Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

вторник, 1 юли 2014 г.

НЕ НИ ВЪРВИ, ЗАЩОТО… / ne-ni-vyrvi-zashtoto




Случвало ли ви се е, да имате чувство, че всичко с което се захванете стига до провал? Не постигате исканите резултати? Или някой ви е погледнал с лоши очи, или ви е урочасал? Както и да го наречем, опираме до онази досадна и натрапчива мисъл - нещата не вървят! Какво ли да направим за да се отървем от този житейски белег?

Ние сами предопределяме своя живот с отношението си, с енергията, която излъчваме. Както Земята има притегателна сила, така и човек има притегателна сила. Всеки човек има свое излъчване. Това вибрационно послание  се изпраща като информация и точно същата се връща. Така определяме съдбата си. Някои идват и казват:”Не ми върви”. За да не ти върви значи грешиш, страшно грешиш някъде. Направи анализ на твоите постъпки, погледни се, осъзнай се, ще намериш пречката където не ти върви.

Не може да си кълбо от лошотия, от завист, от алчност и всичко да ти върви нормално. Хората трябва да се променят,  Ако си добре днес, и утре ще бъдеш добре. И нека страха за утрешния ден да не плаши никой. Много хора се плашат от утрешния ден. Какво да се плашат, може да няма утрешен ден. Днешният е най-хубав, денят е Истината. Може да бъде неповторим – да  го няма в следващия миг. Човек не знае, какво го чака не утре, след една секунда. Всеки ден е уникален.


Животът се развива по свои закони и ние сме тези, които трябва да се приспособят към тях, вместо да очакваме, че законите на живота ще се променят заради нас.

Един от законите на живота гласи, че всичко започва с празнота. Но тя винаги се запълва. За да освободите място за нещо ново, трябва да се освободите от стари навици и лъжливи убеждения.

Друг закон е, че възможностите не се дават занапред. Те се проявяват след приемане на вътрешно решение. Важно е да се решите да направите първата крачка.

Законът за неутралното положение гласи, че за да промените посоката на живота си, трябва първо да спрете. Огледайте се добре и едва след това може да промените посоката си.

Законът за плащането гласи – плащаме както за действията си, така и за бездействието си. Обикновено бездействието ни излиза доста по-скъпо, а избягването на грешките не ни прави по-щастливи.

Ако не можете да вземете решение, това означава, че вече сте взели решение всичко да си върви по старому.

Законът за мисленето гласи, че мисълта е материална. Всичко, което мислим, за което мечтаем и от което се страхуваме, се появява в нашата реалност.

Законът за причината и следствието гласи, че всичко, което се случва в живота ни, е следствие на мислите и постъпките ни. Ако не ви върви, търсете причината само в себе си.

Законът за притеглянето гласи, че животът винаги ни отговаря с взаимност и оправдава очакванията ни. Обикновено получаваме това, което очакваме. Мисълта ни действа като магнит и привлича събитията.

Законът на огледалото – светът около нас работи като голямо огледало. Достатъчно е да се вгледате в това, което се случва около вас, за да разберете на какво трябва да се научите.

Светът е безразличен към отделния индивид. Всичко, което се случва около нас, е отражение на собствените ни мисли, чувства и постъпки.

Всеки един от нас има такива „черни“  периоди . При едни ще продължи  2 години , при други 6, така или иначе през този катарзис, ако осъзнаем законите те ще ни променят изцяло.



Какво гласи VI закон от Вселената - ПРИНЦИПЪТ НА ПРИЧИНАТА И СЛЕДСТВИЕТО
"Всяка Причина има свое Следствие; всяко Следствие има своя Причина; всяко нещо се случва в съответствие със Закона; Случайност не е нищо друго, освен името на Закона, който не е познат; съществуват много нива на причиняване, но нищо не се изплъзва от Закона." Кибалион

Този Принцип олицетворява факта, че съществува Причина за всяко Следствие и Следствие от всяка Причина. Той обяснява, че "всяко нещо се Случва в съответствие със Закона", че нищо никога не се случва "просто така", че не съществува такова нещо като Случайност; че макар и да съществуват различни нива на Причина и Следствие, по-горното доминира над по-долните нива и нищо никога не може да се изплъзне на Закона.
Херметиците познават изкуството и методите за издигане над обикновеното ниво на Причина и Следствие до известна степен и с помощта на ментално издигане до по-високо ниво те се превръщат в Причинители, вместо в Следствия. Обикновените хора са носени, подчинени на обстоятелствата; волята и желанията на другите са по-силни от тях. Наследственост, внушение и други външни причини ги движат като пешки върху шахматната дъска на Живота. Майсторите обаче, издигайки се до горното ниво, владеят своите настроения, характери, качества и способности, както и заобикалящата ги среда.
Те помагат да се играе играта на живота, вместо да бъдат играни и тласкани от чужда воля и от заобикалящата ги среда. използват принципа, вместо да бъдат негови инструменти. Майсторите се подчиняват на Причиняването на по-висшите нива, но помагат да се управлява на собственото им ниво. В това твърдение се съдържа концентрираното богатство на Херметичното познание - който може, да го прочете. - Автор: Тримата Посветени - Източник: "Кибалион", стр. 18-30

ИЗПОВЕД НА ЕДНА ЖЕНА

„Каквото и да направех все си навличах неприятности , животът ми се срина и загубих много неща ( за щастие, не и близки хора). Нямах обяснение докато не промених мирогледа си и той ми даде отговор , който да ме задоволи.
Лично аз считам , че всичко се дължи на кармата.Всеки има стари грехове за изкупуване , а какъв по-добър начин да се разкаеш, от душевната болка.Единственият начин да осъзнаем и изкупим грешките си е да ни се случат точно тези неща , който сме причинила на останалите.
Раждаме се с определена цел и уроци , които трябва да научим. Това за мен е логичен отговор и на въпросите ми защо едни се раждат сакати , а други не , защо едните са богати , а други не , защо някои са по-умни , други са по-красиви , трети по-щастливи ..Всичко за мен е карма .
Дай си време и бъди силна , за да се справиш по-лесно с проблемите си .Не съди и не упреквай , не си отмъщавай и не бъди тъжна - така ще си научиш урока по-бързо и всичко ще свърши.“

Може би отговорът „защо не ми върви?“ да го открием именно тук - II. ПРИНЦИПЪТ НА СЪОТВЕТСТВИЕТО
"Каквото горе, това и долу; каквото долу, това и горе."
Този Принцип олицетворява истината, че винаги съществува Съответствие между законите и явленията от различните нива на Съществуването и Живота. Старата Херметична аксиома, изложена в тези думи, е: "Каквото горе, това и долу; каквото долу, това и горе. "


Схващането на този Принцип дава на индивида средствата за решаване на множество неясни парадокси и скрити тайни на Природата. Съществуват нива, които са извън възможностите на нашето разбиране, но когато приложим Принципа на съответствието към тях, сме в състояние да разберем много от това, което иначе би било неразбираемо за нас. Този Принцип има универсално приложение и проявление на различните нива на материалния, менталния и духовния свят - той е Универсален закон. Древните херметици разглеждат този Принцип като един от най-важните мисловни инструменти, чрез който човек е в състояние да надзърне зад преградите, скриващи от погледа Непознатото.


Използването му позволява дори да се отмести Булото на Изида до степен, че да може да се хвърли поглед към лицето на богинята. Точно както познаването на принципите на геометрията позволява на човека да измери отдалечените звезди и техните движения, докато се намира в своята обсерватория, така познаването на Принципа на съответствието позволява на Човека да прави разумни заключения от Известното към Неизвестното. Изучавайки монадата, той разбира архангела. -  Автор: Тримата Посветени - Източник: "Кибалион", стр. 18-30


------------------------------- © 2010, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved!
споделяне в социални мрежи