Докоснете се до тайната философия на минерали и кристали.Минералите и кристалите имат феноменални свойства, лечебни и магически за човека.

петък, 6 юни 2014 г.

СВЕЩЕНИЯТ ГРААЛ - ПАРАДОКСАЛО-sveshteniat-graal-paradoksalno



„ Ето го и парадоксът. Бог е всичко. Съвършената същност на Светлината.
Но дори, самият Бог иска да ни даде нещо повече. За това Той създава съд, който може да поеме дара на чистата Светлина.
Светлината се излива в този съд. Този съд не издържа величието на Светлината и се пръска на милиарди малки парченца. Съдът е разрушен, парченцата са разпилени из цялата Вселена – Това е големият взрив на Сътворението.

Абсолютно всички парченца от този съд падат като пороен дъжд над Земята. И се поставя първата задача, човеците трябва да съберат парченце по парченце и да възстановят този свещен съд – да го направят отново цял.

Кабалистите наричат това възстановяване на света-Тикун Олам – проправянето на светът. Всяко добро дело за събирането на парченцата се превръща в огромен камък, всяко зло направено от нас пръска малкото парченце на още милиарди по малки парченца.

Тикун Олам е необикновената идея, че можем да съберем всичко счупено. Дори сме длъжни да опитаме да съберем повече парченца. Да! Всеки един от нас.”

Този съд е всъщност Свещеният Граал. Съда изпълнен с вечната Светлина.

Всъщност, какво сторихме ние? Милиони хора избиха също милиони хора за да открият този съд – Свещеният Граал… В името на една глупава идея, че това е чашата от която Иисус е пил. Нима този пратеник на Бог е искал неговата „ чаша” да се напълни с толкова много кръв и мъка?! Та самият той е парченце от съда , както и други.

Всяко направено добро е парченцето, което ще допринесе Светлината да се завърне отново в този съд и когато бъде възстановен тази Светлина ще се излее над нас, хората.

Ала , какво сторихме ние? Защо вместо да събираме парченцата на Свещеният Граал, разрушихме Земята? В името на кое, в името на какво? В името на своята алчност за пари и суета.

Тикун Олам – възстановяването на света, нашата първа задача, уви, дори с тази елементарна за човечеството задача, то не се справи, това именно е парадоксалното.”

Всъщност свещеният Граал е божествената частица, която представлява Сътворението на световете.



------------------------------- © 2010, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved!
бутон за споделяне