Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

вторник, 15 април 2014 г.

АКВАМАРИН ЛЕГЕНДИ akvamari-legendi



В древността аквамаринът е смятан за един от най-мощните магически камъни. През Средновековието аквамаринът е камъкът, с който са украсявани статуите на Дева Мария. По това време се приема като символ на целомъдрието. То й е изразител на неопетнената любов. Във Франция новобрачните двойки си разменяли пръстени с аквамарин, като вярвали, че така ще имат дълъг и щастлив семеен живот, камъкът е трябвало да е обкован със сребро.
  
Използван е при изработка на амулети охлаждащи буйни и пагубни страсти, за по-добро разбиране смисъла на събитията в живота, носи успокоение и емоционално разбиране на заобикалящия ни свят. Учи човек да насочи енергията си дори и на най-примитивни желания към нещо добро и съзидателно. Вярва се, че аквамаринът коригира мислите и поведението на собственика си. Облекчава семейни проблеми, помага за изглаждане на отношенията между брачни партньори и осигурява дълъг и щастлив брак. Събужда отново любовта при дългогодишните двойки. В света много хора избират да подарят точно този камък на брачния партньор.

Аквамаринът спомага за създаване на нови приятелства. Също така дава смелост и усилва волята. Предпазва от измами. Отличен камък за медитация. Помага също при отказване от зависимости - алкохол, тютюн и др. Помага на сърцето да се освободи от страхове, обиди и прави човек по-склонен да прощава.

Според древно предание, ако камъкът започне да изглежда по-мътен и зеленикав то предвещава буря или собственика му е в лошо настроение.

Аквамаринът е много подходящ като амулет за моряци, хора пътуващи често и такива занимаващи се с наука. Не е подходящ за хора склонни към лъжа и измама.

В литотерапията аквамарина се използва за подобряване на имунитета, стабилизира нервната система, лекува кожата, щитовидната жлеза, облекчава главоболие, безсъние и ирационални страхове.

 

 



------------------------------- © 2010, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved!
бутон за споделяне