Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

вторник, 1 юли 2014 г.

12 СВЕЩЕНИ КАМЪНИ ЗА ЖЕНИТЕ-ЧАСТ ВТОРА – 12-sveshteni-kamyni-za-jenite-chast-2



Минерали и кристали действат различно при двата пола, в тази кратка лекция е насочена към 12-те основни камъка при женския пол.

ЦИТРИН
1.       Един чудесен жълт кристал, цитрин е много полезен, тъй като е мощен генератор за почистване на организма при жените.  Той е един от малкото кристали, които рядко се нуждае от почистване. Цитрин абсорбира, преобразува, разсейва и стопира отрицателна енергия.

2.       Цитрин тонизира всяка област от живота на жената . Той защитава аурата и чакрите почиства, особено слънчевия сплит и пъпната чакра. Този кристал активира коронната чакра и отваря интуицията.

3.       Цитрин е камък на изобилие за дамите, привлича богатство, просперитет, лична сила, за успех и всички благости предназначени за нежния пол .

4.       Цитрин придава радост и едно помага да остане весел. Това е полезно за изглаждане на камък група или семейство раздори. Той помага да се освободи негативните черти, страхове и чувства в най-дълбокото ниво. Цитрин преодолява страха от отговорност. Той спира гнева и помага на човек да бъде емоционално балансиран.

5.       Цитрин повдига самочувствието и увереността в себе си, и премахва деструктивните тенденции. Насърчава на индивидуалността, подобрява мотивацията, активира творчеството и насърчава себе изразяването. Цитрин спомага на жените да бъдат по-малко чувствителни, особено при критика, и помага да се създаде положителна нагласа, с потока и отдаване под наем на миналото. Насърчаване на ползването на нови преживявания, този кристал насърчава изследването на  всички възможни „булеварди“, които  водят до  най-доброто решение.

6.       Цитрин подобрява концентрацията и ревитализира ума. Той е отличен за преодоляване на депресия, страхове и фобии. Този скъпоценен камък насърчава вътрешно спокойствие, така че мъдростта да може да се прояви. Обработва информацията, да могат жените да анализират ситуации и да ги насочат в положителна посока. Този камък събужда висшия разум.

7.       Цитрин придава енергия и активизиране на физическото тяло. Цитрин е полезен за менструални проблеми и симптомите на менопаузата като горещи вълни, балансиране на хормоните и облекчаване на умората. Той стимулира храносмилането, далака и панкреаса. Цитрин  не отрализира  инфекции на бъбреците и пикочния мехур, активизира тимуса и балансира щитовидната жлеза.

ФЛУОРИТ

1.Флуорите силно защитен камък и е от полза като стража, брани от  негативизъм или отрицателни енергии , които са в непосредствена близост до жената. Почиства и стабилизира аурата и е изключително ефективен срещу електромагнитни вълни от компютри, телевизори, клетъчни телефони, които предизвикват стрес при продължителна работа с такива уреди.

2.Флуорит интегрира духовни енергии. Повишава интуитивни сили и изчиствайки съзнанието към висши духовни реалности.

3.Флуорит разкрива фиксирани модели на поведение при дамите и отваря вратата към подсъзнанието, с което броят на подтиснатите чувства поема положителна градация към повърхността на висшата резолюция. Този кристал разгражда илюзиите и разкрива истината.
  
 4. Флуорит помага при инфекции и зъбни проблеми, клетки и кости. Той буквално ремонтира увреждания на ДНК и е мощен щам срещу вирусите. Флуорит е от полза при настинки, грип и синузит. Този камък облекчава артрит, ревматизъм и травми на гръбначния стълб.  Флуорит събужда сексуалното либидото  при жените.

ГРАНАТ
1.Гранат е силно тонизиращ и регенериращ камък. Почиства и ре-енергизира чакрите. Гранат  ревитализира, пречиства и балансира на енергията. Този скъпоценен камък е реализиран като талисман отдавна, както се казва, за да предупреждава за наближаваща опасност.

2.Гранат вдъхва любов и преданост. Балансира сексуалният нагон и облекчава емоционална дисхармония. Червеният гранат  в частност стимулира контролира покачването на енергията Кундалини и помага при  сексуалната потентност. Това е камък на ангажиментите.

3.Гранат укрепва жизнената сила и е особено добър защитник  за жертви и малтретирани жени, като им помага да възстановят загубените си мощ. Този скъпоценен камък насърчава регенерацията на емоционална енергия и приемането на нечии мисли и емоции. Също така повишава физическите аспекти на сексуалността и повишава плодовитостта.

4.Гранат е пряко свързан с хипофизната жлеза и стимулира разширено осъзнаване за невъзвратим живот. Той активира другите  кристали и усилва техния ефект.

МЪХЕСТ АХАТ
1. Мъхест ахат е стабилизиращ камък, силно свързан с природата. Освежава душата и дава възможност на жената  да види красотата си в цялата й прелест. Един отличен раждането кристал, Мъхест  Ахат помага на акушерките в тяхната работа, за намаляване на болката при разраждането. Това е камък на ново начало и помага да се освободят блокажи или духовни окови.

2.Мъхест Ахат ускорява възстановяването. Той помага да се противодейства при продължително заболяване. Този скъпоценен камък е мощно противовъзпалително средство  и намалява подуване на лимфните възли. Почиства системите за кръвообращението , насърчава лимфния поток и стимулира имунната система. Зелен ахат помага за предотвратяване на хипогликемия и дехидратация, лекува инфекции, настинки и грип, и понижава трески – втрисане, висока температура.

ХЕМАТИТ
1.Хематит е особено ефективен при заземяване и защита при жените. Той хармонизира тялото, ума и духа.

2.Хематит разгражда  негативната енергия - Ша енергията.

3.Полезен за преодоляване на зависимости и натрапчиви мисли.  Хематит третира успешно последствията от преяждане, пушене и всяка друга форма на разглезване. Спомага при метаболизма на жените.

Следва...

------------------------------- © 2010, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved!
споделяне в социални мрежи