насочени с върховете към центъра на стъпалата. Останете така 20 – 30 минути – ще почувствате приятен прилив на сили и вътрешно спокойствие. Ще ви напуснат напрежението, болката и умората.

Двустранно растящите кристали въплъщават единството на противоположностите. Те са идеални за общо балансиране на енергиите Ин и Ян във вашето тяло. Те едновременно излъчват целебна енергия и поглъщат отработената, отрицателна енергия. При медитацията тези кристали символизират равновесието на духа, душата и материята. С тяхна помощ могат да се извършват астрални „операции” за отстраняване на енергийни прикачвания и ларви в аурата и етерното тяло на Човека.

Друзите имат мощен колективен разум и енергия. Те са прекрасни за медитация и дистанционно лечение. В такава кристална група вие можете да запишете мисловна лечебна програма, която в течение на месеци, дори години ще ви помага да поддържате своето здраве в добро състояние.

Друзите от планински кристал и полиметални примеси – пирит, галенит, сфалерит и др., са идеални хармонизатори на енергиите в кътчетата на вашето богатство и бизнес. Те умножават светлината в целия й спектър на цветовете и привличат енергията на парите и материалния просперитет. Традиционното китайско изкуство за хармонизиране на дома Фън Шуй широко използва кристалите за „лечение” на липсващи сектори в жилището и за увеличаване на потока на положителната, Ци енергия. Ако имате такава друза на работното си място, при вас неусетно ще дойдат вдъхновението и благополучието.

С планински кристал, единичен или друза, вие можете да заредите водата, която пиете. Поставете добре измития предварително кристал в кана с вода за 10 – 12 часа и след това пийте от тази вода по 3 – 4 чаши на ден. Хомеопатичният силиций, който се отделя във водата, и нейната симетрична структура, получена от взаимодействието с кристала, ще ви помогнат да балансирате процесите на усвояване на енергия и хранителни вещества в организма. „Там, където има силиций, има живот”, гласи един от петте закона за живота на биологичните системи на Вернадский. Затова кристалите от силициевата група, сред които планинският кристал е безспорен фаворит, са добри приятели и помощници на човека от незапомнени времена.

Има моменти, когато енергийното поле на кристалите е в пряк контакт с вашето тяло, космическата енергия навлиза през кристала във вашите енергийни тела и ви изпълва. Това от своя страна изчиства всякакви блокажи и енергийно замърсяване. По време на лечебния процес може да усетите, спонтанни тласъци или подръпвания, когато има енергийни промени. Части от тялото ви могат да изтръпнат, да почувствате топлина или хлад. Може дори да получите ясен образ на енергийните движения. При всеки човек усещанията са индивидуални. След всяка процедурата е необходимо да почистите вашите минерали и кристали.

Предпазвайки човека от негативни енергии, кристалите често поемат върху себе си прекомерно натоварване. Виждал съм помътнели и спукани кристали, ударени сякаш с тежък чук. Ако нещо подобно се случи с вашия кристал, благодарете му с уважение, че ви е спасил от неприятности и го върнете обратно в природата в течаща вода. Добре е да почиствате кристалите около вас поне веднъж месечно, като ги поставяте за няколко часа върху морска сол и след това ги оставяте „да се изкъпят” обилно на течаща вода. Зареждайте кристалите поне веднъж седмично на пряка слънчева светлина, така те ще ви служат вярно дълги, дълги години. Помнете, че всичко в Природата е живо и разумно. Затова общувайте с вашите кристали като разум с разум. Ще останете приятно изненадани!


------------------------------- © 2010, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved!
споделяне в социални мрежи