Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

сряда, 2 юли 2014 г.

12 СВЕЩЕНИ КАМЪНИ ЗА ЖЕНИТЕ-ЧАСТ ТРЕТА – 12-sveshteni-kamyni-za-jenite-chast-3







Кристалите са феноменални, мистични като езотеричност и все още необясними като реалност. Така или иначе  вече са  припознати от науката и съответно намират своето достойно място в редица области.

В тази трета част отново ви предоставям чудесна информация, кои кристали и по какъв начин въздействат върху женския човешки индивид.

Ще представя за начало един от най-цените камъни:

ЖАДЕИТ

1.       Жадеит  е символ на чистота и спокойствие и олицетворява мъдрост, събрана в спокойствие. Този скъпоценен камък увеличава любовта  и грижовността . Той е защитен камък, който предпазва ползвателя от увреждане. Жадеит носи хармония и се смята за привличане на добър късмет и приятелство.

2.       Ведър и успокояващ , жадеит доставя безценна енергия, успокоява емоциите и помага за поддържане на мира в отношенията в обществото. Жадеит осигурява чувство за собствена стойност, само достатъчност и способност за справяне с всяка ситуация. Този скъпоценен камък насърчава хармонията, баланса и спокойствието  чрез емоционално откъсване. Жадеит е отличен минерал за възстановяване след всяко неприятно преживяване (малка операция, развод, погребение, загуба на работа).

3.       Жадеит  стабилизира личността и интегрира ума с тялото, освобождава отрицателни мисли и успокоява ума. Той стимулира идеи и опростява задачите, така че те могат да бъдат предприети като действия веднага.

4.       Жадеит е пречистващ камък, подпомага органите за филтриране и отстраняване на токсините  организма. Той е отличен за бъбреците при жените . Подпомага плодородието и на раждането. Жадеит  работи по бедрата и далака и също балансира течностите в тялото както и водната течност в утробата на бъдещата майка.

ЛАПСУС ЛАЗУЛИ – ЛАЗУРИТ

1.       Лазурит улеснява духовно въздигане и стимулира личната, и духовната власт. Този скъпоценен камък отваря третото око и балансира щитовидната жлеза.

2.       Този скъпоценен камък хармонизира физически, емоционални, умствени и духовни нива, като по този начин лечебните му въздействия и привеждат дълбоко вътрешно само познание.

3.       Лазурит насърчава да поемането на  отговорност за живота като цяло. Разкрива женската вътрешна истина, насърчава самосъзнанието и позволява на себе изразяването да се освободи напълно, без да има задръжки или компрометиране. Този кристал освобождава всеки потиснат гняв, който е причина за затруднения в гърлото или в общуването.

4.       Лазурит засилва качествата като честност, състрадание и справедливост, свързва отношенията  в любовта и приятелството. 

5.        Лазурит облекчава болката, особено при  мигренозно главоболие. Той преодолява депресията, и стимулира дихателната и нервната системи. Този камък помага на гърлото, ларинкса и щитовидната жлеза и почиства органи, костен мозък, тимус и имунната система. Лазурит преодолява загуба на слуха, пречиства кръвта и стимулира облекчава съня, предотвратява световъртежи, и понижава кръвното налягане.

ЛУНЕН КАМЪК

1.       Лунният камък е камък на "ново начало" и е силно свързан с Луната и интуицията. Подобно на Луната, този кристал  се отразява и ни напомня, че всичко е част от цикъла на промяната.

2.       Лунният камък насърчава интуиция, психически способности и съпричастност. Тя насърчава просветлено мечтателство, особено когато има пълнолуние.

3.       Най-мощен ефект при лунният камък е успокояване на емоциите. Този скъпоценен камък успокоява overreactions до ситуации и емоционални води. Този скъпоценен камък е изпълнена с възприемчив, пасивна, женска енергия и е идеален за прекалено агресивен женски (и прекалено мачо мъжки). Moonstone успокоява емоционална нестабилност и стрес, и стабилизира емоциите. Тя се измъква стара емоционална моделиране, така че да могат да бъдат разбрани и освободени.

4.       Лунен камък осигурява дълбоки емоционални лечебни въздействия и лекува заболявания на горния храносмилателен тракт, които са свързани с емоционален стрес.

5.       Лунният камък силно влияе на женския  репродуктивна цикъл и облекчава менструалния-заболявания и напрежение. Той е  свързан с епифизната жлеза и балансира хормоналната система, стабилизира дисбаланси. 

6.       Лунният камък помага на храносмилането и репродуктивната система, усвоява хранителните вещества, елиминира токсините и задържане на течности. Тя облекчава дегенеративни състояния на кожата, косата, очите и органи като черния дроб и панкреаса. Той е отличен за PMS, зачеването, бременността, раждането и кърменето.

РОЗОВ КВАРЦ

1.       Розовият кварц има много нежна енергия и е камъкът на безусловната любов и безкрайно спокойствие. Това е най-важният камък за сърцето и сърдечната чакра, преподаване същността на истинската любов. Розовият кварц пречиства и отваря сърцето на всички равнища, което е дълбоко вътрешно изцеление и любов към себе си. Изключително успокояващ и отличен за употреба при травма или криза.

2.       Розовият кварц привлича любовта. В съществуващите отношения, този кристал ще възстанови доверието и хармония и ще насърчи безусловната любов.
3.      Розовият кварц укрепва физическото сърцето и кръвоносната система. Той освобождава примеси от вредни телесните течности. Поставени върху тимуса, този кристал помага на гърдите, млечните жлези и белодробни проблеми. Един от основните кристали, който се включва в литотерапията против миоми на гърдите. Лекува бъбреците и надбъбречните жлези и облекчава световъртежите. Също така е изключително  полезен при заболяването на Алцхаймер, болест на Паркинсон и сенилна деменция.


------------------------------- © 2010, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved!
споделяне в социални мрежи