Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

събота, 12 април 2014 г.

ОВЕН - ЗДРАВОСЛОВЕН ХОРОСКОП oven-zodiya



Овен (21.III-20.IV)  
                       
Управляваща планета Марс. Противоположен знак Везни. Елемент Огън. Качество кардинален.
Под влиянието на Овен в медицинската астрология са: главата, лицето, мозъка, горната челюст, очите. Болести - възпаление на синусите, главоболие, хронична хрема, треска, очни болести. Потребност от храна, съдържаща калиев фосфат, който се намира в растения като: горчица, алое, чесън. Необходимост от витамини - А, В1, С. Метал желязо. Трябва да включва в диетата си - цвекло, моркови, спанак, фурми, орехи. Трябва да развива търпение и умереност. Да избягва преразход на жизнена енергия, упорство и алкохол.

Слънцето стъпва в съзвездието на Овен в деня на пролетното равноденствие. Започва астрологичната година. През това време цялата природа на Северното полукълбо се стреми към буйна активност. Това е вълшебно време на цъфтеж и чуруликане на птички. Сигурно затова, древните китайци са считали, че съзвездие Овен е достигнало центъра на небето в деня на сътворението. С първия си дъх хората, родени под знака на Овен, са вдишали жажда за творческа активност, която не ги изоставя никога. Въпреки динамизма и смелостта на характера, енергията на Овена не е безкрайна. Съществува склонност към надценяване и пренапрежение на силите.

Най-активната част на Овен - мозъка, може да издържи голямо натоварване с планове и мероприятия. Ентусиазмът и стремежа към първенство понякога водят до неразумен разход на енергийните резерви.
Слънце в Овен е най-силно и може да се противопостави на болести и недъзи. Много рядко се срещат инвалиди, носители на този знак. Ако това се случи, то Слънцето е в много лоши аспекти с други планети. Волята за преодоляване на трудностите и болестта, съчетана с горещо желание за активна дейност, се оказват по-силни от заболяването.

Презрението към недъзите има и отрицателна страна. Понякога Овенът се връща към усилени занимания, когато трябва да полежи в леглото си.
Всички, родени под този знак, трябва да избягват напрежение на очите, по-често да ходят на зъболекар, особено, когато проблема е в горната челюст, да избягват споровете, умственото напрежение и физическата разправа /за по-неразвитите представители на знака/. Овните са предразположени към пристъпи на главоболие, мигрена, настинки, треска, кожни заболявания, нарушения на паметта, невралгия на главата и лицето, световъртеж и нервно изтощение. Биха могли да избегнат тези страдания с режим, дисциплина и диета. С годините Овните трябва да си намерят някакво увлечение, което да им помага да избегнат подтиснато състояние на духа. 

Това е един интелектуален знак и за него съществуват много занимания - четене, клубна дейност, творчество и някакъв вид изкуство. Всички занимания са необходими, за да може времето да бъде заето и да влязат в употреба качествата на знака.
Хората от този знак могат да бъдат подложени на нещастни случаи и затова трябва да избягват остри предмети, оръжие и внимателно да шофират. Главните качества на Овните - смелост, склонност към риск, своенравие, оптимизъм, самоувереност, лесна възбудимост, предприемчивост, рязкост, идеализъм, великодушие, а понякога и безумна храброст, ги кара да горят, а не да тлеят. Характерният Овен е слаб, сух, с горещ поглед.

ДИЕТА. Овните като правило са непретенциозни и безразлични към това, какво ядат. Не може да се каже, че не получават удоволствие от добрата храна, особено в компанията на хора, родени под хармонични с тях знаци - Близнаци, Лъвове, Стрелци и Водолеи. Като домакин Овенът е много гостоприемен, старае се да угощава гостите си с екзотични блюда и превъзходно вино. Когато е сам, което той не обича, или е в семейството си, не се интересува от кулинарната обработка.

За Овните е желателно в последните години от живота си да намалят количеството на приеманата храна във връзка с намалената вече активност. Трябва да избягват тлъста храна, която предизвиква атеросклероза. Овните са склонни към инсулти, парализа, предизвикани от стеснение и запушване на кръвоносната система в мозъка.
Макар и за Овните да не са свойствени храносмилателните разстройства, все пак е възможен дефицит на калиев фосфат, който позволява да се възстановяват клетките на мозъка и нервната тъкан, а също и умствената енергия, която те така разточително изразходват. Недостигът на това вещество предизвиква избухливост, главоболие, спазми на нервните окончания и общо изтощение. 

За щастие калиевия фосфат се намира в състава на обикновената храна - цвекло, салати, цветно зеле, спанак, лук, моркови, краставички, фурми, ябълки, орехи и лимони.
В диетата трябва да има достатъчно органично желязо и строителя на мускулите - протеин. Те се съдържат в постното месо и бобовите култури. Растенията, които най-хармонизират на този знак са - алое, дафинов лист /лаврово дърво/, грозде, червени чушки, хрян.

ДИХАТЕЛНИ УПРАЖНЕНИЯ. За поддържане равновесието и функционирането на организма не по-малък фактор от диетата се явява енергията, която влиза в организма чрез дишането и се нарича прана. Според индийски изследвания, праната това е явната или неявната енергия от Космоса, достигаща Земята като седемлъчното излъчване на Слънцето, оживяваща милиони клетки на тялото ни и зареждаща ги с жизнена енергия.

Дихателните упражнения са длъжни не само да увеличават кислорода в кръвта, но са и цел на гимнастическите упражнения с дълбоко дишане на Западната култура. Главната цел е да се поглъща и разпределя по всички точки на тялото енергията на слънчевото дишане. Всеки знак има свое упражнение, с помощта на което, ако го прави ежедневно и в нужното време, в белите дробове на човек постъпва достатъчно прана.

За Овните се препоръчва времето между 9 и 11 часа сутрин. Мястото на провеждане е на улицата в слънчев ден или в добре проветрена стая. Продължителността е 5 минути. Седнали или прави, но така, че плещите да са изпънати назад. Прав гръб. Мислено трябва да се отпуснете, да изгоните от главата си и от съзнанието си житейските грижи, които ви държат в напрежение. Бавно вдишайте, броейки до седем. Пауза - броейки едно. Бавно издишайте броейки до седем. Повторете го осем пъти.

Следваща фаза. Свийте устните като че ли ще свирите с уста. Протегнете езика между зъбите и устните. Запушете ноздрите с палеца и показалеца на дясната ръка, бавно вдишайте през тясното отвърстие между езика и основата му, бройте до седем. Задръжте дъха си , броейки едно, след това бавно издишайте през ноздрите и бройте до седем. Повторете шестнадесет пъти.

------------------------------- © 2010, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved!
бутон за споделяне