Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

четвъртък, 10 февруари 2011 г.

Балтийски Кехлибар - алтернативна медицина


Кехлибарът е толкова стар, колкото самото време, датиращ от милиони години. И все пак, все още вярват в днес и се използва за великолепната си лечебната сила за лечение на болки в ставите, артритни заболявания, а дори и начални болката на децата. Балтийският кехлибар се използва и в козметичната индустрия и в други области.

В продължение на много векове, тъй като на времето, хората са използвали глави на природата за традиционната медицина. Какво е понякога по-нататък алтернативна медицина всъщност е един от стълбовете медицина в много части на света днес. Тъй като все повече и повече хора са като достига за естественото лечение и облекчаване на болката, има едно лекарство, което е често срещано явление днес и е издържал проверката на времето - Физически Балтийски Кехлибар. И има защо. Физически Балтийско Амбър е уникални свойства за разлика от всички други кехлибар в света. Известни Хипократ (460-377 г. пр.н.е.), баща на медицината, в творбите си, описани лечебни свойства и методи за прилагане на Балтийско кехлибар, че късно са били използвани от учените до Средновековието. В древен Рим кехлибар Балтийско е била използвана като лекарство и като защита срещу различни заболявания. Calistratus известен лекар от онова време, пише, че кехлибар предпазва от лудост, прах от кехлибар смесени с мед лекува гърлото, ушите и очни заболявания и се приема с вода лекува заболявания на стомаха. Плиний Млади отбелязва, че в Рим селянки носят в тъмното медальони от кехлибар не само като украшения, но и като средство за защита ", увеличени лимфни възли и болки в гърлото и небцето." Персийски учен Ибн Сина (Авицена), наречена кехлибар лек за много заболявания. Имаше вяра в източните страни, които кехлибар дим укрепва човешкия дух и дава кураж.

В азиатските страни "кехлибар сироп", смес от кехлибарена киселина и опиум, бе използван като успокоително и спазмалитик.

През Средновековието кехлибарени броеници от Балтийско дори са били износени за лечение на жълтеница. Вярвало се е, че магията сила на този жълт камък може да поеме нездравословни страхливост на кожата и слабост на организма. Условия рициново succini (кехлибарени нефт), Balsamum succini (кехлибар балсам), Extractum succini (кехлибар екстракт) често са използвани в рецепти и архивите на алхимиците от онова време.

В миналото литовски племена наети като тамян за да прогонят злите духове от мъртвите и ще помогне за пътуване за доброто душата.

Новородените са били опушвани, така че те биха могли да растат по-бързо, на младоженците - че те могат да живеят щастливо и тези, които отиват на война, така че да може да се върне с плячката от победата. Преди Втората световна война кехлибар се е използвал за лечение на различни заболявания, например тинктура от парчета от кехлибар и водка е смятало за увеличаване на сексуалната активност на мъжете.

В Литва, в царска Русия, детегледачките е са носели носят тъмни кехлибарени топчета, за да предпазят себе си и бебетата от болести. Преди Втората световна война, особено в Германия, мъниста Балтийски кехлибар са били поставяни в устната кухина на бебетата, за да израстването на зъбите да бъде по-малко болезнено и зъбите стават по-силни.

Исторически, терапии за лечение и облекчаване на болката са направени само от естествената среда, като минерали, растения, плодове и животни. Общо убеждение е, че колкото повече съставки в медицината, толкова по-силно лекарство стана и по-силни резултати.

Интересно да се отбележи, че Николай Коперник документирано, е дал формули за медицината включени 22-те специални съставки --- и един от тях е Балтийско кехлибар.

Но какво е това, че притежава кехлибар, че направи уникален принос за здравето от началото на записани време? Толкова е просто, всъщност. Това е вещество, - или съставка - нарича янтарна киселина. Мощен антиоксидант против, че помага в борбата с токсични свободни радикали и смущения на сърдечния ритъм, янтарна киселина. Доказано е, че за стимулиране на невронни системата за възстановяване и засилване на имунната система, както и да компенсират за източване на енергия в тялото и мозъка, като повишава информираността, концентрация и рефлекси, както и намаляване на стреса. Балтийско кехлибар съдържа 3-8% от янтарна киселина, научно разгледани лекарствено вещество се използва в съвременната медицина. В най-високото съдържание на киселина се намира в кехлибар кора - външен слой от камък.

Има много неща, документация относно силата на янтарна киселина. Алберт Велики, роден през 1193, които по-късно става Доминиканската монах, наречен Физически Балтийско Амбър "Succinium" и заяви, че това е най-ефикасно лекарство от времето, последвана от други вещества, като ocastoreum, тумори, камфор, Тартар, и Aurum. Хората от това време също кехлибар тинктура от бира, вино и вода и заяви, ефикасна срещу всичко, от болки в стомаха на ревматизъм. Последните научни изследвания също доказват, че янтарна киселина има много положително влияние върху човешкия организъм. То укрепва организма, подобрява имунитета, по време на свързани с енергопотреблението, процеси и баланса на киселини. Янтарна киселина е анализирана от пионерите на съвременната бактериология, носител на Нобелова награда Робърт Kock (1886), който потвърди своето положително влияние и открих, че не съществува риск от натрупване на излишъци от размера на янтарна киселина в организма на човека, дори и след въвеждане на значителни количества в тялото.

В днешно време ден, десетки ефективни лекарства, които съдържат янтарна киселина са били произведени и патентовани, особено в САЩ и Русия. От особено значение са фармацевтични предотвратяване на стареенето на човешките клетки, които използват янтарна киселина, както е инхибитор (агент забавя или напълно спиране на загубата на) на potassim йони и антиоксидант. Затова киселина може да се нарече научно описани, модерни еликсир на младостта. Янтарна киселина е и ценен продукт, за спортистите.

Той не е стимулант подобряване на усилията, които някой е на една основа случай, а по-скоро стимулатор на балансиран, подробен развитие. Д-р Veniamin Khazanov на Института на RAS "по фармакология в Томск Научния център пише:" За хора на възраст, янтарна киселина доказа, че е необходимо е да възстановява енергийния баланс на клетъчно ниво, което често е разстроен като. годините минават, и помага на пациента да си възвърне младостта на енергия. " Той казва също, че е доказала равно или по-добре от много търговски наркотици и е значително по-скъпо. Освен това, научните изследвания в университета в Хамбург, Германия потвърждава безопасни и положителните ефекти от янтарна и фумарова киселини в клетъчния метаболизъм.

Янтарна киселина се намира в много съвременни инсталации и е често срещано и необходими хранителни съставки. Все пак, недостатъците на янтарна киселина са чести, тъй като рядко се срещат в природата. Дори и недозрели къпини и стъблото на ревен, които са най-богатите в киселина, съдържа хиляди пъти по-малко от киселината от Балтийско кехлибар кехлибар. Succinates (най-често калциев сукцинат, сукцинат калий, натрий и сукцинат,), която отлично се стимулира развитието и правилното функциониране на човешкия организъм, се използват за медицински цели. Succinates са много ефективни след дълготрайни заболявания и травми. Те дават възможност за pacient да си възвърне имунитет към заболяването, както и интелектуалната фитнес пълна със способността да се концентрирате. Амбър масло е друг универсална лекарство признати за много ефективни, особено за всички ревматични заболявания. Джакомо Fantuzzi така съобщени от 1652 си пътуване:

... Много ценен, силен, остър и дебел масло се произвежда от кехлибар. Маслото има хиляди полезни свойства, както е посочено във формулата имам в Гданск, където процесът е разработена до съвършенство, и масло от бял кехлибар се смята за най-добрите и най-скъпата ... "

Амбър масло прониква в кожата много бързо, проникваща дълбоко в тъканта и оказване на положително влияние, което води до въвеждането на по-голямата част от отрицателни йони. Той подобрява кръвообращението и облекчава мускулните болки. В резултат на влиянието на Източна медицина, кехлибар масло се използва за масаж. В този случай, както и неговата значителна бактерицидно и електростатични свойства играят най-полезна роля. Колофон е друг продукт от сухата дестилация на кехлибар. Той се използва за производството на висококачествени прониква и свързващи вещества, както и лакове, които в продължение на векове са били използвани за производството на струнни музикални инструменти. Амбър лечение, както е описано от руски лекари и учени:

за вътрешна употреба: прах и тинктура, както и янтарна киселина и succinates; свещички с мед; вдишване (дим от изгорени кехлибар);

за външна употреба: мехлеми, кехлибар масло, компреси и масажи с употребата на кехлибар на прах, масаж с полиран къс самородно злато, акупунктура с игли с кехлибар върхове, бани в кехлибар камъни при стайна температура и в температурата се увеличи до 37-38 градуса по Целзий, ходене боси върху слой от фин кехлибар, облечен в кехлибар бижута, амулети, огърлици и гривни.

Скорошни изследвания показват, че micronization на кехлибар подобрява усвояването му от стрес отслабва организма на съвременния човек. Неблагоприятните условия на околната среда, преобладаващи днес блокира естествения поток на енергия, свързани с процеси в клетките. Блокове засяга клетъчния метаболизъм и значително да отслабят имунната система, но естествената енергия на кехлибар е в състояние да стимулира подновяването му.

Това се потвърждава от изследване, проведено от Калининград базирани лекар, Николай Moshkov (2002). Той получава бързо и напълно ефективен терапевтичен резултат от триене много фин прах от чисто тонизиращи кехлибар в лошо места (главата, гръбначния стълб, щитовидната жлеза, гърдите, крайниците).

Заобиколени сме от всички видове електрически уреди: радиостанции, телевизори, микровълнови печки, косата и сушилни машини, самобръсначки, компютрите и мобилните телефони, които оказват влияние върху нашия организъм. Съвременни изследвания доказват, че можем да се защитим срещу негативното им влияние, като приятели с Балтийско кехлибар облечен кехлибар бижута, колиета, гривни, брошки, пръстени и висулки, или извършване на суров фигурка кехлибар или къс самородно злато в нашия джоб. Подгряване, кехлибар промени йонизация, се въздейства положително върху рамката на нашия ум и възстановяване на нарушените електростатично поле. Ще се радваме и пълни с енергия отново и ще привлечем късмет.

Балтийският кехлибар, кехлибар е естествен вкаменена смола. Първоначално трябва да са били използвани от централи, като антибиотик срещу вируси, разфасовки вещество изцеление или мазилка за раната превръзка. Неговата загадъчна, все още не напълно осъзнават, необичайни свойства винаги предизвиква любопитство и очарование упражняван върху хората. Те предизвикаха възхищение и уважение, но не и страх и ужас, както е случаят с някои скъпоценни камъни. Амбър вдъхновени магьосници, лекари, учени и артисти. Те биха могли да се види, че това е камък, който е жив, който постоянно се променя. Не много се е променило от тогава в това отношение.

Амбър се опитва да комуникира с нас, но ние все още не могат да го разберат и да откриете своите тайни. Ние дори не знае кои дърво, произведени тази фантастична смола 50 милиона години. Има вълшебна сила в Балтийско кехлибар (кехлибар). Това е изключително добра мощност, на стойност опознаване и тя е за нашата защита. . Текущи изследвания потвърждават това, което хората са усетили и са вярвали в продължение на векове. Има вълшебна сила в Балтийско кехлибар (кехлибар). Това е изключително добра мощност, на стойност опознаване и тя е за нашата защита.

Разбира се, това е много голяма допълнение към Балтийско Амбър физически лица, а за тези от нас, които са израснали с тази невероятна вкаменена смола от една вековна гора, ще се радваме да има кехлибарен в нашите обикновени ежедневието - за възможно, за да се лекува, възстановяване благосъстояние, а не облекчаване на болката и стреса. Той е приятел, от който не можем ад се лишим.

На повечето места са допуснати грешки в превода, но аз ви го предоставям едно към едно.

Източник: материалът е предоставен от amberartisans.com е за информация и образователни цели и не е заместител на медицинско лечение или диагноза.

http://www.ezominerali.com/index.php